Πού γυρίστηκε το «Parasite»; Τοποθεσίες της πραγματικής ζωής

By | 8 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, θα καταλάβετε αμέσως γιατί η Σιγκαπούρη είναι γνωστή ως πόλη στη φύση. Καταπράσινα δάση με θόλο περιβάλλουν έναν καταρράκτη εσωτερικούς καταρράκτες, η χλωρίδα και η πανίδα εκτείνονται στον ουρανό από τους κήπους της ταράτσας και ο κυπρίνος koi στροβιλίζεται κάτω από την επιφάνεια ήρεμων λιμνών. Με περισσότερα από 500.000 φυτά, είναι περισσότερο θερμοκήπιο παρά αεροδρόμιο. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Την επόμενη δεκαετία, η Σιγκαπούρη θα ξανασκεφτεί τι μπορεί να είναι μια πόλη με το Πράσινο Σχέδιο 2030, μια προσπάθεια να γίνει ο πιο βιώσιμος αστικός προορισμός στον κόσμο.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια καλή αρχή. Σχεδόν το 50 τοις εκατό της πόλης έχει παραδοθεί σε χώρους πρασίνου, ένα επίτευγμα που έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι έχει καταγραφεί σταθερά ως μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο. Ο σπόρος για τη μετατροπή της Σιγκαπούρης σε μια φιλική προς το περιβάλλον όαση φυτεύτηκε τη δεκαετία του 1960 όταν ο τότε πρωθυπουργός Lee Kuan Yew, εμπνευσμένος από τις ευρωπαϊκές πόλεις που είχε επισκεφτεί στα ταξίδια του, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δενδροφύτευσης για να γεμίσει πράσινο τους δρόμους της Σιγκαπούρης. Από εκεί, οι χώροι πρασίνου της Σιγκαπούρης αναπτύχθηκαν γρήγορα, με τεράστια πάρκα, αποθέματα υγροτόπων και πράσινους διαδρόμους που μεταμορφώνουν το νησί σε αστική όαση.

Το Πράσινο Σχέδιο της Σιγκαπούρης 2030 είναι μια φιλόδοξη δήλωση δράσης για το κλίμα, που εργάζεται προς την κατεύθυνση του μακροπρόθεσμου στόχου του έθνους για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών όσο το δυνατόν συντομότερα. Μέχρι το 2030 η Σιγκαπούρη στοχεύει να φυτέψει ένα ακόμη εκατομμύριο δέντρα και να παράγει το 30 τοις εκατό της διατροφής της χώρας σε τοπικό επίπεδο. Θα μετατρέψει επίσης το 80 τοις εκατό των κατασκευών σε βιώσιμα λειτουργικά «πράσινα κτίρια», το νησί Sentosa θα γίνει ουδέτερο από άνθρακα και η ποσότητα των απορριμμάτων που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής θα μειωθεί κατά 30 τοις εκατό – μέτρα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και για τους δύο κατοίκους και επισκέπτες.

Ομοίως, η Jurong Lake District θα γίνει ένας ζωντανός κόμβος του τρόπου ζωής που απευθύνεται στον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες καθώς ο τουρισμός αρχίζει να επιστρέφει μετά την πανδημία, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως επιχειρηματική και οικιστική περιοχή και ως βιώσιμος χώρος πρασίνου. Οι υπάρχοντες χώροι πρασίνου της Σιγκαπούρης θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν περαιτέρω με τη δημιουργία τεράστιων ποδηλατοδρόμων, φυσικών πάρκων και συνδέσμων πάρκων. Οι επισκέπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με την εξαιρετική άγρια ​​ζωή καθώς το Mandai Wildlife Reserve – πιο γνωστό στους τουρίστες ως το σπίτι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, του Night Safari και του River Safari – μετατρέπεται σε φυσικό καταφύγιο, πάρκο τροπικών δασών και οικολογικές κατοικίες που υπερασπίζονται τη βιοποικιλότητα. και βιωσιμότητας.

Τα σημερινά αξιοθέατα της Σιγκαπούρης εξακολουθούν να εκπλήσσουν. Όταν εξερευνάτε την πόλη σας καλωσορίζουν με φωτεινές εκρήξεις πρασίνου και καταπράσινα έρποντα αμπέλια σε κάθε γωνιά. Το ισημερινό κλίμα του νησιού σημαίνει ότι υπάρχει εξαιρετική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και χάρη στο μικρό του μέγεθος, οι ημερήσιες εκδρομές ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές είναι απλές. Μπείτε στον σουρεαλιστικό κόσμο των Gardens by the Bay, όπου φανταστικές εκθέσεις λουλουδιών κάθονται δίπλα σε ωδεία τυλιγμένα με ομίχλη για να μιμηθούν ένα απόκοσμο συννεφιασμένο δάσος – περιπλανώμενος σε αυτούς τους χώρους, δύσκολα θα ήξερες ότι βρισκόσουν σε μια πόλη. Κάντε ένα πικνίκ για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης, τραβήξτε φωτογραφίες από τα μονοπάτια πεζοπορίας στις νότιες κορυφογραμμές ή παρακολουθήστε τα καβούρια που σκοτώνουν,

Η μαγειρική σκηνή της Σιγκαπούρης είναι επίσης θρυλική. Τα τελευταία χρόνια ένα νέο κύμα ιδρυμάτων βραβευμένων με Michelin έχει αφήσει το στίγμα του – συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού εστιατορίου Peranakan με αστέρι Michelin στον κόσμο, του Candlenut – αλλά οι επισκέπτες δεν χρειάζονται βαθιές τσέπες για να δοκιμάσουν τα καλύτερα πιάτα της Σιγκαπούρης. Η πόλη φημίζεται για το street food και οι πεινασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κατευθυνθούν κατευθείαν στο πλησιέστερο κέντρο μικροπωλητών. Σε αυτά τα υπαίθρια γήπεδα φαγητού, η συζήτηση από τα κοντινά τραπέζια αναμειγνύεται με τις αλμυρές μυρωδιές εκατό διαφορετικών πιάτων που φτιάχνονται όλα ταυτόχρονα. Και παρόλο που η τιμή μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη από τα εστιατόρια υψηλής κουζίνας, η ποιότητα σίγουρα δεν είναι. Περισσότεροι από 40 πάγκοι έχουν αναγνωριστεί με αστέρι Michelin ή Bib Gourmand.

Μια παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, τα κέντρα μικροπωλητών προσφέρουν μια γευστική ματιά στην πολιτιστική ζωή της πόλης, λειτουργώντας όχι μόνο ως σημείο για να πάρετε ένα πιάτο ρύζι κοτόπουλου (ένα από τα εθνικά πιάτα της χώρας) αλλά και ως χώρος κοινότητας για το φαγητό της Σιγκαπούρης. ποικιλόμορφος πληθυσμός. Κατάλληλα, το 2020, η κουλτούρα των μικροπωλητών της Σιγκαπούρης εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Η μοναδική κληρονομιά, οι πολιτιστικές παραδόσεις και τα ποικίλα γεωγραφικά τοπία της Σιγκαπούρης είναι θαύματα άξια προστασίας και λόγω των μέτρων που προτείνονται στο Πράσινο Σχέδιο της Σιγκαπούρης 2030, θα διατηρηθούν για να τα απολαύσει η επόμενη γενιά ταξιδιωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σιγκαπούρη, μεταβείτε στη διεύθυνση www.visitsingapore.com

Αυτή τη στιγμή η Σιγκαπούρη είναι ανοιχτή σε επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την 1η Απριλίου, η Σιγκαπούρη έχει μεταβεί σε ένα νέο Εμβολιασμένο Ταξιδιωτικό Πλαίσιο, ανοίγοντας τα σύνορά της σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες για ταξίδια χωρίς καραντίνα, με μόνο ένα τεστ πριν από την αναχώρηση και χωρίς να απαιτείται δοκιμή ενώ βρίσκονται στη Σιγκαπούρη. Για τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις εισόδου, μεταβείτε στη διεύθυνση https://safetravel.ica.gov.sg

Πού γυρίστηκε το «Parasite»; Τοποθεσίες της πραγματικής ζωής

Με τη νίκη της για την καλύτερη ταινία στα Όσκαρ, πέρασε οριστικά από την καλτ ταινία της χρονιάς στην απλή ταινία της χρονιάς. Είναι μια ευρηματική ταινία από έναν έξυπνο σκηνοθέτη, τον Bong Joon-ho, ο οποίος υποβοηθείται από εξαιρετικές ερμηνείες, αλλά μεγάλο μέρος της δύναμής της πηγάζει από το σκηνικό της, χωρισμένο στα ύψη και τα βάθη μιας εν μέρει φανταστικής Σεούλ.

Είναι αληθινό το σπίτι στο Parasite;

Η κύρια τοποθεσία, το σπίτι των Παρκς, κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία σε δύο μέρη, το ισόγειο και ο κήπος που δημιουργήθηκαν σε ένα υπαίθριο οικόπεδο και ο πρώτος όροφος και το υπόγειο σε μια σκηνή. Υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, έναν αρχιτέκτονα, το οικογενειακό σπίτι είναι ένα πραγματικό σπίτι, με γυάλινους τοίχους και ξύλινη επένδυση: «Θέλουν να δείξουν ότι έχουν αυτό το εκλεπτυσμένο γούστο», είπε ο Bong στους . Ήταν διακοσμημένο με έπιπλα κατά παραγγελία και έργα του διάσημου καλλιτέχνη Seung-mo Park, του οποίου η εικόνα ενός δάσους, , κρέμεται πάνω από τους καναπέδες όπου φαίνονται οι δύο οικογένειες να αλληλεπιδρούν, ενώ στον πρώτο όροφο τοποθετήθηκε μια ειδικά παραγγελθείσα εικόνα γατών. Έπειτα, όπως είπε ο σχεδιαστής παραγωγής Lee Ha-jun στους

Σε πλήρη αντίθεση είναι το διαμέρισμα των Kims, ένα κλειστοφοβικό ημιυπόγειο, το οποίο χτίστηκε επίσης σε ένα σκηνικό, μαζί με ολόκληρο τον δρόμο έξω. Για αυτό, ο Lee αναζήτησε τη Νότια Κορέα για εγκαταλειμμένες γειτονιές όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε παρόμοιες συνθήκες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αντιγράψει τα τούβλα που χρησιμοποιήθηκαν και να τα μοντελοποιήσει σε πυρίτιο και να προμηθευτεί αντικείμενα από παρόμοια σπίτια. «Πολλές εργασίες για τα πόδια αφορούσαν τα τμήματα τέχνης, σκηνικών και σκηνικών», είπε στους . «Περιηγηθήκαμε βρίσκοντας πόρτες με πλακάκια, φύλλα παραθύρων, σίτες, παράθυρα, πύλες, σωλήνες καπνού, καλώδια ρεύματος και παρόμοια.»

Πού γυρίστηκε το Parasite στη Σεούλ;

Εκτός από αυτά τα δύο σκηνικά, άλλες σκηνές γυρίστηκαν επί τόπου στη Σεούλ. Το Woori, το κατάστημα όπου στον Kim Ki-woo (Choi Woo-shik) προσφέρεται η δουλειά του αναπληρωτή δασκάλου στα Parks για ένα ποτό, γυρίστηκε στο σούπερ μάρκετ Doijissal («Pig Rice», ) στο 32 Songijeong-ro, στην εργατική συνοικία Ahyeon-dong στο Mapo. Ο ιδιοκτήτης είπε σε ένα αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι ότι πολλοί αλλοδαποί είχαν αρχίσει να φωτογραφίζουν την πρόσοψη του καταστήματος και ότι υπήρχαν ρεπόρτερ από την Ιαπωνία και την Ισπανία.

Αργότερα, όταν ο Ki-woo πηγαίνει στη συνέντευξή του με τα Parks, περνά από το χωριό Seongbuk-dong, το αντίστοιχο της πόλης με το Beverly Hills ή το Mayfair.

Στην αρχή της ταινίας βλέπουμε τα πτυσσόμενα κουτιά της οικογένειας Kim για την Pizza Generation. Στην πραγματική Σεούλ, αυτή είναι η Sky Pizza , στο Noryangjin-ro, Dongjak-gu, όπου μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη και του Bong Joon Ho παίρνει πλέον υπερήφανη θέση στον τοίχο, δίπλα σε ένα υπογεγραμμένο κουτί πίτσας. Αργότερα, η κυρία Park (Cho Yeo-jeong) πηγαίνει για ψώνια για το πάρτι του γιου της σε ένα έξυπνο σούπερ μάρκετ, με τον κύριο Kim (Song Kang-ho) ως αχθοφόρο της: αυτό είναι το Orga Whole Foods στο Songpa-gu, ακριβώς ανατολικά του διάσημου Gangnam Περιοχή.

Σχεδόν τόσο σημαντικό για την ταινία όσο τα σπίτια είναι σκάλες, και υπάρχουν δύο σετ εξωτερικών σκαλοπατιών με κάποια σημασία. Το πρώτο είναι στο δρόμο για το σπίτι των Παρκς, το οποίο φαίνεται όταν η Kim Ki-jung (Park So-dam) σταματάει να αγοράσει ροδάκινα για να πάει στη νέα της δουλειά ως δασκάλα τέχνης. αυτό είναι ακριβώς δίπλα από το σούπερ μάρκετ Doijissal στο Songijeong-ro. Ενώ βλέπουμε τον Ki-jung να τα σκαρφαλώνει, προς το τέλος της ταινίας παρακολουθούμε την οικογένεια Kim να κατεβαίνει άλλη μια μεγάλη σκαλιά κάτω από καταρρακτώδη βροχή, δραπετεύοντας από το σπίτι των Parks. Αυτή είναι μια άλλη πραγματική τοποθεσία, που καταλήγει στη σήραγγα Jahamun στην επιχειρηματική περιοχή Jongno.

Αυτό το σημείο, μαζί με πολλά από τα άλλα που αναφέρονται, προωθείται τώρα ενεργά από τη Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ ως μέρος του «Παράσιτου μαθήματος περιήγησης» (βλ. visitseoul.net για λεπτομέρειες). «Οι τοποθεσίες γυρισμάτων της ταινίας έχουν ήδη γίνει τόπος προσκυνήματος για τους θαυμαστές του κινηματογράφου από την Κορέα και το εξωτερικό», είπε ο εκπρόσωπος Joo Yong-taek στους . «Ακολουθώντας τα τακούνια της K-pop και της K-drama, οι εκπομπές K-movies ξεκινούν μια νέα τάση. Ελπίζουμε ότι αυτό θα τονώσει την τουριστική βιομηχανία στην Κορέα».

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα για το 2023

Λισαβόνα; φιλοξενεί μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους, ακμάζοντα εστιατόρια και τώρα καλύτερα ξενοδοχεία. Η πόλη γνώρισε μια μεγάλη άνθηση τα τελευταία 10 χρόνια, με τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις πιο κλασικές ευρωπαϊκές διακοπές στην πόλη για να μείνουν κάπου που προσφέρει ομορφιά, πολιτισμό και διασκέδαση. Οι καλύτερες διευθύνσεις είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη – από εκείνες των οποίων το USP είναι η τοποθεσία μέχρι κάτι λίγο πιο επικεντρωμένο στο να παίρνουμε τα πράγματα με πιο αργό ρυθμό.

Είτε η εστίασή σας στριμώχνεται όσο το δυνατόν περισσότερο σε 72 ώρες είτε αφιερώνετε χρόνο για να ανακαλύψετε ελάχιστα γνωστά μέρη της πόλης μακριά από τα πλήθη, η δημιουργική σκηνή της Λισαβόνας είναι πιο ακμάζουσα από ποτέ. Χωρίς ιδιαίτερη σειρά, αυτή είναι η επιλογή μας από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα – συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων εγκαινίων και ανανεωμένων μερών διαμονής. Για μια ιδιωτική διαμονή, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τα καλύτερα Airbnb στη Λισαβόνα.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος της Λισαβόνας για να μείνετε;

Μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις βρίσκονται στο Bairro Alto, μια γοητευτική και πολυσύχναστη μποέμ γειτονιά με πλακόστρωτα δρομάκια και σπίτια με ζωηρά χρώματα. Αυτή είναι η ιδανική περιοχή για να μείνετε και να απολαύσετε το φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Ένα ξεχωριστό σημείο είναι το The Bairro Alto Hotel, μια boutique διαμονή που είναι αγαπητή για τη δύσκολη τοποθεσία του και το υπαίθριο εστιατόριο BAHR – ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Λισαβόνα. Μια άλλη υπέροχη περιοχή είναι η Alfama, μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Λισαβόνας, όπου οι στροφές πλαισιώνονται από όμορφα πλακάκια παλάτια και διάσπαρτες με σκιερά τετράγωνα με ευωδιαστές πορτοκαλιές. Εκεί θα βρείτε επίσης τα ξενοδοχεία Memmo Alfama και Santiago de Alfama.

1. Οι Λουμιάρες

Για το μεγαλείο

Το The Lumiares βρίσκεται στην μποέμικη περιοχή Bairro Alto, όπου θα βρείτε έναν λαβύρινθο από εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινή ζωή, το The Lumiares έχει σχεδιαστεί για να αισθάνεται σαν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι. Παλαιότερα ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι του 17ου αιώνα, ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου αποτίει φόρο τιμής στα χρώματα, τα σχέδια και το φως της Λισαβόνας με συνεργασίες τοπικών καλλιτεχνών και δημιουργών. Από την κομψή ρεσεψιόν μέχρι τις χαλαρωτικές αίθουσες περιποίησης σπα, κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί έξυπνα και έχει εκτελεστεί τέλεια.

Τα δωμάτια κυμαίνονται από αυτόνομα στούντιο, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, έως δωμάτια ημιώροφου που καταλαμβάνουν δύο επίπεδα και ρετιρέ σουίτες με μπαλκόνια που προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη. Κάθε ένα είναι σχεδιασμένο για να αισθάνεται προσωπικό και ανακουφιστικό, με μια αδιαμφισβήτητη πορτογαλική κομψότητα.
Τιμή : Δίκλινο από 207 £

2. AlmaLusa Baixa/Chiado

Για μια νότα ιστορίας

Το AlmaLusa (ή «πορτογαλική ψυχή») είναι ένα βολικό κεντρικό αλλά ήσυχο, ένα boutique ξενοδοχείο στη γωνία της ήσυχης Δημοτικής Πλατείας της Λισαβόνας, απέναντι από το Δημαρχείο και στη μέση του Bairro Alto. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου χρονολογείται από τον 18ο αιώνα όταν το ισόγειό του στέγαζε τους πολυσύχναστους στάβλους. Σε ένα νεύμα σε αυτό, το θέμα εδώ είναι ρουστίκ, με γυμνούς, εν μέρει πέτρινους τοίχους και οροφές, εμφανείς σιδερένιες δοκούς και γήινη διακόσμηση: βουρτσισμένο καφέ δέρμα, ταλαιπωρημένο ξύλο και μαροκινά κεντημένα μαξιλάρια.

Τα δωμάτια διαφέρουν ως προς το σχήμα – το δικό μας ήταν τρομερά μακρύ – και όλα τα φινιρίσματα είναι έξυπνα και μερικές φορές ασυνήθιστα: ένα μεγάλο κρεβάτι και μια πολυθρόνα από καμβά, μαζί με μια συρταριέρα με καθρέφτη Μαυριτανών και μια λεπτή ταπετσαρία βιβλιοθήκης. Το καλύτερο από όλα είναι τα κλειστά παράθυρα που βλέπουν προς τα κάτω πάνω από την πλατεία: φροντίστε να ζητήσετε ένα δωμάτιο με θέα στην πλατεία.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, καθίστε στην πλατεία και νιώστε την ηλιοφάνεια στο πρόσωπό σας, είτε σε ένα από τα υπαίθρια τραπέζια του εστιατορίου Delfina είτε στο περίπτερο café ακριβώς μπροστά που σερβίρει πολύ λογικά παγωτά και πίτες (και στο οποίο το Το Wi-Fi του ξενοδοχείου επεκτείνεται χρήσιμα).
Τιμές : Δίκλινο από 115 £

3. Memmo Alfama

Για την πισίνα στον τελευταίο όροφο

Αυτό το ξενοδοχείο, στο παλαιότερο μέρος της πόλης, διαθέτει 42 δωμάτια σε ένα κτήριο του 1800 που κάποτε ήταν εργοστάσιο υποδημάτων. Οι εσωτερικοί χώροι επικεντρώνονται στις υφές. από χοντρούς πέτρινους τοίχους μέχρι ρουστίκ κουβέρτες και ξύλινα κουφώματα κρεβατιού, όλα είναι αισθητικά ευχάριστα. Πραγματικά, είναι η βεράντα που εντυπωσιάζει εδώ. η πισίνα, με τα κόκκινα πλακάκια της, τραβάει αμέσως την προσοχή. Κοιτάξτε πέρα ​​από αυτό, και θα μαγευτείτε από την κλασική θέα των στριφογυριστών δρόμων και των πολύχρωμων κτιρίων της Λισαβόνας, που το κάνουν το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.
Τιμή : Δίκλινο από περίπου 148 £

4. The Vintage Lisbon

Για επιπόλαια διασκέδαση

Όταν βρίσκεστε στη Λισαβόνα, είναι σωστό να αγκαλιάσετε την αγάπη της πόλης για όλα τα όμορφα πράγματα – και το The Vintage το κάνει τέλεια, με μοναδικά έργα τέχνης διάσπαρτα γύρω από το κατάλυμα και ένα κομψό θέμα των μέσων του αιώνα. Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο αποτελείται από 56 δωμάτια και τρεις σουίτες – όλα περιλαμβάνουν ένα vintage καρότσι μπαρ, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να φτιάξουν το δικό τους δωρεάν τζιν και τόνικ, και τα περισσότερα έχουν θέα στην πόλη. Η Λισαβόνα είναι γνωστή για τα πολλά μπαρ της ταράτσας, αλλά το V Rooftop Bar ξεχωρίζει από τον (δυνατό) ανταγωνισμό χάρη στον αναρτημένο κατακόρυφο κήπο και την ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να είναι-in-LA.
Τιμή: Δίκλινο από 152 £

5. Ξενοδοχείο Βαλβέρδε

Για έμπνευση εσωτερικού χώρου

Η έξυπνη χρήση ευαίσθητων υφασμάτων, vintage και σύγχρονων έργων τέχνης και ανακαινισμένων επίπλων στα μέσα του 20ου αιώνα κρατά τα πράγματα σε ευχάριστα μπερδέματα στο Hotel Valverde. Είναι σκοτεινό, ήσυχο και διακριτικό, αλλά χαμογελαστό και ατημέλητο, με ηλιοφάνεια δίπλα στην πισίνα και τη βεράντα και όχι στην ταράτσα, όπως είναι ο πιο τυπικός τρόπος της Λισαβόνας.

Τα δωμάτια είναι κομψά, επιπλωμένα με αντίκες και πίνακες ζωγραφικής για να δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Οι πολυτελείς βελούδινες καρέκλες κάθονται δίπλα σε μπανιέρες roll-top για απόλυτη χαλάρωση μετά από μια ημερήσια εξερεύνηση.
Τιμή : Δίκλινο από 253 £

6. The Ivens

Περιλαμβάνεται στη Hot λίστα μας για το 2022 με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία στον κόσμο

Σαν μια όαση κρυμμένη στην πόλη (αλλά όχι κρυμμένη), το The Ivens είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι του Ivens και του Capelo, Πορτογάλων εξερευνητών του 19ου αιώνα που επισκέφτηκαν την Αφρική. Μόλις περάσετε την πόρτα, σας υποδέχονται τροπικά φυτά, παπαγάλοι, μακώ, σκαθάρια, βελούδινες πολυθρόνες και χρυσές λεπτομέρειες. Τα 87 δωμάτια παραπέμπουν στη χλωρίδα και την πανίδα μέσα από νότες χρώματος στην ταπετσαρία και τα χαλιά. Το εσωτερικό εστιατόριο, Rocco, είναι ήδη ένα από τα μέρη που πρέπει να βρεθείτε αυτή τη στιγμή στη Λισαβόνα, με πλήρη κράτηση μέρα με τη μέρα από δημιουργικούς, καλλιτέχνες και μποέμ.

7. Palácio Ramalhete

Για ένα πολυτελές διάλειμμα

Το Palácio Ramalhete, απέναντι από το Museu Nacional de Arte Antiga, είναι ένα από τα πολλά μικρά ανακαινισμένα ανάκτορα της πόλης. Άψογο, με μια απροσδόκητη, πλούσια φυτεμένη αυλή, είναι γεμάτη ευπρόσδεκτες εκπλήξεις, από μια παλιά κουζίνα που μετατράπηκε σε υπνοδωμάτιο έως ζωγραφισμένα στο χέρι πορτογαλικά πλακάκια.

Αν και η πισίνα δεν είναι απαραίτητη προσθήκη σε ένα διάλειμμα στην πόλη, είναι συχνά μια ευπρόσδεκτη και όσοι επιλέξουν να μείνουν στη σουίτα της πισίνας θα έχουν το δικό τους ιδιωτικό μπαλκόνι για να απολαύσουν λίγη γαλήνη και ησυχία πάνω από τους ελικοειδή δρόμους.
Τιμή : Δίκλινο από 166 £

8. Παλάτι Πεστάνα

Για μια μοναδική προοπτική

Το Pestana Palace είναι από μόνο του λαχταριστό – κάποτε ήταν λίγο έξω από το δρόμο, τώρα είναι βολικό για την πολυσύχναστη αγορά LX και το Village Underground, που είναι πολιτιστικοί κόμβοι με μπαρ, καταστήματα και πολλά άλλα που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το κοντινό Belém, όπου βρίσκονται αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα στη Λισαβόνα, και το MAAT -Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει μια εκπληκτική εξωτερική πισίνα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 35 βαθμούς. Τα δωμάτια έχουν θέα στην πόλη ή στον κήπο. και τα δύο είναι υπέροχα.

Διεύθυνση : Pestana Palace, Rua Jau 54, 1300-312 Lisbon, Πορτογαλία
Τιμή : Δίκλινο από 188 £

9. Ξενοδοχείο Bairro Alto

Για γεμάτη ατμόσφαιρα

Το Bairro Alto Hotel ξεκίνησε τη σκηνή του boutique hotel της Λισαβόνας. Το εμβληματικό κίτρινο κτήριο, που βρίσκεται στην πιο πολυσύχναστη συνοικία της Λισαβόνας, είναι συνώνυμο με το υπαίθριο φαγητό, τα τραμ που περνούν μπροστά και ντόπιοι και τουρίστες να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα της πόλης. Ευτυχώς, το ξενοδοχείο είναι καλά ηχομονωμένο – έτσι μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και να κοιμηθείτε καλά.

Δεν υπάρχουν δύο ίδια δωμάτια, αλλά αν έχετε την επιλογή ζητήστε το δωμάτιο 401 – όχι το μεγαλύτερο, αλλά έχει ένα περίεργο είδος φενγκ σούι της Λισαβόνας που απλώς το κάνει σωστό.
Τιμή : Δίκλινο από 227 £

10. The Independente

Για διασκέδαση με έναν προϋπολογισμό

Το Independente, ανάμεσα στον ακοίμητο Bairro Alto και το πολύ μοντέρνο Príncipe Real, είναι πολύ διασκεδαστικό. Εν μέρει ένας ξενώνας, δεν θα είναι για όλους, αλλά είναι πνευματώδης και άθλιος-κομψός και οι σουίτες είναι εξαιρετικές με όλα τα κριτήρια. Υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικό μπαρ και εστιατόριο, καθιστώντας αυτό το ιδανικό μέρος για μεμονωμένους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν νέους ανθρώπους σε έναν κομψό χώρο.
Τιμή : Δίκλινο από 100 £

11. Σαντιάγο ντε Αλφάμα

Για ρομαντισμό

Το Santiago de Alfama βρίσκεται στο λιθόστρωτο δρόμο όπου παντρεύτηκε ο Χριστόφορος Κολόμβος και η παλιά συνοικία είναι γεμάτη γοητεία και ρομαντισμό. Με υπέροχη θέα στην πόλη προς το ποτάμι, το ξενοδοχείο αισθάνεται πραγματικά πορτογαλικό, με αυθεντικούς διατηρημένους τοίχους που ξαναζωντανεύουν και δάπεδα με πλακάκια που εκτίθενται περήφανα.

Το οικογενειακά διοικούμενο boutique ξενοδοχείο διαθέτει μόλις πέντε σουίτες και δεκατέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα διακοσμημένο με αγάπη σε μια παλέτα λευκού και μπλε.
Τιμή: Δίκλινο από 189 £

12. LX Boutique Hotel

Για την τοπική εμπειρία

Στο ανερχόμενο Cais do Sodré, που κάποτε ήταν η συνοικία με τα κόκκινα φανάρια και τώρα γεμίζει με μοντέρνα μπαρ και κλαμπ, αυτό βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για όσους θέλουν να βρίσκονται μέσα στην πολυσύχναστη ατμόσφαιρα της Λισαβόνας. Το γαλάζιο κτίριο του 18ου αιώνα έχει πέντε θεματικούς ορόφους που αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές της πρωτεύουσας: οι κιθάρες καλύπτουν τους τοίχους στο πάτωμα του fado, τα βιβλία πλαισιώνουν τα ράφια του δαπέδου που ονομάζονται από τον ποιητή Fernando Pessoa και ούτω καθεξής. Τα 61 δωμάτια είναι λειτουργικά αλλά διασκεδαστικά, με βάση σύνδεσης για iPod, ράγες ρούχων (χωρίς ντουλάπια) και ντους (αλλά όχι μπανιέρες).

Το εστιατόριο Confraria του ξενοδοχείου, ένα υποκατάστημα του διάσημου εστιατορίου στο κοντινό Cascais, σερβίρει μια υπέροχη ποικιλία από σούσι και σασίμι, temaki και nigiri. η σπιτική ποικιλία από 30 πιάτα σε μέγεθος μπουκιάς είναι γαστρονομικός χρυσός.

Διεύθυνση : LX Boutique Hotel, Rua do Alecrim, 12, Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τιμή: Δίκλινο από 76 £

13. Ξενοδοχείο Κορινθία

Για δοκιμασμένη πολυτέλεια

Στην επιχειρηματική περιοχή, αλλά και σε βολική τοποθεσία, κοντά στο υπέροχο Μουσείο Gulbenkian με τη συγκλονιστική συλλογή έργων τέχνης, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Λισαβόνας διατρυπά τον ορίζοντα της πόλης και έχει θέα στο όμορφο υδραγωγείο του 18ου αιώνα. Οι πολυτελώς ευρύχωροι εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν μάρμαρο και ξύλο, χρυσό και πολυελαίους.

Και τα 518 βελούδινα δωμάτια και σουίτες είναι διακοσμημένα με ένα μείγμα από πλούσια καφέ και χρυσά. Τα μικρά μαρμάρινα μπάνια είναι μεγάλα στα προϊόντα ESPA. Ωστόσο, το ξενοδοχείο προσφέρει αναμφισβήτητα την πιο αποτελεσματική υπηρεσία στη Λισαβόνα, από τη ρεσεψιόν μέχρι την υπηρεσία καθαριότητας.

Διεύθυνση: Corinthia Hotel, Avenue Columbano Bordalo Pinheiro, Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τιμή : Δίκλινο από 139 £

14. Pousada de Lisboa

Για κεντρική τοποθεσία

Το Pousada de Lisboa είναι μια εντυπωσιακή μετατροπή ενός τεράστιου σωρού Pombaline στην Praça do Comércio. Η τοποθεσία Baixa δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη – κοντά στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα και ακριβώς δίπλα στον ποταμό Τάγο – και τα δωμάτια που βρίσκονται πιο κοντά στην πλατεία έχουν επική θέα. Με απλή διακόσμηση και κλασικό εστιατόριο, αυτό είναι ένα αξιόπιστο ξενοδοχείο που σας βάζει ακριβώς στη μέση όλων όσων έχει να προσφέρει η Λισαβόνα.

Διεύθυνση: Pousada de Lisboa, Praça do Comércio 31-34, 1100-148 Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τιμή : Δίκλινο από 260 £

15. Σάντα Κλάρα 1728

Για αλλαγή ρυθμού

Το Santa Clara 1728 προσφέρει κάτι λίγο διαφορετικό από οπουδήποτε αλλού. Σε αντίθεση με τα πολλά ανακαινισμένα παλάτια ή ακόμα και τα γοητευτικά αρχοντικά που βρίσκονται στην παλιά πόλη, αυτή η ιδιοκτησία έξι υπνοδωματίων στην παλιά πολιτιστική συνοικία, στην κορυφή ενός από τους επτά λόφους της Λισαβόνας, αφαιρεί την αίσθηση του ταξιδιώτη σε μια ξένη πόλη, διαχειριζόμενος αυτό που υπόσχονται πολλοί αλλά μην παραδίδεις: να είσαι σπίτι από το σπίτι.

Τα δωμάτια είναι αισθητικά μινιμαλιστικά. Από την ανοιχτή μπανιέρα λαξευμένη από ένα κομμάτι ασβεστόλιθου μέχρι απλά (αλλά πολυτελώς άνετα) κρεβάτια, είναι αυτό που καταφέρνουν πολλοί, αλλά οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν. υποδοχή.

Διεύθυνση : Campo de Santa Clara, 128 1100-473 Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τιμή: Δίκλινο από 676 £

16. Palácio Príncipe Real, Λισαβόνα

Οι πάπιες Indian Runner δεν είναι ίσως το πουλί που συνδέετε πιο εύκολα με το καταπράσινο Πρίνσιπε Ρεάλ της Λισαβόνας, όπου οι ψηλοί φοίνικες παίζουν κρυφτό με τα ξεθωριασμένα παλάτια, αλλά σε αυτό το τέλεια ροζ Palácio, βρίσκονται παντού. Κάθονται ένας ή δύο στον πάγκο στο κατάλληλα ονομαζόμενο Duck Bar, ένας άλλος με ανάγλυφο χρυσό στη δερμάτινη θήκη κλειδιού σας και ακόμη και μερικά σφυρήλατα στα σιδερένια κάγκελα των μεγάλων μπαλκονιών. «Τους επιλέξαμε ως λογότυπό μας, καθώς προέρχονται από την Ασία όπως εμείς», εξηγούν οι Βρετανοί ιδιοκτήτες Miles και Gail Curley, οι οποίοι πέρασαν μια θητεία στη Σιγκαπούρη πριν εγκατασταθούν στη Μαδρίτη για πολλά χρόνια. Από εκεί ήταν που σε μια επίσκεψη στη Λισαβόνα ερωτεύτηκαν αυτό το παλάτι του 19ου αιώνα και αποφάσισαν να ανταλλάξουν το νόμο με τη φιλοξενία.

Η Gail αγκάλιασε την πρόκληση της αναπαλαίωσης και της αναδόμησης 28 υπνοδωματίων βασιζόμενη στο στυλ της. Αποδίδεται δεόντως σεβασμός στην πορτογαλική κληρονομιά του παλατιού με τα αρχαία μπλε και λευκά πλακάκια που διατηρούνται και ακόμη και την πολύχρωμη μαυριτανική οροφή από γυψομάρμαρο που κοσμεί ένα από τα υπνοδωμάτια. Αλλά πάνω από αυτά υπάρχουν αγγλικές πινελιές από τις τεράστιες αυτόνομες μπανιέρες από το Drummonds μέχρι το πιστολάκι μαλλιών Dyson. Τα μπάνια είναι επενδυμένα με τοπικό ασβεστόλιθο σε χρώμα κριθαριού, με θερμαινόμενο δάπεδο και προϊόντα περιποίησης Byredo. Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν δωρεάν μίνι μπαρ (δοκιμάστε το τζίντζερ υγιεινό σφηνάκι), μηχανές Nespresso και τοπικά κεριά ροζ πιπεριάς. Αλλά παντού υπάρχει μια γενικευμένη γενναιοδωρία – του χώρου, του χρόνου της Γκέιλ και του Μάιλ (ο Μάιλς δίπλωσε το ψηλό του πλαίσιο στο παλιό του Renault 4 που έτρεχε και με οδήγησε στο σταθμό όταν το Uber μου δεν υλοποιήθηκε) και μια θερμή επιθυμία να ευχαριστήσω. Πρωινό στους όμορφους κήπους, στη σκιά του δέντρου Jacaranda πάνω σε αυγό ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο προζύμι πριν από μια νωχελική μέρα δίπλα στην τεράστια πισίνα κάτω από έναν ανέφελο ουρανό της Λισαβόνας.

Διεύθυνση: R. de São Marçal 77, 1200-419 Lisboa, Portugal
Τιμή: Δίκλινα από 350€ με πρωινό.

17. Palacio Ludovice

Αυτό το κεντρικό ξενοδοχείο χαρακτηρίζει σχεδόν κάθε κουτί. Βρίσκεται ανάμεσα στο Principe Real και το Bairro Alto, με αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες απόψεις στην πόλη (από το Miradouro de São Pedro de Alcântara ακριβώς απέναντι) είναι απίθανο να βρείτε καλύτερη τοποθεσία. Έξω, είναι η επιτομή των αξιοθέατων της Λισαβόνας. επιβλητικό και υπέροχα λαμπερό κίτρινο. Στο εσωτερικό, ωστόσο, θα αρχίσετε να βιώνετε τον συνδυασμό παλιών και νέων που η πόλη κάνει τόσο καλά. Αρχικά ήταν η ιδιωτική κατοικία του João Frederico Ludovice, ο οποίος έφτασε στη Λισαβόνα στις αρχές του 18ου αιώνα ως αρχιτέκτονας του βασιλιά João V, το κτίριο ήταν ένα από τα λίγα που επέζησαν από τον μεγάλο σεισμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Λισαβόνας το 1755 και έγινε το σχέδιο για η ανοικοδόμηση της πόλης μετά. Είχε πολλές ζωές από τότε. πρώτα ως κόμβος με καταστήματα και ιδιωτικά διαμερίσματα,

Στη νέα του μορφή, το Palacio Ludovice αποτίει φόρο τιμής στο πολύχρωμο παρελθόν του. Τα πλακάκια, οι νωπογραφίες και οι οροφές από γυψομάρμαρο του 18ου αιώνα έχουν αποκατασταθεί, δημιουργώντας 61 δωμάτια και σουίτες, το καθένα εκπληκτικά μοναδικό – μπορείτε να περιμένετε πολυτελή άνετα κρεβάτια, έπιπλα κατά παραγγελία και αυθεντικά πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι. Η παλιά του ζωή ως wine bar τιμάται επίσης, στο τεράστιο, προσωπικά επιλεγμένο μενού του εστιατορίου που αντιπροσωπεύει κάθε περιοχή κρασιού στην Πορτογαλία (οι επισκέπτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πορτογαλικό κρασί καλούνται επίσης να συμμετάσχουν σε δωρεάν, καθημερινές συνεδρίες γευσιγνωσίας με τους γνώστες του ξενοδοχείου σομελιέ). Ακόμη και το σπα Caudalie Boutique είναι εμπνευσμένο από τη Vinothérapie τους και οι επισκέπτες μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους με το θρυμματισμένο scrub cabernet ή περιποιήσεις προσώπου χρησιμοποιώντας προϊόντα με εμποτισμό σταφυλιού που αφήνουν το δέρμα τους λαμπερό και φρέσκο. Και ενώ τα κοντινά εστιατόρια της Λισαβόνας αξίζουν μια επίσκεψη, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το δείπνο στο εστιατόριο FEDERICO του Palacio Ludovice. αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μέρη για φαγητό στην πόλη, χάρη στη γεμάτη φως εσωτερική αυλή του.

Οπου? Bairro Alto
Διεύθυνση: R. de São Pedro de Alcântara 39, 1250-237 Lisboa
Τιμή: Τα δίκλινα ξεκινούν από 233 £

Υπέροχη Λισαβόνα

Για οικιακή πολυτέλεια

Το Sublime Comporta είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ξενοδοχεία στην Πορτογαλία εδώ και αρκετό καιρό, οπότε το άνοιγμα του στη Λισαβόνα στις αρχές του καλοκαιριού του 2022 αναμενόταν με ανυπομονησία. Η μάρκα ήθελε να δημιουργήσει μια αστική εκδοχή του καταφυγίου της στο Alentejo και πέτυχε εκεί όπου πολλά άλλα ακίνητα απέτυχαν να κάνουν ένα αρχοντικό του 20ου αιώνα να αισθάνεται σαν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι. Η επιτυχία βρίσκεται στις μικρές πινελιές εδώ. το παστέλ de natas και το μπουκάλι ginjinha (λικέρ βύσσινο) που σας καλωσορίζουν στο δωμάτιό σας, το προσωπικό καλωσόρισμα από το προσωπικό της ρεσεψιόν καθώς μπαίνετε στο κτίριο, τα ατελείωτα βιβλία και περιοδικά σχεδιασμού διάσπαρτα γύρω από το ξενοδοχείο και οι ελαφρώς χαλαρές σκάλες που διατηρούν η δεκαετία γοητεία τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολυτέλεια δεν είναι το κλειδί στη διαμονή σας στο Sublime. Με κρεβάτια τόσο πολυτελή που θα χουχουλιάζετε για ώρες, ντους μεγαλύτερες από τα περισσότερα ιδιωτικά μπάνια και ταβάνια τόσο ψηλά που σχεδόν ακούτε έναν απόηχο, είναι σαν το παλάτι που ονειρευόσασταν να ζείτε ως παιδί. Ακόμη και το δείπνο, στο ιταλικό εστιατόριο Davvero του ξενοδοχείου, είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση σε ένα όμορφο περιβάλλον. φροντίστε να ολοκληρώσετε τη βραδιά με ένα ποτήρι Sublime’s Moscato, πριν αποσυρθείτε στη δική σας πριγκίπισσα σουίτα.

Οπου? Marques de Pombal
Διεύθυνση : R. Marquês de Subserra 10, 1070-012 Lisboa
Τιμή : Τα δίκλινα ξεκινούν από 260 £

Πού γυρίστηκε το «Parasite»; Οι πραγματικές τοποθεσίες, Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Λισαβόνας για το 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *