Το διαβατήριό σας είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο νομίζετε

By | 21 Φεβρουαρίου, 2023

Το διαβατήριό σας είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο νομίζετε

Από την έναρξή τους, τα διαβατήρια έχουν προχωρήσει πολύ. Κάποτε θεωρούνταν “προσβλητικά” επειδή έθεταν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία ενός ατόμου (Τι, δεν πιστεύετε ότι πέταξα στο Λονδίνο πριν από μια μέρα;), τα διαβατήρια σήμερα είναι απαραίτητα για να ανοίξουν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν – και να ταξιδέψουν στον κόσμο . Όσον αφορά τις πληροφορίες που περιέχουν, υπάρχουν λίγα προσωπικά έγγραφα που είναι πιο ισχυρά.

Είναι κατανοητό, λοιπόν, ότι η ασφάλεια γύρω από τη σχεδίαση διαβατηρίων έχει μελετηθεί και βελτιωθεί σημαντικά με τα χρόνια για να αποτραπεί η κλοπή πληροφοριών και να γίνει πολύ πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν τα έγγραφά μας. Κάθε αμερικανικό διαβατήριο, για παράδειγμα, τυπώνεται με 60 διαφορετικά υλικά και έχει περίπου 30 χαρακτηριστικά ασφαλείας. Εδώ είναι μερικά στοιχεία σχεδίασης που αποκαλύπτουν ότι το διαβατήριό σας είναι η πραγματική συμφωνία.

Σφράγιση

Αυτά τα πλαστικά καλύμματα διαβατηρίων μπορεί να φαίνονται αρκετά απλά, αλλά είναι ένας από τους πρώτους δείκτες ότι ένα έγγραφο μπορεί να μην είναι αυθεντικό. Κάθε χώρα έχει τη δική της σφραγίδα, η οποία εφαρμόζεται στο φυλλάδιο μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται σφράγιση ζεστού φύλλου, κατά την οποία το φύλλο σφραγίζεται σε πλαστικό και η περίσσεια αποκολλάται. Το να μάθετε πώς να κάνετε αυτό το είδος σφράγισης είναι δύσκολο και οι σφραγίδες είναι ιδιόκτητες, επομένως οι πιθανότητες να αποκτήσουν οι πλαστογράφοι αυτήν την εξειδικευμένη γνώση -σε δύο λόγους, είναι σπάνιες.

Εκτύπωση

Οι τεχνικές εκτύπωσης για δελτία ταυτότητας και διαβατήρια είναι τόσο περίπλοκες στη λεπτομέρεια που τα περισσότερα μοτίβα και κείμενα υπερβαίνουν την “ανάλυση που είναι διαθέσιμη μέσω οποιασδήποτε άλλης συσκευής αντιγραφής, εκτύπωσης ή σάρωσης στον κλάδο της εκτύπωσης”, σύμφωνα με μια έκθεση του 2011 από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Robert Smith στο . Με απλά λόγια: Ορισμένα στοιχεία των τυπωμένων σελίδων του διαβατηρίου σας δεν είναι ορατά χωρίς μικροσκόπιο.

Ενσωματώσιμα τσιπ

Περάστε τον αντίχειρά σας στο μπροστινό ή πίσω εξώφυλλο ή στην πίσω σελίδα του βιομετρικού διαβατηρίου σας και πιθανότατα θα νιώσετε ένα μικρό ορθογώνιο—αυτά είναι ενσωματωμένα μικροτσίπ που φέρουν πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την ταυτότητά σας (σε βιομετρικό διαβατήριο των ΗΠΑ, αυτά τα τσιπ βρίσκονται στο πίσω μέρος κάλυμμα). Όλες οι κρίσιμες πληροφορίες του διαβατηρίου —ο αριθμός, το όνομά σας, η ημερομηνία γέννησης και άλλα— εκτυπώνονται στη σελίδα δεδομένων του διαβατηρίου, αλλά αποθηκεύονται και εδώ, προσθέτοντας έτσι ένα δεύτερο επίπεδο επαλήθευσης δεδομένων. Η σφυρηλάτηση τσιπ διαβατηρίων είναι δύσκολη, για να μην αναφέρουμε δαπανηρή, επομένως είναι λογικό ότι όλο και περισσότερες χώρες επιλέγουν να εκδίδουν βιομετρικά διαβατήρια. (Σύμφωνα με το CityLab, ορισμένες πηγές αναφέρουν αυτόν τον αριθμό σε 135 χώρες και υπολογίζουν ότι το 90 τοις εκατό των διαβατηρίων στον κόσμο έχουν μάρκες.) Δεν είστε σίγουροι αν το διαβατήριό σας είναι βιομετρικό ή όχι; Απλώς αναζητήστε αυτό το σύμβολο.

Ολογράμματα και μελάνια

Τα ολογράμματα άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στα διαβατήρια τη δεκαετία του 1980 και σήμερα, σχεδόν όλες οι χώρες έχουν προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό στα έγγραφά τους ως μέτρο κατά της πλαστογραφίας. Δεδομένου ότι τα ολογράμματα στα διαβατήρια είναι συνήθως επιστρωμένα με εξειδικευμένα μελάνια και χαρακτικά λεπτής γραμμής, σύμφωνα με το Gizmodo, είναι απίστευτα δύσκολο να αντιγραφούν. Επιπλέον, πολλές κυβερνήσεις προσλαμβάνουν εταιρείες για να δημιουργήσουν ολογράμματα καταλληλότητας για αυτές—και, ακόμα κι αν σχεδιάζετε να μπείτε στην επιχείρηση, οι μηχανές ολογραμμάτων είναι ακριβές.

Οπτικά μεταβλητά μελάνια

Με γυμνό μάτι, το μεγαλύτερο μέρος του μελανιού είναι στατικό, μονόχρωμο. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα βλέμματα εξαπατούν: Βγάλτε το διαβατήριό σας και βρείτε το “ΗΠΑ” στη σελίδα των βιογραφικών σας: ανάλογα με τη γωνία θέασης, αυτό θα φαίνεται πράσινο σε ένα φως και χρυσό στο άλλο. Υπάρχουν επίσης μελάνια που αλλάζουν χρώμα όταν θερμαίνονται ή ψύχονται και μελάνια που εμφανίζονται (και εξαφανίζονται) κάτω από ορισμένους τύπους φωτός. Το διαβατήριο της Φινλανδίας μεταμορφώνεται σε ένα flipbook μιας άλκης που περπατάει και το νεότερο διαβατήριο του Καναδά, για παράδειγμα, φαίνεται θαμπό κάτω από το κανονικό φως. Αλλά βάλτε το κάτω από ένα υπεριώδες φως, και πυροτεχνήματα, φύλλα σφενδάμου, χήνες, έναστροι ουρανοί και άλλα «χαρακτικά» ξεπροβάλλουν από τις σελίδες. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι καλό να είσαι Καναδός.

Τύπος

Δεν θα βρείτε κανένα Comic Sans εδώ. Οι γραμματοσειρές που επιλέγονται από τις κυβερνήσεις – το μαντέψατε! – φυλάσσονται υπό κλείδωμα και έχουν ακόμη και σκόπιμες ατέλειες, ώστε να γίνει πιο δύσκολη η ψηφιακή αναδημιουργία τους. Αν το αντιγράψετε ακριβώς, λοιπόν, θα σήμαινε ότι θα κρατήσετε το αρχικό αρχείο.

11 βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε πάντα στο χέρι σας

Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη: προσγειώνεστε στον προορισμό σας, μόνο για να ανακαλύψετε ότι οι αποσκευές σας βρίσκονται σε κενό. Τα ρούχα, τα παπούτσια και τα προϊόντα περιποίησης που συσκευάσατε είναι πλέον AWOL και μέχρι να τα εντοπίσει όλα η αεροπορική εταιρεία, είστε στο έλεός τους. εφοδιάζετε την χειραποσκευή σας με είδη έκτακτης ανάγκης εκ των προτέρων. Μιλάμε για οδοντόβουρτσες, παπούτσια, εσώρουχα και όλα εκείνα τα άλλα απαραίτητα που θα χρειαστείτε για εκείνη την πρώτη μέρα στο έδαφος. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για τα 11 αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε μια καταστροφή χαμένων αποσκευών.

Quo, Active Εσώρουχα

Αν χαθούν οι αποσκευές σας, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα επιπλέον ζευγάρι εσώρουχα στην τσάντα σας για να τα βγάλετε πέρα ​​την επόμενη μέρα. Αυτό το σετ Quo διατίθεται σε ατομικές συσκευασίες, ώστε να μπορείτε να το πετάξετε εύκολα στη χειραποσκευή σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χώρο συσκευασίας.

Αγορά τώρα: $24, bandier.com

Lake Pijamas, Ivy Long-Short Set

Σε περίπτωση που μείνετε ακινητοποιημένοι για μια ή δύο νύχτες (ή είστε από τα αμφιλεγόμενα άτομα που τα φορούν στο αεροπλάνο), φροντίστε να βάλετε μερικά PJ στην τσάντα σας. Αυτό το σετ Lake Pijamas είναι 100 τοις εκατό βαμβάκι και υπέροχα άνετο—θα ξεχάσετε (σχεδόν) τη βαλίτσα σας για μια νύχτα.

Αγορά τώρα: $88, lakepajamas.com

Quip, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Σίγουρα, θα χρειαστείτε μια εφεδρική οδοντόβουρτσα σε περίπτωση που αποχωριστείτε από το κιτ dopp σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας μια για να σας βοηθήσει να ανανεωθείτε κατά τη διάρκεια μιας αναμονής. Μας αρέσει αυτή η κομψή ηλεκτρική βούρτσα Quip, η οποία συνοδεύεται από χρονόμετρο και προμήθεια τριών μηνών οδοντόκρεμας (διατίθεται για αναπλήρωση με χρέωση 10 $). Επιλέξτε από ασήμι, σχιστόλιθο, χαλκό (στη φωτογραφία), χρυσό ή κόκκινο.

Αγορά τώρα: $40, getquip.com

Everlane, The Cotton Crew

Αυτό το κλασικό βαμβακερό μπλουζάκι μπορεί να φορεθεί με πολλά διαφορετικά ρούχα και θα είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τη στολή του αεροπλάνου σας. Τυλίξτε το ένα και τοποθετήστε το δίπλα στα προϊόντα περιποίησης και τα ακουστικά σας.

Αγορά τώρα: Ήταν $40 τώρα $16, everlane.com

Amo, Audrey High Rise Cigarette Eclipse

Όπου κι αν ταξιδεύετε, είναι πάντα καλό να έχετε ένα τζιν παντελόνι στο χέρι. Λατρεύουμε αυτές τις ψηλές ανόδους Amo Audrey, είναι άνετες και ιδανικές για γαλλικές πιέτες (ευχαριστούμε, Tan France).

Αγορά τώρα: $280, amodenim.com

SeaVees, Legend Sneaker Mulholland

Άνετο; Ελεγχος. Πολύ μοντέρνο λεοπάρ στάμπα; Επανελέγχω. Αυτά τα SeaVees είναι εύκολο να μπουν και να βγουν με ασφάλεια και είναι αρκετά ελαφριά για να τα βάλετε στη χειραποσκευή σας, αν θέλετε να συσκευάσετε ένα εφεδρικό ζευγάρι παπούτσια. Μόλις βρεθείτε στο έδαφος, φορέστε τα εξερευνώντας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κατευθυνθείτε προς το μπαρ το απόγευμα.

Αγορά τώρα: $118, seavees.com

Meli Melo, Santina Mini Bag

Αυτή η μικρή τσάντα Meli Melo δεν θα πιάνει καθόλου χώρο στη χειραποσκευή σας—και αν είστε κολλημένοι, μπορεί εύκολα να μεταβεί από τη μέρα στη νύχτα, χάρη στον αποσπώμενο ιμάντα ώμου της. Μπόνους: Υπάρχουν 11 διαφορετικά στυλ για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου βελούδου και του “Golden Hour” (στη φωτογραφία).

Αγορά τώρα: $470, melimelo.com

Rhode Resort, Zodiac Dress

Εάν έχετε προγραμματίσει εκδηλώσεις με πιο εντυπωσιακό ενδυματολογικό κώδικα, κρατήστε μια εφεδρική στολή στη χειραποσκευή σας. Λατρεύουμε αυτό το ζωδιακό φόρεμα του Rhode Resort—είναι ένα διασκεδαστικό statement κομμάτι που δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορεί να λειτουργήσει μέρα ή νύχτα.

Αγορά τώρα: $385, rhoderesort.com

amp; Άλλες ιστορίες, Μυτερές ράβδους D-Ring Duo

Δεν θέλετε να κολλήσετε μόνο με τα παπούτσια του αεροπλάνου σας εάν χαθεί η βαλίτσα σας—να έχετε αυτές τις τσάντες σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε σε μια επαγγελματική συνάντηση ή δείπνο.

Αγορά τώρα: $95, stories.com

Paravel, Πτυσσόμενη τσάντα

Υπάρχει ένας λόγος που αυτή η κουκούλα Paravel μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα της Oprah: μπορεί να διπλωθεί σε μια μικρή θήκη γύρω από το μέγεθός της και να επεκταθεί σε μια ευρύχωρη τσάντα weekender. Βάλτε το στη χειραποσκευή σας για να έχετε χώρο για αναμνηστικά στο ταξίδι προς το σπίτι.

Αγορά τώρα: $65, amazon.com ή paravel.com

Supgergoop!, Day to Day 6 Piece Set

Αυτό το εγκεκριμένο από την TSA κιτ αντηλιακής περιποίησης σε μέγεθος ταξιδιού είναι απαραίτητο για τη χειραποσκευή σας. Περιλαμβάνονται αντηλιακό, κρέμα χεριών, βάλσαμο για τα χείλη και κρέμα χεριών, οπότε αν το κιτ dopp σας χαθεί με τις αποσκευές σας, τουλάχιστον θα ενυδατωθείτε.

Αγορά τώρα: $45, dermstore.com

Η μοναδική σας στάση για όλα τα απαραίτητα για χειραποσκευή, εξοπλισμό τεχνολογίας, προϊόντα ομορφιάς μεγέθους ταξιδιού και αποσκευές που θα σας κάνουν ακόμα καλύτερο ταξιδιώτη, που παραδίδονται εβδομαδιαία στα εισερχόμενά σας

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, συμφωνείτε με τη Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

A Photographer’s Take: India’s Colorful Truck Driving Culture

Επίσης κατά μήκος της εθνικής οδού υπάρχουν αναρίθμητες στάσεις φορτηγών, εστιατόρια, μηχανολογικές αποθήκες και καταστήματα που εξυπηρετούν κυρίως τους φορτηγατζήδες και άλλους οδηγούς στο δρόμο. Οι απλές εγκαταστάσεις που ονομάζονται dhabas είναι ο κόμβος της κουλτούρας στην άκρη του δρόμου και παρέχουν ένα φθηνό γεύμα καθώς και ένα μέρος για τους οδηγούς για ξεκούραση και κοινωνικοποίηση. Προσφέρουν επίσης εγκαταστάσεις στους οδηγούς να κάνουν μπάνιο, να πλένουν τα ρούχα τους και τα φορτηγά τους. Τις ζεστές μεσημεριανές ώρες, οι ντάμπα γεμίζουν με άντρες που ξαπλώνουν σε σαρπάι (κούνια από χαλύβδινους σωλήνες και ανακυκλωμένους εσωτερικούς σωλήνες) και πίνουν μασάλα τσάι.

Δημοφιλείς γκαλερί

*** 7 Τέλειες Μέρες σε 7 Δημοφιλή λιμάνια

  • Vintage ταξιδιωτικές αφίσες που θέλουμε να αγοράσουμε τώρα

  • The Gold Standard 2012: Hotel Amenities

  • Τι υπάρχει μέσα στα κιτ παρεχόμενων αεροπορικών εταιρειών

  • Τα πιο ρομαντικά μέρη για φιλί

  • Περιηγηθείτε στα κορυφαία κρουαζιερόπλοια στον κόσμο

**

είναι το μάντρα του ινδικού αυτοκινητόδρομου και κάποια εκδοχή του συναισθήματος είναι γραμμένη στο πίσω μέρος σχεδόν κάθε φορτηγού στο δρόμο. Σε ένα μέρος όπου οι λωρίδες είναι απλώς μια πρόταση, οι πλευρικοί καθρέφτες χρησιμοποιούνται σπάνια και οι τρόποι μεταφοράς κυμαίνονται από καροτσάκια με άλογα έως φορτηγά με δεκαοχτώ τροχούς, η πάντα παρούσα κόρνα είναι ουσιαστικό μέρος της εθιμοτυπίας οδήγησης.

Από τη δημιουργία του διάσημου Grant Trunk Road, που κάποτε εκτεινόταν από το Αφγανιστάν μέχρι το Μπαγκλαντές, οι δρόμοι της Ινδίας ήταν ζωτικής σημασίας πολιτιστικός και οικονομικός σύνδεσμος σε όλη την υποήπειρο. Η σύγχρονη Ινδία διασχίζεται από ένα τεράστιο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και αγροτικών δρόμων που φέρνουν ανθρώπους και αγαθά σε όλη τη χώρα. Αυτά κυμαίνονται από τους αστραφτερούς αυτοκινητόδρομους που περιβάλλουν το Δελχί και τη Βομβάη μέχρι τα ορεινά περάσματα μιας λωρίδας που έχουν δει μικρή βελτίωση από την ανεξαρτησία.

Κατά μήκος της εθνικής οδού, ένα αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό είναι τα φωτεινά διακοσμημένα φορτηγά που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

Οι άνδρες που οδηγούν αυτά τα φορτηγά περνούν πολλές ώρες στο δρόμο και μπορούν να λείπουν από τις οικογένειές τους για εβδομάδες κάθε φορά, έτσι τα φορτηγά τους λειτουργούν ως δεύτερο σπίτι και νιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια για αυτά.

Το εσωτερικό και το εξωτερικό των φορτηγών είναι πολύχρωμα διακοσμημένα με πίνακες ζωγραφικής, αυτοκόλλητα, γιρλάντες, φούντες και ιερά, που δεν είναι μόνο μια μοναδική μορφή λαϊκής τέχνης αλλά και έκφραση ατομικισμού.

Η διακόσμηση ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και μπορεί να υποδεικνύει τα πάντα, από την κάστα του οδηγού και τη θρησκεία μέχρι την πόλη τους, τα γούστα τους στη μουσική και τις ταινίες του Bollywood.

Οι άνδρες που οδηγούν αυτά τα φορτηγά δεν το έχουν εύκολο, αλλά ξεκάθαρα είναι περήφανοι για τη δουλειά τους.

Δουλεύουν πολλές ώρες σε σκονισμένα και βρώμικα μέρη, αλλά φαίνεται να απολαμβάνουν τη συντροφικότητα των άλλων οδηγών και τον ενθουσιασμό του ανοιχτού δρόμου.

Οι νεαροί οδηγοί φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο με τη μουσική τους να χτυπάει και τα παράθυρα κατεβασμένα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον Dan Eckstein .

Περισσότερα χαρτοφυλάκια ταξιδιωτικών φωτογραφιών:

  • Φωτογραφίες του Sebastião Salgado από το Grand Canyon, το Bryce Canyon, τις καμάρες, τα εθνικά πάρκα Moument Valley

  • Φωτογραφίες από το δρόμο: Νέα Ζηλανδία

  • Γευσιγνωσία στο Νέο Περού

  • Εσωτερική ματιά:

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

Οι 10 κορυφαίες ταξιδιωτικές ερωτήσεις που γίνονται στο Google

10. Χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Το πληκτρολογώ στην πτήση μου από το JFK στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία καθυστέρησε δύο ώρες “λόγω καιρικών συνθηκών”. (Σημείωση για την Καλιφόρνια: Μάθετε να αντιμετωπίζετε φυσιολογικά φυσικά φαινόμενα όπως η βροχή.) Μακάρι να είχα αγοράσει AirCare $25 που καλύπτει καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων—γιατί θα είχε πληρώσει για όλα τα πρόχειρα φαγητά που μάζεψα για να αντιμετωπίσω την αναμονή (σταματήστε κρίνοντας με).

Πόσο κίνδυνο μπορείτε να ανεχτείτε; Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε τα επιπλέον μετρητά, υπάρχουν πολλές επιλογές ασφάλισης για τους ταξιδιώτες. Ρίξτε μια ματιά σε μια σειρά ταξιδιωτικών ασφαλίσεων εδώ—και φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα όπως κάνει ο Διαμεσολαβητής μας.

9. Πώς υποβάλλετε αίτηση για ταξιδιωτικό έγγραφο;

Ρίξτε μια ματιά στον εύχρηστο μικρό οδηγό μας για το πότε χρειάζεστε βίζα και πώς να την αποκτήσετε—και θυμηθείτε να διατηρείτε το διαβατήριό σας ενημερωμένο.

8. Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να ταξιδέψετε στην Ασία;

Η Ασία είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι 90 βαθμούς στη Μπανγκόκ, ενώ η θερμοκρασία πέφτει στους 7 βαθμούς Φαρενάιτ στη Σεούλ. (Ευτυχώς, είναι και οι δύο ηλιόλουστες.) Μπορείτε να κάνετε σλάλομ σε μια πίστα του Χοκάιντο αύριο ή να χαλαρώσετε στο χαλαρό Luang Prabang. Με άλλα λόγια: όποτε αποφασίσετε να κάνετε το ταξίδι σας, θα υπάρχει ένα μέρος με τον καιρό που σας αρέσει.

7. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διπλώσεις ένα πουκάμισο για ταξίδια;

Τώρα είναι πώς το διπλώνεις, αλλά τι διπλώνεις. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η συντάκτρια Hanya Yanagihara προτιμά τους κυμαινόμενους αριθμούς στο δρόμο. Η φανέλα, όταν κυλήσει, είναι ένας άλλος φίλος των ταξιδιωτών.

6. Πώς πληρώνεστε για να ταξιδέψετε;

Πάρτε αυτή τη συμβουλή από έναν ταξιδιωτικό συγγραφέα: αποκλείστε να γράψετε εάν ο στόχος σας είναι τα χρήματα. Αν θέλετε να κάνετε κάποιο σοβαρό moolah στο δρόμο, ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε σε έναν από αυτούς τους διαγωνισμούς τεχνάσματος που φαίνεται να εμφανίζονται τακτικά. Το να είσαι αεροσυνοδός είναι σίγουρα μια επιλογή—απλώς να θυμάσαι ότι το πλήρωμά μας εργάζεται σκληρά για τα χρήματά του (άρα καλύτερα να τους συμπεριφέρεσαι σωστά).

5. Πώς να ταξιδέψετε μόνοι;

Ο Paul Theroux μας αφήνει να μπούμε στην ομορφιά του να ταξιδεύουμε μόνοι μας. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας για το να είσαι gallivanting solo ως γυναίκα — αλλά ας είμαστε προσεκτικοί, όχι δειλοί.

4. Ποιες είναι οι δουλειές όπου μπορείτε να ταξιδέψετε;

Τι καριέρες είναι οι χρήστες της Google! Ίσως αυτές οι ταξιδιωτικές δουλειές να σας εμπνεύσουν να κάνετε βόλτες σε όλο τον κόσμο ενώ εργάζεστε.

3. Πώς μπορώ να ξεκινήσω ένα ταξιδιωτικό blog;

Το Travel blogging έχει γίνει ένας τεράστιος κλάδος με τις δικές του επιπλοκές. Ευτυχώς, θα λάβετε πολλές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας—δηλαδή να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει πληθώρα ταξιδιωτικών ιστολογίων εκεί έξω, οπότε καλύτερα να έχετε κάτι που κάνει τον ιστότοπό σας ξεχωριστό. Φτιάξτε το, και μπορεί ακόμα να μην έρθουν.

2. Πώς να ταξιδέψετε με έναν προϋπολογισμό;

Αυτό είναι ένα σκληρό. Η ιδέα σου για φειδωλή μπορεί να είναι η φήμη μου. Είτε κάνετε πεζοπορία στο Μάτσου Πίτσου είτε ρίχνετε τα ζάρια στο Βέγκας, μπορείτε να βρείτε μέρη για κάθε προϋπολογισμό, αρκεί να σχεδιάσετε εκ των προτέρων, να κάνετε την έρευνά σας και να ρωτήσετε τους ντόπιους μια φορά στο έδαφος.

1. Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο;

Εκτός από μερικές πρακτικές ανησυχίες όπως οι βίζες και η ασφάλιση, οι περισσότερες από τις δέκα κορυφαίες ταξιδιωτικές ερωτήσεις στο Google αποκαλύπτουν ότι τρέφουμε μεγάλη περιπλάνηση. Είτε κάνετε Tinder τον δρόμο σας σε όλο τον κόσμο είτε συμμετέχετε σε ένα κοπάδι απομακρυσμένων εργαζομένων, βρίσκετε έναν τρόπο να ταξιδέψετε στον κόσμο αν το θέλετε πραγματικά. Απλώς θυμηθείτε να έχετε ελαφριά συσκευασία.

Ο σεφ Roy Choi θέλει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας στο Λας Βέγκας

Για τον σεφ Roy Choi, το Λος Άντζελες είναι κάτι περισσότερο από το σπίτι. Εκεί βοήθησε επίσης να πρωτοστατήσει στην επανάσταση των γκουρμέ φορτηγών τροφίμων το 2008 με το φορτηγό Kogi BBQ, το οποίο τριγυρνούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες σερβίροντας κορεάτικο μπάρμπεκιου τυλιγμένο σε tacos και burritos, χρησιμοποιώντας την τότε νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter για να δημοσιεύσει στο Twitter την τοποθεσία του.

Από τότε, ο Τσόι έχει φέρει τα κορεάτικα πιάτα του σε σωστά αυτόνομα εστιατόρια στο Λος Άντζελες, όπως το A-Frame(ribs), το Chego (κύπελλα ρυζιού) και το κλειστό πλέον Commissary στο The LINE LA (λαχανικά), καθώς καθώς και το catering Locol (υγιεινό γρήγορο φαγητό). Έχει επίσης ενταχθεί στις τάξεις των σεφ που έχουν μετατραπεί σε τηλεοπτικούς αστέρες, έχοντας εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το , και σε μια σειρά από άλλες παραγωγές καλοφαγάδων. Σύντομα, θα φιλοξενεί μια νέα δημόσια τηλεοπτική σειρά με τίτλο , για τη συνειδητή μαγειρική και την οικοδόμηση κοινότητας.

Αλλά το τελευταίο του εστιατόριο, ο καλύτερος φίλος – στο Λας Βέγκας, ταιριαστά – μπορεί να είναι η μεγαλύτερη παραγωγή του μέχρι σήμερα. Πάρτε μόνοι σας την είσοδο: μοιάζει με ένα γειτονικό ποτοπωλείο, αλλά είναι διακοσμημένο στο Vegas με επιγραφές νέον (κάποιος λέει Free Smells) και μια ιλιγγιώδη σειρά χρωμάτων. Πρώτα θα μπείτε σε ένα μικρό κατάστημα —με άφθονα εμπορεύματα σε χρώμα νέον προς πώληση— πριν περπατήσετε μέσα από όχι ένα, αλλά δύο, σετ φωτεινών κουρτινών βινυλίου, όπως αυτές που συνήθως βρίσκονται σε ένα ψυγείο κρέατος, πριν βρεθείτε σε ένα μεγάλο εστιατόριο . Υπάρχουν τοιχογραφίες με διασημότητες, κρεμαστά φυτά (ένα νεύμα στην παλιά τοποθεσία του θερμοκηπίου του Commissary), ασπρόμαυρη φωτογραφία στους τοίχους και ένα περίπτερο DJ. Οι διακομιστές τριγυρνούν με φωτεινές πράσινες φόρμες σε στυλ δεκαετίας του 80 και στο πίσω μέρος υπάρχει μια ανοιχτή κουζίνα, όπου θα βρείτε τον Choi μερικές φορές την εβδομάδα. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του βρίσκονται στο μενού εδώ, μαζί με κάποιες που δημιουργήθηκαν ξεκάθαρα για την εμπειρία του Βέγκας – όπως το χαβιάρι tostadas. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό ψυγείο αφιερωμένο στην αποθήκευση kimchi.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι μακροχρόνιοι θαυμαστές του μπορεί να μην προτιμήσουν αυτό το λαμπερό ρούχο – είναι μέσα στο νέο Park MGM Las Vegas , δίπλα στο Eataly – ο Choi είπε ότι βρήκε την ομορφιά στο να έχει έναν μεγάλο προϋπολογισμό, συγκρίνοντας το άνοιγμα του εστιατορίου με μια ταινία της Marvel. «Μου επέτρεψε να βγάλω όλα όσα έβλεπα δημιουργικά στο μυαλό μου και να τα ζωντανέψω πραγματικά», λέει.

Ο Τσόι μίλησε για το νέο εστιατόριο, την αγάπη του για το Λας Βέγκας και τη δοκιμασμένη και αληθινή θεραπεία του hangover.

Για άτομα που δεν έχουν πάει ποτέ στο Λος Άντζελες και δεν γνωρίζουν τα άλλα εστιατόρια σας, τι είναι το Best Friend;

Θέλω να είναι σχεδόν σαν να μπαίνεις σε μια συνεχή ροή φαγητού για την οποία δεν ξέρεις τίποτα, και μόλις πατήσεις το play, σε ρουφάει από την πρώτη σκηνή. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν ξέρετε τίποτα για μένα ή το κίνημα, δεν ξέρετε τίποτα για το LA (εκτός από στερεότυπα): θα περπατούσατε σε αυτές τις πόρτες και απλώς θα το αποκτούσατε. Θα σε χάλαγε. Δεν θα χρειαζόταν να εξηγήσουμε.

Έχει σημασία το όνομα του εστιατορίου;

Αφορά την όλη ιδέα να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Το γέλιο που μοιράζεσαι μαζί τους και οι ανόητες και ανόητες στιγμές που σου βγαίνουν μύξα από τη μύτη επειδή γελάς τόσο δυνατά. Είναι αυτή η ιδέα για εκείνες τις όμορφες μικρές ποιητικές στιγμές που μοιραζόμαστε με τους καλύτερους φίλους.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας πιάτα αυτή τη στιγμή;

Είναι περίεργο, γιατί όλα τα φαγητά είναι σαν τα παιδιά μου, οπότε δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο από το άλλο. Αυτά που άρεσαν πολύ στον κόσμο είναι τα barbeque kogi tacos, οι ολισθηρές γαρίδες και τα ζυμαρικά. Αυτά είναι τα βαριά, βαριά χτυπήματα. Ο κόσμος αγαπάει πραγματικά το ψωμί μας. Μόλις καθίσετε, δίνουμε σε όλους ζεστό, γλυκό, αλατισμένο ψωμί της Χαβάης. Όλα γίνονται από την αρχή, από αυτό μέχρι το kimchi. Υπάρχουν πολλές μικρές ζεστές πινελιές από αυτό το εστιατόριο.

Ήταν το δωμάτιο Kimchi ένα αντικείμενο μεγάλου προϋπολογισμού;

Δεν ήταν μεγάλος προϋπολογισμός, από μόνος του, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Είναι βασικά ένα ψυγείο ξηρής παλαίωσης κρέατος — αλλά για kimchi. Αν αυτό ήταν ένα ψητοπωλείο, αυτό θα ήταν ένα δροσερό ξηρό, αλλά επειδή είμαστε κορεάτικο εστιατόριο, είναι για kimchi.

Είναι αυτό το πρώτο στο είδος του;

Πολλοί άνθρωποι φτιάχνουν kimchi, αλλά δεν έχω δει ποτέ μια ολόκληρη βόλτα αφιερωμένη σε αυτό σε εστιατόριο. Αυτό είναι ένας φόρος τιμής στο να μεγαλώνεις Κορεοαμερικανός στην Αμερική. Ειδικά για πολλές οικογένειες μεταναστών από την Ασία, που μεγάλωσαν με δύο ψυγεία: ένα στο γκαράζ και ένα στο σπίτι. Το γκαράζ είναι για τα βρωμερά πράγματα. Έπειτα έχετε το κανονικό ψυγείο με τα πορτοκάλια και το βούτυρο. Αλλά αυτό είναι σαν το ψυγείο του γκαράζ. Μυρίζει με την καλή έννοια.

Είχατε πάει πολύ στο Λας Βέγκας πριν ανοίξετε αυτό το εστιατόριο;

Ερχόμουν πολύ ως παιδί με την οικογένειά μου. Οι γονείς μου συνήθιζαν να έρχονται εδώ και να κάνουν πάρτι. Ήμουν ένας αρκετά παραγωγικός παίκτης πόκερ στα 20 μου, οπότε πήγαινα πολύ τότε. Ήρθα ως παιδί, ως τζογαδόρος και τώρα ως σεφ. Έχω δει το Vegas σε τρεις διαφορετικές επαναλήψεις.

Ποια άλλα εστιατόρια του Λας Βέγκας αγαπάτε;

Δεν το έχω εξερευνήσει όσο θα έπρεπε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά μου αρέσει να πηγαίνω στην περιοχή Spring Mountain Road. Και μου αρέσει το παλιό Downtown Vegas. Μόλις είχα ένα χάμπουργκερ White Castle εκεί την περασμένη εβδομάδα.

Έχετε μαγικές θεραπείες για το hangover;

Δεν πίνω πολύ, αλλά όταν με πιάνει το hangover, στην κορεατική κουλτούρα έχουμε πολλές σούπες που θεραπεύουν το hangover. Έχουμε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές σούπες που είναι πολύ καλές για κατανάλωση. Πολύ νερό και ένα παγωμένο Gatorade. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο.

Και ο Advil.

Ναι, Advil. Και το κάπνισμα αρθρώσεων, για να είμαι ειλικρινής. Ειδικά αν κάνετε πολλές περιοδείες και πηγαίνετε πόλη σε πόλη ή είστε στο Βέγκας για πάρτι όλη τη νύχτα. Μπορεί να σας βοηθήσει με τα πρότυπα ύπνου σας γιατί σταθεροποιεί τα πάντα και σας κάνει να ξεχνάτε τον χρόνο που χάσατε.

Πού θέλετε να ταξιδέψετε στη συνέχεια;

Θα ήθελα να πάω στη Νότια Αμερική. Αυτή είναι η μόνη ήπειρος που δεν έχω πάει ακόμα. Θα ήθελα πολύ να πάω στο Περού, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη — αλλά να καταλάβω πώς μπορώ να το κάνω με τρόπο που μπορώ πραγματικά να εκτιμήσω.

Το διαβατήριό σας είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζετε, 11 βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε πάντα στο χέρι σας, λήψη ενός φωτογράφου: Πολύχρωμη κουλτούρα οδήγησης φορτηγών στην Ινδία, 10 κορυφαίες ταξιδιωτικές ερωτήσεις που γίνονται στο Google, ο σεφ Roy Choi θέλει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας στο Λας Βέγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *