Green Tranquility Κοντά στην Κωνσταντινούπολη: Yuvacik

By | 27 Ιανουαρίου, 2023

Green Tranquility Κοντά στην Κωνσταντινούπολη: Yuvacik Το Yuvacık, που είναι μια από τις πιο όμορφες φθινοπωρινές διαδρομές και το επισκέπτονται συχνά όσοι θέλουν να βρίσκονται στη φύση τα Σαββατοκύριακα λόγω της τοποθεσίας του κοντά στην Κωνσταντινούπολη, συναρπάζει με τη γαλήνια ατμόσφαιρά του. Το Yuvacık, που βρίσκεται στα σύνορα του Kocaeli, είναι από τους αγαπημένους προορισμούς του κάμπινγκ και των φυσιολατρών με την καταπράσινη φύση του.

Τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης, όπου το Yuvacık Dam προσθέτει μια διαφορετική ατμόσφαιρα, είναι γεμάτα επιλογές πρωινού, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί στο Yuvacık, την αγαπημένη διαδρομή του φθινοπώρου!

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό στο Yuvacık Dam

Η θέα του δάσους και του φράγματος, που είναι χαραγμένη στο μυαλό όταν πρόκειται για το Yuvacık, είναι από τις εικόνες που όλοι από επτά έως εβδομήντα γνωρίζουν λίγο πολύ και που συναντούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο διαδίκτυο. Έχοντας την όψη ενός οροπεδίου και αποκαλύπτοντας χιλιάδες αποχρώσεις του πράσινου καθώς ανεβαίνετε, το Yuvacık προσφέρει πολύ όμορφη θέα στη φύση με το φράγμα του. Το φράγμα, το οποίο καλύπτει περίπου το 80% των αναγκών του Κοτζαέλι σε νερό και εκτείνεται σε μια έκταση 258 km, βρίσκεται στο ρεύμα Kirazlıdere. Για το λόγο αυτό, το φράγμα Yuvacık, γνωστό και ως φράγμα Kirazlıdere, πλημμυρίζει από επισκέπτες και τις τέσσερις εποχές του χρόνου με τα γύρω μέρη και τα μονοπάτια πεζοπορίας.

Οι χώροι πρωινού και οι εγκαταστάσεις πέστροφας γύρω από το φράγμα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με το νόστιμο φαγητό τους και τη μαγευτική θέα στη φύση. Όταν φτάσετε στο Yuvacık, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας παίρνοντας πρωινό σε αυτά τα μέρη που αναφέραμε προηγουμένως και μπορείτε να απολαύσετε τη γαλήνια ατμόσφαιρα του πράσινου.

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο Yuvacık

Η πιο προτιμώμενη δραστηριότητα στην περιοχή είναι φυσικά η πεζοπορία. Πολλοί προτιμούν τις βόλτες σε ανέγγιχτη φύση και καθαρό αέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε paintball, ATV / σαφάρι με τζιπ και πικνίκ σε αυτόν τον χώρο. Μπορείτε να αιωρηθείτε στις κούνιες στον κολπίσκο σε ορισμένες εγκαταστάσεις, μπορείτε να κάνετε το δρόμο σας ανάμεσα στα ορεινά σπίτια στους δρόμους που καλύπτονται από φουντουκιές. Τις Κυριακές, μπορείτε να αγοράσετε φυσικά και τοπικά προϊόντα στην αγορά της γειτονιάς στο κέντρο Yuvacık. Είναι δυνατό να απαλλαγούμε από όλο το χάος της πόλης στο Yuvacık, που έχει τα χαρακτηριστικά της Μαύρης Θάλασσας.

Φυσικό Πάρκο Μπεσκαγιαλάρ

Όταν έρχεστε στο Yuvacık, δεν μπορείτε να πάτε στο φυσικό πάρκο Beşkayalar. Υπάρχουν πεζοπορικές διαδρομές, σπηλιές, λίμνες και καταρράκτες στο πάρκο, το οποίο καλύπτει μια έκταση περίπου 1600 στρεμμάτων και προσφέρει όλες τις ευλογίες της φύσης στους επισκέπτες του. Μπορείτε να φτάσετε στο Aytepe, το Menekşe και το Cirbinali Plateau από τα μονοπάτια πεζοπορίας εδώ. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτά τα μονοπάτια συνιστάται να τα επισκεφθείτε με οδηγό, είναι χρήσιμο να είστε πολύ προσεκτικοί από αυτή την άποψη. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα στο όρος Samanlı, το πάρκο έχει ανακηρυχθεί φυσικός χώρος πρώτου βαθμού. Η κατασκήνωση σε σκηνές είναι επίσης δυνατή στο πάρκο, το οποίο είναι πλούσιο σε ποικιλία φυτών και δέντρων, καθώς και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ειδών ζώων.

Aytepe και οροπέδιο Menekse

Αν θέλετε να μείνετε σε μια εγκατάσταση στο Yuvacık, μπορείτε να δείτε τα μέρη στο χωριό Aytepe. Υπάρχει επίσης μια πολύ όμορφη εγκατάσταση που ονομάζεται Aytepe Park εδώ. Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες όπως zipline και paintball στο Aytepe Park, όπου μπορείτε να κάνετε σαφάρι ATV και να περπατήσετε ήσυχα και ήρεμα στα μονοπάτια πεζοπορίας. Το πάρκο, το οποίο διαθέτει πίστα για έλκηθρα, προσφέρει επίσης εστιατόριο, διαμονή σε ξύλινο σπίτι και υπηρεσίες κάμπινγκ.

Ένα άλλο δημοφιλές μέρος στην πλευρά Yuvacık είναι το οροπέδιο Menekşe. Αυτός είναι ένας παράδεισος για όσους θέλουν να πάρουν άφθονο οξυγόνο και να κάνουν κάμπινγκ ή πικνίκ στο οροπέδιο. Η κατασκήνωση σε μια σκηνή σε αυτό το οροπέδιο που καλύπτεται από πεύκα, που την υποδέχεται το άρωμα του θυμαριού, είναι σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία.

Το Yuvacik είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αποδράσετε από την πόλη, να αναπνεύσετε και να χαλαρώσετε στον καθαρό αέρα, στην καρδιά της φύσης. Θα εκπλαγείτε που ο χρόνος κυλά σαν το νερό σε αυτή την όμορφη πόλη, που είναι πολύ γενναιόδωρη τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε νόστιμο φαγητό, και θα νιώσετε ξεκούραστοι.

Μέρη για εξάσκηση της αγγλικής ομιλίας στην Τουρκία

Η γνώση αγγλικών είναι μια από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες σήμερα. Αυτή η γλώσσα, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο, παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες για ανθρώπους τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον ακαδημαϊκό κόσμο. Υπάρχει ένα άλλο σημείο όπου τα αγγλικά είναι πολύ καλά, τα ταξίδια!

Πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μιλούν αγγλικά. Σήμερα μπορείτε να επικοινωνείτε στα αγγλικά σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολιτιστικά κέντρα σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Η αγγλική δεξιότητα έχει επίσης μια κοινωνική πτυχή. Σύμφωνα με τις έρευνες, αυξάνεται και το κατά κεφαλήν εισόδημα των κοινωνιών με υψηλότερες βαθμολογίες επάρκειας στα αγγλικά. Άλλος ένας καλός λόγος για να μάθετε αγγλικά!

Λοιπόν, υπάρχουν μέρη στην Τουρκία όπου μπορούμε να εξασκήσουμε αγγλικά και να συναναστραφούμε με νέα άτομα; Φυσικά. Αλλά πρώτα, θα θέλαμε να σας πούμε για ένα διαδικτυακό μάθημα όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στην ομιλία 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, ενώ παράλληλα μελετάτε προχωρημένα αγγλικά.

Ανακαλύψτε τον ευκολότερο τρόπο εκμάθησης αγγλικών με ανοιχτά αγγλικά

100% διαδικτυακό μάθημα αγγλικών Το Open English είναι η προτιμώμενη πλατφόρμα για την εκμάθηση αυτής της γλώσσας από περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως. Το μάθημα, το οποίο διδάσκει όλες τις πτυχές αυτής της γλώσσας στους μαθητές του μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποτελείται από 8 επίπεδα με βάση το CEFR (Κοινό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Γλωσσών), λειτουργεί με σύστημα συνδρομής.

Σειρά μαθημάτων; Συνδυάζει ζωντανά μαθήματα, μαθήματα ομιλίας, διαδραστικά μαθήματα, προετοιμασία για διεθνείς εξετάσεις επάρκειας αγγλικών (IELTS, TOEFL, TOEIC) και εκπαιδευτικές εφαρμογές σε μια ενιαία πλατφόρμα. Ζωντανά μαθήματα και μαθήματα ομιλίας που προσφέρονται από φυσικούς αγγλόφωνους εκπαιδευτές πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά 24/7. Οι φοιτητές έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε άλλες δυνατότητες του μαθήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδρομής τους.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας σε αυτήν τη σελίδα για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα και τις χρεώσεις Open English. Οι εκπρόσωποι πελατών του μαθήματος θα σας καλέσουν με βάση τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτήν τη φόρμα.

Σημείωση: Να σας υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει μια καμπάνια BUY 2 BUY 1 PAY για συνδρομές Open English τον Αύγουστο του 2022.

Μέρη για να συναντήσετε Αγγλόφωνους στην Τουρκία

Πού προτιμούν να πάνε περισσότερο οι αγγλόφωνοι ξένοι τουρίστες στην Τουρκία; Αν ψάχνετε για μέρη όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στα αγγλικά ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό, εδώ είναι η απάντηση στην ερώτησή σας, καθώς και τι ψάχνετε.

Ευρέως αγγλόφωνοι έρχονται στη χώρα μας κυρίως από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που προτιμούν τέτοιοι τουρίστες ειδικά το καλοκαίρι. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην ομιλία επικοινωνώντας στα αγγλικά ενώ συναντάτε νέα άτομα, μπορείτε να επιλέξετε τα παρακάτω τουριστικά σημεία.

1 – Φετιγιέ

Το Fethiye, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Βρετανών τουριστών ιδιαίτερα, μετατρέπεται σε κοσμοπολίτικο κέντρο τις καλοκαιρινές περιόδους. Στους χώρους διασκέδασης εδώ, μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο για διακοπές.

Το Fethiye δεν είναι μόνο για τις διακοπές των ξένων. είναι επίσης μια συνοικία που προτιμά ως κέντρο ζωής. Υπάρχουν επίσης χωριά όπου ζουν έντονα Βρετανοί και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων. Αυτό κάνει το Fethiye μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για κοινωνικές συναναστροφές στα αγγλικά.

2 – Υπόγειο

Το Bodrum, ένα τουριστικό κέντρο με παγκόσμια φήμη, τραγούδια που φτιάχτηκαν για αυτό και ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα, είναι ένα άλλο μέρος στην Τουρκία όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στα αγγλικά. Ειδικά το καλοκαίρι, τα αγγλικά είναι τόσο συνηθισμένα εδώ που θα βλέπετε πάντα ανθρώπους να μιλούν αγγλικά στους δρόμους, στα εστιατόρια και στις παραλίες.

Αν θέλετε να γνωρίσετε νέους ξένους ανθρώπους και να εξασκηθείτε στο να μιλάτε αγγλικά, ένα από τα μέρη που θα επιλέξετε για ταξίδια θα πρέπει να είναι το Bodrum. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε ξένους παντού και να συνομιλήσετε στα αγγλικά. Στις παραλίες, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, αρχαίες πόλεις, μουσεία και φυσικά στο κέντρο.

3 – Μαρμαρίς

Το Μαρμαρίς, που είναι πανέμορφο με το πράσινο και το μπλε του, είναι ένα άλλο τουριστικό κέντρο που προτιμούν οι ξένοι για διακοπές και ζωή. Στο Μαρμαρίς, το οποίο έχει υψηλό ποσοστό κατοίκων αλλοδαπών, μπορείτε να έχετε μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία καθώς μπορείτε να βελτιώσετε τα αγγλικά σας.

Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στις κεντρικές περιοχές καθώς και στα παραθεριστικά χωριά που απλώνονται γύρω από το Μαρμαρίς. Το Marmaris θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή ταξιδιού για να εξασκηθείτε στο να μιλάτε αγγλικά και να βελτιώσετε την ευχέρεια σας ενώ συναναστρέφεστε.

4 – Αλάνια

Η Αλάνια, που είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, έχει επίσης μεγάλο ξένο πληθυσμό. Σε αυτό βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι η θάλασσα στις παραλίες της Alanya είναι ζεστή εδώ και 6 μήνες. Πολλοί ξένοι, που θέλουν να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσαφένια αμμουδιά, προτιμούν αυτό το μέρος κατά την περίοδο των διακοπών.

Χάρη στα προηγμένα τουριστικά χαρακτηριστικά της, η κοινωνική ζωή στην Αλάνια είναι επίσης πολύ ενεργή. Μπορείτε να βελτιώσετε την αγγλική σας γλώσσα ενώ συναντάτε νέα άτομα και συναναστρέφεστε σε χώρους διασκέδασης και πολιτιστικά κέντρα εδώ.

5 – Manavgat

Το Manavgat βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας με τα μέρη όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στα αγγλικά στην Τουρκία. Αν και το Manavgat προτιμάται κυρίως από τους Ρώσους, πολλοί ταξιδιώτες από διάφορα μέρη του κόσμου συναντιούνται εδώ κατά τις περιόδους διακοπών.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μονοπάτια για περιπάτους στη φύση στη γύρω περιοχή, η ζεστή θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γειτνίαση με αρχαία σημεία, η αφθονία των τουριστικών κέντρων και η σχετική ηρεμία σε σύγκριση με άλλα τουριστικά σημεία είναι επίσης οι λόγοι που προσελκύουν ξένους τουρίστες εδώ. Μπορείτε να βελτιώσετε τις αγγλόφωνες δεξιότητές σας συναντώντας φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας στις περιοχές κοινωνικοποίησης εδώ.

Άγραφοι κανόνες χωρών που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Εάν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, σίγουρα θα συναντήσετε τους κανόνες των χωρών που επισκέπτεστε που σας ενδιαφέρουν. Αυτοί οι κανόνες, που είναι αποδεκτοί από την κοινωνία γενικά, αν όχι από όλους, φυσικά δεν είναι γραπτοί νόμοι που επιβάλλουν κυρώσεις όταν δεν τηρούνται. Αυτοί οι κανόνες αλλάζουν καθώς αλλάζουν οι παραδόσεις, τα έθιμα και οι άνθρωποι.
Ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό για εσάς, μερικούς από τους οποίους θα σας φανούν ενδιαφέροντες όσο διαβάζετε και κάποιοι θα παρομοιάσετε με τις παραδόσεις μας. Πριν επισκεφτείτε αυτά τα μέρη, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η γνώση όλων αυτών των πληροφοριών θα σας κερδίσει επιπλέον πόντους.

1 – Ξεχάστε την υπόσχεση ότι αν καταλήξετε στην Κίνα, όλα στο πιάτο θα έχουν τελειώσει

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα σερβίτσια είναι σημαντικά και την έχουμε υιοθετήσει από μικροί και οι παραδόσεις στο τραπέζι είναι άφθονες. Φυσικά, υποθέτουμε ότι έχετε ακούσει τη φράση «Μην αφήνετε φαγητό στο πιάτο σας», την οποία συστήνουν συχνά οι μεγαλύτεροι μας. Ωστόσο, αν πάτε ποτέ στην Κίνα μια μέρα, είναι χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι εκεί ισχύει το αντίθετο αυτής της δήλωσης. Γιατί σε αυτή τη χώρα το να τελειώνεις όλο το φαγητό στο πιάτο σου σημαίνει ότι δεν σου σερβίρουν αρκετό φαγητό για να σε χορτάσουν και δεν χορταίνεις. Ακόμα κι αν σας αρέσει πολύ το φαγητό, μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγο φαγητό στο πιάτο σας.

2 – Πηγαίνετε έγκαιρα στις συναντήσεις στη Γερμανία και την Ελβετία

Μπορούμε να μαντέψουμε ότι η καθυστέρηση σε συναντήσεις και προσκλήσεις δεν είναι ευπρόσδεκτη σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν και αν έχετε βάσιμο λόγο στη χώρα μας, μπορεί να δείτε ότι το άτομο που έχετε απέναντί ​​σας μαλακώνει μετά από λίγο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες, που δίνουν έμφαση στο να βρίσκεστε στην ώρα σας για συναντήσεις, εάν είστε προσκεκλημένοι στο δείπνο, είναι πολύ πιθανό να το εκφράσουν ξεκάθαρα και να σας ζητήσουν να έρθετε αργότερα, πόσο μάλλον να φτάσετε αργά, αν φύγετε νωρίς. Μην ανασηκώνετε τα φρύδια σας ενώ κάνετε τα φρύδια και προσπαθήστε να φτάσετε στην ώρα σας για συναντήσεις.

3 – Σημειώστε την επαγγελματική κάρτα στην Ιαπωνία

Οι επαγγελματικές κάρτες είναι πολύ σημαντικές σε επαγγελματικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις στην Ιαπωνία. Δέχονται επαγγελματικές κάρτες με μεγάλο σεβασμό, κάτι που θεωρείται σημαντικό εργαλείο για να εκπροσωπήσει το άτομο που έχει απέναντί ​​τους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι να βεβαιωθείς ότι επεκτείνεις την επαγγελματική σου κάρτα και με τα δύο χέρια και την αποδέχεσαι. Για να μην αναστατωθεί αυτή η χώρα των στοχαστικών και ευγενικών ανθρώπων, είναι χρήσιμο να πιάνουμε σφιχτά τις επαγγελματικές κάρτες.

4 – Φορέστε ένα φούτερ την ημέρα των δώρων της Ολλανδίας

Στην Ολλανδία, στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο υπάρχει μια μέρα που ονομάζεται «Νύχτα δώρων». Σε αυτήν την ξεχωριστή νύχτα, οι νάνοι του Άγιου Βασίλη περιφέρονται σε μερικούς δρόμους, αφήνοντας καραμέλες και μπισκότα στις κουκούλες των κουκουλοφόρων ή σταματώντας τους ανθρώπους να τους δώσουν καραμέλες. Το «Gift Night» είναι πολύ ξεχωριστό για αυτούς και αν βρίσκεστε στη χώρα αυτές τις ημερομηνίες, μην ξεχάσετε να φορέσετε κουκούλα ή να δεχτείτε τα δώρα που σας παρουσιάζονται.

5 – Αποφύγετε να μιλάτε ενώ τρώτε στη Νέα Ζηλανδία

Αν και δεν ακούγεται πολύ στις μέρες μας, υπήρξαν στιγμές που μας προειδοποιούσαν οι μεγαλύτεροι μας να μην μιλάμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Νέα Ζηλανδία, η οποία φροντίζει να σέβεται το φαγητό και αυτούς που το τρώνε. Η χώρα, που περιμένει να τελειώσει το γεύμα για να κουβεντιάσει, φροντίζει να είναι προσεκτική σε αυτό το θέμα.

6 – Θυμηθείτε ότι μπορεί να αργήσετε επειδή η γέφυρα είναι ανοιχτή

Μπορούμε να φανταστούμε ότι όταν το διαβάζετε, μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι εννοούμε για λίγο. Το γεγονός ότι η γέφυρα είναι ανοιχτή, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, σημαίνει ότι είστε τυχεροί εκείνη τη μέρα και δεν θα αργήσετε στον προορισμό σας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην Ολλανδία, καθώς οι γέφυρες ανοίγουν και κλείνουν για να δώσουν τη θέση τους στην κυκλοφορία στα κανάλια νερού, με αποτέλεσμα συχνά οι άνθρωποι να καθυστερούν τα ραντεβού τους. Αν κάποιος πει ότι η γέφυρα ήταν ανοιχτή, οπότε άργησα όσο ήσουν στη χώρα, να ξέρεις ότι αυτό για το οποίο μιλάει είναι λίγο διαφορετικό.

7 – Βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια είναι περίεργα στην Ουκρανία

Αν σας αρέσει να λαμβάνετε λουλούδια, μπορεί να προσέχετε ποιο λουλούδι αρέσει στο άλλο άτομο και ποιο χρώμα του αρέσει. Στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Κατά τη δωρεά λουλουδιών στη χώρα, λαμβάνεται μέριμνα ώστε να είναι σε μονούς αριθμούς. Σύμφωνα με κάποιους, είναι αγένεια να χαρίζεις ζυγό αριθμό λουλουδιών, ενώ σύμφωνα με άλλους, ένα τέτοιο λουλούδι μπορεί να μεταφερθεί μόνο σε κηδείες. Αν σκεφτείτε ποτέ να αγοράσετε λουλούδια για κάποιον στην Ουκρανία, όχι το λουλούδι. αλλά είναι χρήσιμο να αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να είναι αλλεργικός σε ζυγό αριθμό λουλουδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *