Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα: ένας εποχικός οδηγός για το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής

By | 8 Φεβρουαρίου, 2023

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα: ένας εποχικός οδηγός για το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής

Γνωστό ως το νησί χωρίς χειμώνα, η Κούβα περνάει από ήπιο έως ζεστό έως καυτό καιρό με τις μεταβαλλόμενες εποχές. Με τις πανέμορφες παραλίες και το τροπικό κλίμα, η ηλιοθεραπεία είναι δυνατή στην Κούβα όλο το χρόνο.

Το καλοκαίρι έχει τον πιο ζεστό καιρό, αλλά ελέγξτε τις μετεωρολογικές προβλέψεις πριν κλείσετε το ταξίδι σας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των τυφώνων Ιουνίου έως Νοεμβρίου. Τα σχολεία στην Κούβα έκλεισαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθιστώντας αυτήν την εποχή πολυάσχολη για τον τοπικό τουρισμό. Πολιτιστικά φεστιβάλ και ζωντανή μουσική γεμίζουν το ημερολόγιο όλο το χρόνο.

Εδώ είναι το χαμηλότερο σημείο για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κούβα, το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής.

Η υψηλή περίοδος Νοεμβρίου έως Μαρτίου φέρνει πλήθος κόσμου και δαπανηρά καταλύματα

Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, η Κούβα δέχεται εισβολή παραθεριστών από το βορρά καθώς οι οικογένειες ξεφεύγουν από τον κρύο χειμώνα της Βόρειας Αμερικής. Μια απίστευτη ποικιλία αποδημητικών πουλιών – περισσότερα από 260 είδη – χρησιμοποιούν το νησί ως προσωρινό σταθμό στάσης αυτή την εποχή του χρόνου. Οι τιμές είναι στα υψηλότερα επίπεδα για ξενοδοχεία και ξενώνες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είναι γενικά ζεστό, αλλά τα καιρικά μέτωπα που κινούνται από τα βόρεια μπορούν να φέρουν σύντομες κρυολογίες μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ζεστές περίοδοι για να επισκεφθείτε την Κούβα

Οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι η πιο ζωντανή περίοδος του χρόνου για να επισκεφθείτε την Κούβα, αλλά και οι πιο ζεστοί, και υπάρχει αρκετή βροχή. Τα τοπικά σχολεία είναι κλειστά, επομένως περιμένετε γεμάτες μαρμελάδες παραλίες και πολυσύχναστα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Varadero και σε περιθωριακά νησιά όπως το Cayo Coco. Φροντίστε να κάνετε κράτηση για καταλύματα και δραστηριότητες εκ των προτέρων.

Ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος είναι καλύτεροι για λιγότερα πλήθη

Μέχρι τον Απρίλιο, ο καιρός στην Κούβα είναι ήδη ζεστός και είναι λιγότερο βροχερός από τους επόμενους μήνες στις αρχές του καλοκαιριού. Οι παραλίες είναι επίσης λιγότερο πολυσύχναστες από ό,τι κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, εκτός από τη Semana de la Victoria (Εβδομάδα Νίκης) όταν οι Κουβανοί κάνουν διακοπές για να γιορτάσουν τη νίκη του νησιού επί των δυνάμεων κατά του Κάστρο στην Playa Girón το 1961. Αυτό το γεγονός μερικές φορές επικαλύπτεται με την εβδομάδα του Πάσχα. η οποία βλέπει μια έκρηξη ξένων επισκεπτών στις διακοπές.

Ο Οκτώβριος είναι ακόμα καυτός, αλλά όχι τόσο γεμάτος όσο το καλοκαίρι, και αυτός ο μήνας είναι ο καλύτερος χρόνος για να πιάσετε μια καλή προσφορά πριν χτυπήσει η σεζόν αιχμής. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τροπικών καταιγίδων πριν τελειώσει η περίοδος των τυφώνων τον Νοέμβριο.

Οι μήνες της χαμηλής σεζόν Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι οι καλύτεροι για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό

Είναι βροχερό και ζεστό στην αρχή και στο τέλος του κουβανικού καλοκαιριού, αλλά η χαμηλή περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για να επωφεληθείτε από τα ξενοδοχεία και τις (ιδιωτικές κατοικίες) που προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές. Αποφύγετε να ξαπλώνετε στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. για να μειώσετε τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος.

Να ελέγχετε πάντα την πρόγνωση του καιρού πριν έρθετε: Ο Ιούνιος έως τον Νοέμβριο είναι εποχή τυφώνων και υπάρχει πάντα η πιθανότητα μιας ισχυρής καταιγίδας. Τον Μάιο, το Romerías de Mayo φέρνει τους λάτρεις της μουσικής στο Holguín και το Mayo Teatral στην Αβάνα είναι εξαιρετικό για τους λάτρεις του θεάτρου και του δράματος.

Ο Ιανουάριος προσελκύει τους λάτρεις της μουσικής στις πόλεις

Τα κρύα μέτωπα φέρνουν πιο δροσερά βράδια τον Ιανουάριο. Ένα φεστιβάλ τζαζ στην αρχή της χρονιάς έχει τζαμαρίσματα σε πόλεις όπως η Αβάνα και το Σαντιάγο ντε Κούβα, προσελκύοντας μουσικούς και θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Η περίοδος αιχμής σημαίνει ότι οι τιμές είναι υψηλές για ξενοδοχεία, μεταφορές και εκδρομές.
Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ.

Οι συνθήκες κατάδυσης είναι ιδανικές τον Φεβρουάριο

Τα καθαρά νερά και οι ηλιόλουστες μέρες – με την προϋπόθεση ότι το κρύο μέτωπο δεν έχει παρασυρθεί – καθιστούν τον Φεβρουάριο την καλύτερη εποχή για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα στη νότια ακτή της Κούβας. Η τουριστική περίοδος αιχμής βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, καθιστώντας τις κρατήσεις απαραίτητες για καταλύματα και ενοικίαση αυτοκινήτου.
Festival de la Salsa, Feria Internacional del Libro, Φεστιβάλ Habanos.

Τα πουλιά μεταναστεύουν μέσω της Κούβας τον Μάρτιο

Τα αποδημητικά πτηνά αναμιγνύονται με μόνιμα είδη καθώς πετούν στην Κούβα τον Μάρτιο, καθιστώντας αυτόν τον καλύτερο μήνα για παρατήρηση πουλιών, ειδικά στους υγροτόπους Ciénaga de Zapata και Peninsula de Guanahacabibes στο Pinar del Río. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης ιδανική για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία.
Havana World Music Festival, Festival de la Trova “Pepe Sánchez”.

Ο Απρίλιος είναι συνήθως ξηρός μήνας

Εκτός από τις πολυάσχολες διακοπές του Πάσχα, ο Απρίλιος προσφέρει χαμηλές τιμές και σχεδόν άδειες παραλίες. Αυτός είναι ένας από τους πιο ξηρούς μήνες του χρόνου, ιδανικός για υπαίθριες δραστηριότητες και υπάρχουν μερικές μεγάλες εκδηλώσεις.
Semana de la Cultura Baracoesa, Bienal Internacional del Humor.

Η κοινότητα LGBTIQ γιορτάζεται τον Μάιο

Ο καλύτερος μήνας για τους οικονομικούς ταξιδιώτες συμπίπτει με έναν εορτασμό τριών εβδομάδων για την κοινότητα LGBTIQ , το Conga Cubana contra la Homofobia y la Transfobia, μια μουσική παρέλαση που παρουσιάζει πολύχρωμους χορούς σε όλη τη La Rampa της Αβάνας (Calle 23). Αναμένετε παραστάσεις conga – ένα στυλ κουβανέζικης ρούμπας που χορεύεται περπατώντας – παράλληλα με εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναυλίες και συνέδρια. Resort ξενοδοχεία και προσφέρουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές.
Primero de Mayo, Mayo Teatral, Romerías de Mayo, Cubadisco, Día Internacional Contra la Homofobia, Transfobia y Bifobia.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των τυφώνων

Ο χαμηλότερος μήνας της χαμηλής περιόδου, ο Ιούνιος είναι η αρχή της εποχής των τυφώνων, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ζεστές μέρες στην παραλία με λίγους άλλους επισκέπτες. Αυτός ο μήνας είναι μια καλή περίοδος για να αποφύγετε τα πλήθη και να απολαύσετε επαρχιακά πανηγύρια.
Festival Nacional de Changüí, Jornada Cucalambeana, Festival Internacional “Boleros de Oro”, Fiestas Sanjuaneras.

Ο Ιούλιος είναι σχολικές διακοπές και όταν οι κουβανικές οικογένειες κάνουν τις διακοπές τους

Έρχονται οι πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού καθώς οι κουβανικές οικογένειες κατευθύνονται προς την ακτή για τα σχολικά διαλείμματα – περιμένουν μάζες ανθρώπων να κάνουν ηλιοθεραπεία όπου υπάρχει νερό. Το Σαντιάγο ντε Κούβα φιλοξενεί το Καρναβάλι, ένα από τα πιο ζωντανά φεστιβάλ της χώρας.
Festival del Caribe, Fiesta del Fuego, Carnaval de Santiago de Cuba, Festival Internacional de Cine de Gibara.

Ο Αύγουστος είναι γεμάτος μουσική και φεστιβάλ

Ακόμα στην κορύφωση του καλοκαιριού, ο Αύγουστος γεμίζει το νησί με μουσική καθώς η Αβάνα διοργανώνει το καρναβάλι της και το Varadero φιλοξενεί ένα φανταστικό μουσικό φεστιβάλ που συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων: τζαζ και – ένα κουβανέζικο είδος μουσικής που θεωρείται το θεμέλιο της σύγχρονης σάλσα. Οι τιμές των ξενοδοχείων μειώνονται μετά τις 25 Αυγούστου και παραμένουν χαμηλές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Festival Varadero Josone Jazz and Son, Festival Internacional “Habana Hip-Hop”, Carnaval de la Habana.

Ο καιρός είναι συνήθως θυελλώδης τον Σεπτέμβριο

Ένας μάλλον ήσυχος μήνας για τον τουρισμό στην Κούβα, ο Σεπτέμβριος βλέπει σκληρά την εποχή των τυφώνων, με πιθανότητα καταιγίδων ακόμα και αν δεν υπάρχει τίποτα σε επίπεδο τυφώνα. Οι τιμές πέφτουν και οι οικονομικοί ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από τις λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες.
Fiesta de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre.

Αρχίζει να κρυώνει τον Οκτώβριο

Οι άβολα ζεστές μέρες σιγά σιγά σβήνουν, αλλά η απειλή των τροπικών καταιγίδων κρατά τους επισκέπτες μακριά. Ο Οκτώβριος τελειώνει με τους λάτρεις του μπαλέτου και τους μαθητές να γεμίζουν τα θέατρα της Αβάνας.
Festival Internacional de Ballet de la Habana, Festival Internacional Timbalaye, Fiesta de la Cultura Iberoamericana.

Ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται ξανά τον Νοέμβριο

Το τέλος του έτους φέρνει σχετικά πιο δροσερές μέρες και άνοδο των τιμών διαμονής. Η κράτηση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων γίνεται πιο δύσκολη καθώς αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου της Αβάνας, ο Μαραθώνιος Marabana προσελκύει περισσότερους από 2000 διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο.
Benny Moré International Music Festival, Fiesta de los Bandos Rojo y Azul, Marabana-Maracuba, Baila en Cuba, Ciudad Metal.

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο ακριβός χρόνος για να μείνετε στην Κούβα

Ο πιο πολυσύχναστος και πιο όμορφος μήνας του χρόνου, ο Δεκέμβριος έρχεται με τις πιο ακριβές τιμές σε θέρετρα και ξενώνες. Ένα φεστιβάλ κινηματογράφου καταλαμβάνει την Αβάνα, ενώ οι επαρχιακές εκδηλώσεις βλέπουν τους ντόπιους να τρελαίνονται με πυροτεχνήματα στον Πάρραντα και τον Χαραγκά. Ο καιρός είναι ήπιος αλλά συνήθως ξηρός και ηλιόλουστος.
Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano, Las Parrandas de Remedios, Las Charangas de Bejucal, Procesión de San Lázaro.

Ο βασικός οδηγός συσκευασίας για μουσικά φεστιβάλ το 2022, Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα: ένας εποχιακός οδηγός για το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *