Έκθεση Inflatable Sea Creatures στην Κωνσταντινούπολη και στο Εσκισεχίρ

By | 27 Ιανουαρίου, 2023

Έκθεση Inflatable Sea Creatures στην Κωνσταντινούπολη και στο Εσκισεχίρ Τα παιδιά συναντούν θαλάσσια πλάσματα σε φυσικό μέγεθος στην Έκθεση Inflatable Sea Creatures που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και στο Εσκισεχίρ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η έκθεση στοχεύει να εμφυσήσει την κατανόηση της διατήρησης της φύσης εισάγοντας τα παιδιά στο θαλάσσιο οικοσύστημα και τα πλάσματα του.

Η δωρεάν έκθεση φουσκωτών πλασμάτων της θάλασσας, που διοργανώνεται από την Turkish Marine Researches (TÜDAV) και τον Βρετανό σχεδιαστή Andy Starbuck, ιδρυτή του “Whale Workshop”, θα πραγματοποιηθεί στο Tepe Nautilus AVM στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 14-22 Σεπτεμβρίου και Neoplus στο Eskişehir μεταξύ 5-20 Οκτωβρίου. Θα συναντηθεί με παιδιά στο εμπορικό κέντρο.

Φουσκωτή φάλαινα 12 μέτρων

Στην έκθεση, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τη θαλάσσια διατήρηση, η σπερματοφάλαινα (kaşalot) μήκους 12 μέτρων που παρατηρείται στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου της Τουρκίας, το άγριο δελφίνι, ένας από τους πιο δραστήριους κατοίκους του Βοσπόρου, και η μεσογειακή φώκια μοναχός που κινδυνεύει να εξαφανιστεί παγκοσμίως θα παρουσιαστεί σε πραγματικό μέγεθος και σχήμα μαζί με τους απογόνους της.Συστήνεται στα παιδιά με πολύχρωμα μοντέλα. Τα μοντέλα σε φυσικό μέγεθος, τα οποία εκτίθενται σε σχολεία πολλών χωρών του κόσμου όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, το Σιλ και το Βόρνεο από το 1995 και σε διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, υποστηρίζονται από εργαστήρια ζωγραφικής και ζωγραφικής που θα αντικατοπτρίζει την αντίληψη των παιδιών για τη θάλασσα.

Μήνυμα “Ελευθερία για τα δελφίνια”

Δηλώνοντας ότι 3500 παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα θαλάσσια πλάσματα χάρη στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Gebze πέρυσι, ο Αντιπρόεδρος του TUDAV Δρ. Ο Arda Tonay λέει τα εξής για την έκθεση: «Όταν τα περισσότερα παιδιά που έρχονται στην έκθεσή μας μαθαίνουν ότι οι φάλαινες ζουν στις θάλασσές μας, αρχίζουν να μας πλημμυρίζουν με ερωτήσεις με μεγάλη έκπληξη και ενθουσιασμό. Αυτή η διαδραστική έκθεση, που προχωρά με ερωτήσεις και απαντήσεις, όχι μόνο επιτρέπει στα παιδιά να γνωρίσουν θαλάσσια πλάσματα, αλλά και τους επιτρέπει να φαντάζονται.Εμπλουτίζοντας τον κόσμο τους, τα παιδιά προκαλούν μια αίσθηση περιέργειας για αυτά τα πλάσματα και το θαλάσσιο οικοσύστημα.Ενώ τα παιδιά μαθαίνουν πώς να σώσουν ένα δελφίνι στην παραλία, στο την ίδια στιγμή, η ζωή αυτού του δελφινιού στον Βόσπορο Μαθαίνει επίσης ότι υπάρχει ένα αποδημητικό δελφίνι που μεταναστεύει στο πλοίο ή ότι μπορεί να συναντήσει ένα από τα μικρότερα είδη δελφινιών στον κόσμο, το mutur, στα ταξίδια του με το φέρι. Από αυτή την άποψη, η έκθεσή μας έχει ιδιαίτερο νόημα για να μεταφέρει το μήνυμα της «ελευθερίας για τα δελφίνια» για άλλη μια φορά, τονίζοντας ότι τα θαλάσσια πλάσματα πρέπει να φαίνονται στους φυσικούς τους βιότοπους και όχι σε πάρκα δελφινιών και θεματικά ενυδρεία».

Τα παιδιά πρέπει να ευαισθητοποιηθούν

Ο Andy Starbuck, ο δημιουργός των ειδικών μοντέλων και ο ιδρυτής του Whale Workshop, λέει τα εξής για την έκθεση: «Αυτές τις μέρες που πλησιάζει η Εβδομάδα Προστασίας των Ζώων, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκομαι με τα παιδιά στην Τουρκία και συνεισφέρω στο TUDAV’s εκτενής δουλειά για την προστασία των ειδών και των θαλασσών με τα μοντέλα μου. Είμαι χαρούμενος. Στην επόμενη έκθεσή μου, ελπίζω να προσεγγίσω τα παιδιά μας, που θα χτίσουν το μέλλον μας και θα υιοθετήσουν τη ναυτική κουλτούρα, με νέα εργαστήρια που μπορούμε να διοργανώσουμε στα σχολεία, εμπορικά κέντρα, πάρκα και μουσεία σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας».

Ξενοδοχείο, βίλα, τροχόσπιτο, μικροσκοπικό σπίτι… Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφορετικών επιλογών διαμονής

Αφήσαμε πίσω μας έναν κουραστικό χειμώνα με δουλειά, σχολική ένταση, χειμωνιάτικο κρύο και πολλά άλλα. Ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία την καλοκαιρινή σεζόν, η σκέψη για εναλλακτικές διακοπές αυξάνει τον ενθουσιασμό μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είμαστε σίγουροι ότι οι προτιμήσεις του καθενός είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τις διακοπές. Σήμερα, όταν υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές για διακοπές, μπορεί να είναι περίπλοκο να βρούμε την επιλογή διακοπών που ταιριάζει στα γούστα μας. Αξιολογήσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφόρων επιλογών διαμονής όπως ξενοδοχείο, βίλα, τροχόσπιτο, μικροσκοπικό σπίτι, ώστε να μπορείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Ξενοδοχείο Holiday

Όσον αφορά τις διακοπές, η πρώτη εναλλακτική που έρχεται στο μυαλό μας είναι πάντα να περάσουμε διακοπές σε ένα ξενοδοχείο. Καθώς ο αριθμός των ξενοδοχείων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, η επιλογή τέλειων διακοπών σε ξενοδοχείο είναι ευκολότερη και πιο δύσκολη γιατί είναι απαραίτητο να το ερευνήσετε διεξοδικά. Επομένως, θα σας εξοικονομήσει χρόνο για να αποφασίσετε εάν είναι κατάλληλο για εσάς, εξετάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διακοπών σε ένα ξενοδοχείο χωρίς να κάνετε έρευνα ξενοδοχείου.

Πλεονεκτήματα των διακοπών σε ένα ξενοδοχείοΗ άνεση είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε ένα ξενοδοχείο! Ειδικά σε πακέτα διακοπών all inclusive, μπορείτε απλά να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς να σκέφτεστε τίποτα.Οικονομικά οι τιμές των ξενοδοχείων είναι προσιτές. Εάν σκέφτεστε να πάτε διακοπές με ένα ή δύο ή τρία άτομα, θα είναι μια πιο κατάλληλη εναλλακτική για εσάς οικονομικά.Μπορείτε να επιλέξετε το φαγητό που θέλετε. Μετά την καθημερινή γλυκιά κούραση των διακοπών, μπορείτε να απολαύσετε διάφορα είδη φαγητού που σας προσφέρουν τα ξενοδοχεία αντί να ασχολείστε με φαγητό.Αν έχετε παιδιά, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας όσο το παιδί σας διασκεδάζει στους χώρους που προορίζονται για παιδιά.

Μειονεκτήματα των διακοπών σε ξενοδοχείοΕάν αγοράσατε ένα πακέτο διακοπών, θα πρέπει να το επιμείνετε. Το να διευρύνετε τις επιλογές σας σημαίνει πάντα πρόσθετο κόστος. Εάν θέλετε να κάνετε διακοπές ως μεγάλη ομάδα, οι τιμές των ξενοδοχείων μπορεί να μην είναι πολύ οικονομικές για εσάς. Μπορεί να είναι ενοχλητικό να βρείτε μια διαφορετική εναλλακτική εάν το φαγητό που δεν σας αρέσει είναι έτοιμο. ακόμα κι αν είναι ανοιχτός μπουφές.

Βίλα Holiday

Ειδικά με την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού, η επιλογή της ενοικίασης βίλες, η οποία μας παρέχει περισσότερο ιδιωτικό χώρο τόσο από άποψη άνεσης όσο και καθαριότητας, έχει γίνει πιο δημοφιλής. Αφού εξετάσετε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των διακοπών σε μια βίλα, εάν πιστεύετε ότι είναι ο σωστός τύπος διακοπών για εσάς, μπορείτε να αρχίσετε να εξετάζετε τις επιλογές της βίλας διακοπών στο Söylekal.com.

Πλεονεκτήματα των διακοπών σε μια βίλαΜπορείτε να προσδιορίσετε τη διάρκεια των διακοπών σας όπως θέλετε με τις επιλογές ενοικίασης βίλας σε καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια βάση.Ανάλογα με το μέγεθος της βίλας, μπορείτε να νοικιάσετε μια βίλα ως πολυπληθή ομάδα και να κανονίσετε μια πιο οικονομική διακοπές. Μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας επιλέγοντας μια βίλα κοντά στην τοποθεσία που θέλετε να επισκεφτείτε. Εσωτερικές, θερμαινόμενες πισίνες Χάρη σε αυτό, μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας όλες τις εποχές. Όσο είστε σε διακοπές, δεν θα ξεφύγετε από την άνεση του σπιτιού σας Θα έχετε την ευκαιρία να μαγειρέψετε το φαγητό που θέλετε όποτε θέλετε.

Μειονεκτήματα των διακοπών σε μια βίλαΑκόμα κι αν έχετε την ευκαιρία να μαγειρέψετε όσα φαγητά θέλετε, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για το μαγείρεμα στις διακοπές σας.Εκτός από το μαγείρεμα, το καθάρισμα και το πλύσιμο ρούχων δυστυχώς αφήνονται σε εσάς. Όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη ζωή μας στην πόλη, κάποιες δουλειές του σπιτιού πρέπει να έρθουν μαζί μας στις διακοπές. Εάν έχετε νοικιάσει μια βίλα στη φύση μακριά από το κέντρο της πόλης, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά. Αν νοικιάσετε βίλα με μεγάλη ομάδα για οικονομικά κατάλληλες διακοπές, θα πρέπει να προσαρμοστείτε στο να ενεργείτε ως ομάδα.

Διακοπές με τροχόσπιτο

Ένα από τα όνειρα των περισσότερων από εμάς, ανεξαρτήτως εποχής, είναι οι διακοπές με τροχόσπιτο! Ακούγεται πολύ ωραίο να μένεις εκεί που θέλεις χωρίς να είσαι δεμένος με τίποτα. Με αυτόν τον ενθουσιασμό, ας εξετάσουμε μαζί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διακοπών σε ένα τροχόσπιτο.

Πλεονεκτήματα των διακοπών σε ένα τροχόσπιτοΜπορείτε να ζήσετε την περιπέτεια, την πολυτέλεια και την άνεση σε μία μόνο διακοπές Φύση, ιστορία, θάλασσα κ.λπ. Απλώς στρέψτε το τιμόνι σας προς αυτή την κατεύθυνση.

Μειονεκτήματα των διακοπών σε τροχόσπιτοΑκόμα κι αν δεν πληρώνετε μια ημερήσια τιμή ενοικίασης δωματίου ή σπιτιού, η μεγαλύτερη δαπάνη σας θα είναι τα καύσιμα τροχόσπιτου. Θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε το κόστος της βενζίνης σύμφωνα με τη διαδρομή των διακοπών που έχετε ετοιμάσει. Εάν έχετε κλειστοφοβία, οι διακοπές σε τροχόσπιτο μπορεί να μην είναι για εσάς. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε τη διαδικασία.

Tiny House Holiday

Μία από τις επιλογές διακοπών που μόλις έχει εγκατασταθεί στη ζωή μας είναι το μικροσκοπικό σπίτι! Ποιο είναι λοιπόν το μικροσκοπικό σπίτι που ακούμε συχνά τώρα; Τα μικροσκοπικά σπίτια είναι σπίτια που μπορείτε να επιλέξετε είτε σταθερά είτε τροχοφόρα, τα οποία γενικά ποικίλλουν σε χώρους 10 τετραγωνικών μέτρων και 30 τετραγωνικών μέτρων. Προτιμάται από ανθρώπους που θέλουν να βρουν ηρεμία, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς και άτομα που υιοθετούν τη minimal φιλοσοφία.

Πλεονεκτήματα των διακοπών στο Tiny HouseΣε σύγκριση με τα τυπικά σπίτια, η κατασκευή αυτών των μικρών σπιτιών είναι λιγότερο δαπανηρή.Αν επιλέξετε την εναλλακτική Tiny House με ρόδες, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε διακοπές στο σπίτι σας όποτε θέλετε.Μπορείτε να παρέχετε τη ζώνη άνεσης σας με μια πιο απλή ζωή. Θα επιλέξετε διακοπές που είναι λιγότερο επιβλαβείς για την ατμόσφαιρα και τα ζωντανά πράγματα.Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε πλήρεις, δωρεάν διακοπές.Μπορείτε να παρέχετε έναν πολύ άνετο χώρο για τα κατοικίδια και τα παιδιά σας.

Μειονεκτήματα των διακοπών σε ένα μικροσκοπικό σπίτιΑν θέλετε να κάνετε διακοπές ταξιδεύοντας με ένα μικροσκοπικό σπίτι με ρόδες, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ταξιδιωτικές άδειες. Τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν περιορισμένο χώρο, επομένως πρέπει να επιλέξετε περιορισμένα αντικείμενα. Πρέπει να προσαρμοστείτε στο να ζείτε σε μια μικρή περιοχή κατά μήκος με τις διακοπές.

10 λόγοι για να περάσετε μια μέρα στο Sarkoy

Sarkoy, μια από τις πιο προτιμώμενες διευθύνσεις ως γοητευτικό θέρετρο διακοπών στο Tekirdag. Εκτός από τη χαριτωμένη και συμπαθητική δομή του, έχει και το χαρακτηριστικό ότι είναι ένας ιστορικός οικισμός που υπόσχεται ένα ταξίδι στο χρόνο, θα λέγαμε, με τη βαθιά ριζωμένη ιστορία του. Ακόμη και ο καθαρός αέρας και η μαγευτική φύση του είναι αρκετοί λόγοι για να πάτε στο Şarköy, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερα. Μοιραζόμαστε μαζί σας 10 λόγους για να περάσετε μια μέρα στο Şarköy!

1 – Εγγεγραμμένες Ομορφιές

Τα χωριά Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy και Eriklice, που βρίσκονται στο Şarköy, προσελκύουν την προσοχή με την ενδημική βλάστηση και τους πεντακάθαρους κόλπους τους, και είναι υπό προστασία με την ιστορική τους κληρονομιά που χρονολογείται από 6.000 χρόνια. Έως και 100 ιστορικά κτίρια σε αυτά τα χωριά έχουν αναστηλωθεί και έχει ξεκινήσει ένα έργο πολιτιστικής μεταμόρφωσης.

2 – Έργο Heritage Road

Στο άμεσο μέλλον, φαίνεται ότι η τουριστική ικανότητα της περιοχής θα αυξηθεί σημαντικά μόνο και μόνο για τον λόγο που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο. Επειδή στο πλαίσιο του Heritage Road Project, τα παλιά ξύλινα σπίτια, δρόμοι, τζαμιά και εκκλησίες, λουτρά και μοναστήρια στα χωριά Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy και Eriklice θα αποκατασταθούν από τον Μητροπολιτικό Δήμο του Tekirdağ χωρίς καμία επιβάρυνση από το θα αποκατασταθούν οι ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων και η σηροτροφία, που παρουσιάζεται ως πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ενώ θα αναβιώσουν και οι βιοτεχνίες.

3 – Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Istanbul Air: Uçmakdere

Uçmakdere, που είναι μια από τις διευθύνσεις που αναπνέουν καθημερινά με την τοποθεσία του κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η επιλογή όσων αγαπούν τα extreme ταξίδια με τα κρασιά του από τα καλύτερα ποιοτικά σταφύλια της Τουρκίας και τα 10 μνημειώδη δέντρα της περιοχής, καθώς και τη φυσική του δομή κατάλληλη για εναλλακτικά αθλήματα όπως το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

4 – Η χώρα του Ηρακλή

Εφιστώντας την προσοχή καθώς η γη αφιερωμένη στον Ηρακλή, γιο του Δία, η Eriklice απέχει 6 με 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του Şarköy. Ανάμεσα στα ιστορικά ερείπια στο Eriklice, υπάρχουν πολλά μέρη για επίσκεψη, όπως ένα κάστρο, μια εκκλησία και μια ιερή πηγή.

5 – One Side Sea, One Side Forest

Εάν συνεχίσετε από το Şarköy προς το Tekirdağ, η θέα στη θάλασσα θα σας συνοδεύει πάντα κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής. Αυτή η διαδρομή είναι επίσης πολύ δημοφιλής, ειδικά μεταξύ ποδηλατών και μοτοσικλετιστών. Κατά μήκος της διαδρομής, που από τη μια πλευρά έχει δάσος και από την άλλη τη θάλασσα, θα νιώσετε υπέροχα να κάνετε πετάλι χωρίς να αφήσετε ούτε στιγμή την αίσθηση της ελευθερίας.

6 – Ένα Φωτογενές Ταμείο

Φωτογραφία: kulturportali.gov.tr ​​·

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τους προορισμούς όπου μπορείτε να τραβήξετε ή να τραβήξετε φωτογραφίες που μπορείτε να μοιράζεστε στα social media για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Hoşköy είναι για εσάς! Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα φαίνεστε πολύ φωτογενής στις φωτογραφίες που θα τραβήξετε γύρω από τον περίφημο φάρο του χωριού, με φόντο τη θέα στη θάλασσα. Επιπλέον, σας περιμένει ένα καλό γεύμα ή δείπνο με εστιατόρια και καφέ όπου μπορείτε να νιώσετε την ιστορική υφή από το 1800 και να δειπνήσετε μπροστά στη θάλασσα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

7 – Sarkoy Bazaar

Στο Sharköy Bazaar, που βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας, που προκαλεί την αίσθηση μιας αιγαιοπελαγίτικης πόλης, υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τις ιδιαίτερες γεύσεις της συνοικίας, όπως ελιές, σταφύλια, ζαχαροπλαστεία, τυροχαλβά και κρασί, αλλά το παζάρι χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς. Με ρωμαϊκά παγωτατζίδικα, παμπ και καφέ που σερβίρουν μέχρι αργά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να βρείτε ζωντάνια που δεν μπορείτε να βρείτε σε πολλά μέρη της Κωνσταντινούπολης.

8 – Παραλίες με Γαλάζια Σημαία

Η Γαλάζια Σημαία, που είναι η μεγαλύτερη εγγύηση όσον αφορά τη θάλασσα και την ακτή, σας περιμένει στις παραλίες του Şarköy. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πώς περνά η ώρα στο Şarköy, το οποίο έχει επιλογές όπου μπορείς να περάσεις ευχάριστα με την οικογένειά σου με τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες.

9 – 100 μέτρα ύψος στρείδι

Φωτογραφία: trakyanet.com Gaziköy

, 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Şarköy, όπου βρίσκονται ιστορικά αντικείμενα από τη βυζαντινή περίοδο. Είναι ένας από τους προορισμούς που έχει βρεθεί ότι φιλοξενεί μια θάλασσα σε γεωλογικές εποχές, με απολιθώματα ψαριών και κοχύλια στρειδιών που βρίσκονται στις πλαγιές της σε υψόμετρο 100 μέτρων. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης ότι υπήρχε σήραγγα στην περιοχή. Το Gaziköy είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε, ειδικά για όσους αγαπούν τις φυσικές ομορφιές και προτιμούν να εξερευνούν τις εγκαταστάσεις τους.

10 – Mürefte

Όπως γνωρίζετε, οι headliners είναι οι τελευταίοι που εμφανίζονται στη σκηνή. Το Mürefte, διάσημο για τη θάλασσα και το κρασί του. Έχει το πρώτο μουσείο κρασιού της Τουρκίας. Σε αυτό το μουσείο, μπορείτε να δείτε το ταξίδι του κρασιού από το παρελθόν στο σήμερα, από τα αυθεντικά εργαλεία και τον εξοπλισμό που σχετίζονται με την οινοποίηση. Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις γευσιγνωσίας κρασιού στο Mürefte, το οποίο έχει μια μικρή πλατεία στην ακτή, μια μεγάλη προβλήτα και ψαροταβέρνες το καθένα πιο όμορφο από το άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *