Επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν

By | 8 Φεβρουαρίου, 2023

Επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν

Σαλάμι! Λέμε πάντα ότι «το Αζερμπαϊτζάν είναι αδελφή χώρα» και θαυμάζουμε την ειλικρίνεια και τη ζεστασιά των Αζερμπαϊτζάνων.

Από τον αλφαβητισμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και στις τέχνες του θεάματος, το Αζερμπαϊτζάν έχει μια πολύ πλούσια κουλτούρα.

Επιπλέον, μπορούμε να ταξιδέψουμε στο Αζερμπαϊτζάν χωρίς βίζα με τα δελτία ταυτότητας τσιπ.

Γνωρίζουμε όμως πραγματικά τα μέρη που πρέπει να δείτε στο Αζερμπαϊτζάν; Πηγαίνει κανείς από εσάς σε άλλες πόλεις εκτός από το Μπακού;

Αν υπάρχει, είναι ωραίο, αν όχι, μην στεναχωριέσαι. Σε αυτό το άρθρο, ετοιμάσαμε έναν ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό οδηγό για το Αζερμπαϊτζάν, καλή ανάγνωση!

Επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν

Flame Towers, Μπακού

Ξεκινάμε τη λίστα μας με το Flame Towers, το οποίο έλαβε το βραβείο “Best Hotel and Tourism Complex” από την MIPIM το 2013.

Το εξωτερικό αυτού του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο Μπακού και αποτελείται από 3 πύργους, καλύπτεται με οθόνες LED.

Το Flame Towers, του οποίου το αγγλικό όνομα είναι “Flame Towers”, ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο Extreme Engineering εκείνη την εποχή, και ήταν επίσης καλεσμένος ενός επεισοδίου στο πρόγραμμα Build it Bigger.

Είναι αδύνατο να μην αναρωτηθείς για τους Πύργους Φλόγας, που είναι το ψηλότερο κτίριο στο Αζερμπαϊτζάν και περιέχει πολλά πράγματα από διαμερίσματα μέχρι γραφεία και ξενοδοχεία!

Maiden Castle, Μπακού

Βρίσκεται στο τμήμα Inner City και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO μαζί με το Παλάτι των Shirvanshahs, το Maiden’s Castle είναι το πιο γνωστό από τα σύμβολα του Αζερμπαϊτζάν!

Το εσωτερικό του κάστρου, που θεωρείται το πιο μυστηριώδες και θαυμάσιο αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης, χωρίζεται σε 8 ορόφους. Κάθε όροφος ήταν χτισμένος με πελεκημένες πέτρες και καλυμμένος με οροφή σε σχήμα τρούλου.

Υπάρχουν κυκλικές τρύπες στη μέση της πέτρινης τοιχοποιίας και όταν κοιτάξετε μέσα από την τρύπα στη μέση της οροφής του 8ου ορόφου, μπορείτε να δείτε το δάπεδο του 1ου ορόφου.

Προσέξτε την ημερομηνία που θα πάτε, αν το Φεστιβάλ Νορούζ πραγματοποιείται τακτικά κάθε χρόνο στο κάστρο και την γύρω πλατεία του.

Όταν λες κάστρο, σου έρχεται στο μυαλό το διάσημο αζέρικο λαϊκό τραγούδι, «Αυτό το γκαλά είναι γκαλά με παύλα, γκαλά με τζινγκιλ ντάς»…

Παλάτι Shirvanshahs, Μπακού

Μπροστά σας είναι το πιο υπέροχο παλάτι της Εγγύς Ανατολής! Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς μπήκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εντός των τειχών του παλατιού των 52 δωματίων, ένας τάφος και ένα λουτρό του παλατιού προορίζονταν για την οικογένεια του σάχη. Ένα άλλο εντυπωσιακό σημείο του παλατιού, που τραβάει την προσοχή με τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, είναι η υπόγεια δεξαμενή νερού, η οποία κατεβαίνει με 34 σκαλοπάτια. Κάποτε κάλυπτε μόνος του τις ανάγκες του παλατιού σε νερό.

Ο επάνω όροφος του διώροφου παλατιού Shirvanshahs χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του σάχη και της οικογένειάς του και ο κάτω όροφος χρησιμοποιήθηκε ως χώρος για τους καλεσμένους για κρατικές υποθέσεις.

Στο παλάτι, που περιλαμβάνει τα τμήματα Keykubad Masjid και Shah Masjid, τα οποία χτίστηκαν για να μπορούν τα παιδιά να λαμβάνουν εκπαίδευση, το τμήμα Murad Darvaza, γνωστό ως «μεγάλη πόρτα», είναι της Οθωμανικής περιόδου.

Τζαμί Bibi-Heybat, Μπακού

Το Τζαμί Bibi-Heybet, το ιστορικό τζαμί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, είναι μια από τις πιο σημαντικές αντανακλάσεις της ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Το τζαμί, που περιλαμβάνει τον τάφο του Ukeyma Hanum, έχει γίνει σήμερα πνευματικό κέντρο για τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας Alexandre Dumas, ο οποίος επισκέφτηκε το τζαμί τη δεκαετία του 1840, έγραψε στο βιβλίο του «The World», «Το τζαμί είναι ένας τόπος λατρείας για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα. Έρχονται εδώ με τα πόδια, προσεύχονται και αποκτούν την ικανότητα να μείνουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο».

Η έκφραση «Τζαμί της Φατίμα», που χρησιμοποίησε ο Ντούμας για το τζαμί μετά την επίσκεψή του, υιοθετήθηκε επίσης από τους ντόπιους και άρχισε να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο από τότε.

Το όνομα του τζαμιού βρίσκεται επίσης στα έργα ντόπιων και Ευρωπαίων εξερευνητών και περιηγητών όπως οι Abbasgulu Bakikhanov, Ilya Berezin, Johannes Albrecht Bernhard Dorn, Nicholas Khanykov και Yevgeni Pakhomov μετά το βιβλίο του Dumas.

Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν / Μουσείο Χαλιών Letif Kerimov, Μπακού

«Τι είναι διάσημο το Αζερμπαϊτζάν σε όλο τον κόσμο;» Τώρα ερχόμαστε στην απάντηση στην ερώτηση. Φυσικά, η απάντηση είναι η ταπητουργία και η ύφανση!

Το Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μπακού για να τιμήσει την τέχνη της κατασκευής χαλιών, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στο Μπακού.

Μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε σε αυτό το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Mikayil Husenyov, κοντά στην παραλία και διαθέτει περισσότερα από 6.000 χαλιά.

Το μουσείο πήρε το όνομά του από τον διάσημο καλλιτέχνη από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του χάρη στον διάσημο ζωγράφο και κατασκευαστή χαλιών της χώρας Letif Kerimov.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι το Letif Kerimov Carpet Museum είναι περήφανο που είναι το πρώτο και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μουσείο χαλιών στον κόσμο!

Όταν κοιτάζεις την τυλιγμένη οροφή του κτιρίου του μουσείου, όπου τονίζεται η αρχιτεκτονική τέχνη όσο και η τέχνη της ταπητουργίας, αναδύεται.

Λεωφόρος Μπακού, Μπακού

Η λεωφόρος Μπακού, η οποία εκτείνεται παράλληλα με τη λωρίδα της Κασπίας Ακτής του Μπακού, την πόλη των ανέμων, έχει αρχίσει να προστατεύεται με την ονομασία Seaside National Park.

Εκτός από το Baku Crystal Hall, το Baku Ferris Wheel, το νέο κτίριο του Μουσείου χαλιών του Αζερμπαϊτζάν, το εμπορικό κέντρο Park Bulvar, το Baku Business Center και το 5D Cinema, ο οικοδεσπότης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2012, στη λεωφόρο, η οποία έχει επεκταθεί στη Δύση και Ανατολική με πολλές αναστηλώσεις μετά την κατασκευή του.κλαμπ, μουσικό σιντριβάνι και διάφορα μνημεία και γλυπτά.

Τέλος, πρέπει να δείτε τη λεωφόρο, όπου έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου υπαίθριου κινηματογράφου!

Yanar Dag, Μπακού

Το Yanar Dag, μια φωτιά που πάντα καίει και δεν σβήνει ποτέ λόγω των αποθεμάτων φυσικού αερίου που περιέχει, είναι ένα άλλο μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε στην αδελφή του χώρα.

Οι φλόγες μιας πυρκαγιάς φυσικού αερίου ψεκάζονται 3 μέτρα στον αέρα μέσα από ένα λεπτό και πορώδες στρώμα ψαμμίτη.

Σε αντίθεση με τα ηφαίστεια λάσπης, η φλόγα του βουνού Yanar καίει σταθερά επειδή περιέχει συνεχή διαρροή αερίου από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με έναν ισχυρισμό, ένας βοσκός άναψε κατά λάθος τη φωτιά τη δεκαετία του 1950.

Atesgah – Ναός της Φωτιάς, Μπακού

Αφιερώνουμε τη 10η θέση της λίστας μας στον Ateşgah, έναν από τους τρεις ναούς των Μάγων στον κόσμο.

Το Atesgah, που σημαίνει «ο ναός της φωτιάς», βρίσκεται στη χερσόνησο Absheron.

Θεωρείται ότι το Αζερμπαϊτζάν πήρε το όνομά του από αυτές τις πυρκαγιές, εξ ου και το Αζερμπαϊτζάν σημαίνει «γη των δασών».

Αυτή η φωτιά, που καίει συνεχώς την ημέρα του Νορούζ, πλημμυρίζει από επισκέπτες.

Ηφαίστεια λάσπης, Μπακού και χερσόνησος Absheron

Τα ηφαίστεια λάσπης, που έχουν ακόμη και μια συναρπαστική εμφάνιση, είναι ένα από τα μέρη που προσελκύουν τουρίστες.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει το ένα τρίτο των λασποηφαιστείων του κόσμου και δίνει μια διάσπαρτη εντύπωση σε αυτές τις περιοχές, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ περίεργο από ερευνητές και τουρίστες επισκέπτες.

Καλά νέα για εσάς, μπορείτε να εφαρμόσετε λάσπη στο σώμα σας ως φυσικό μπάνιο. Φυσική μάσκα λάσπης για περιποίηση και υγεία του δέρματος, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Πλατεία Κρατικής Σημαίας, Μπακού

Εδώ είναι ένα τετράγωνο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Αζερμπαϊτζάν!

Η σημαία, η οποία επιλέχθηκε ως η «Μακρύτερη Σημαία» στον κόσμο εκείνη την εποχή, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης στο Μπακού.

Αν και το ρεκόρ σημαίας των 162 μέτρων καταρρίφθηκε με 165 μέτρα στο Τατζικιστάν – Ντουσάνμπε, ο νικητής της καρδιάς μας είναι ξεκάθαρος!

Αφού άνοιξε η «Πλατεία της Κρατικής Σημαίας» την 1η Σεπτεμβρίου 2010, το «Μουσείο Εθνικής Σημαίας» άνοιξε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, και η «Ημέρα Εθνικής Σημαίας» ανακηρύχθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

Σε μια έκταση 60 εκταρίων, η πλατεία φέρει το εθνόσημο, τον εθνικό ύμνο και τον χάρτη του Αζερμπαϊτζάν.

Εθνικό Κέντρο Καλών Τεχνών του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού

Θα λείψει ποτέ η τέχνη στο Αζερμπαϊτζάν, που προσπαθεί να βελτιωθεί σε κάθε τομέα;

Το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών του Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται στην οδό Niyazi στο κέντρο της πόλης, είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στο Αζερμπαϊτζάν!

Το μουσείο, το οποίο αποτελείται από δύο νεοκλασικά κτίρια που ονομάζονται «De Bur Palace» και «Mariinski Girls High School», πήρε το όνομά του από τον καλλιτέχνη του θεάτρου από το Αζερμπαϊτζάν, Rüstem Mustafayev.

Περισσότερα από 15.000 έργα τέχνης, από σχέδια μέχρι πίνακες, από χαρακτικά έως γλυπτά, εκτίθενται στη συλλογή του μουσείου, η οποία καλύπτει διαφορετικές περιόδους δυτικοευρωπαϊκής, ρωσικής και ανατολικής τέχνης, εκτός από το Αζερμπαϊτζάν.

Μην σας πειράζει όταν λέμε 15.000, υπάρχουν 3.000 έργα στη μόνιμα εκτεθειμένη συλλογή, τα υπόλοιπα 12.000 αποθηκεύονται με σύγχρονο τρόπο, αφαιρούνται σταδιακά και εκτίθενται προσωρινά.

Στο πρώτο κτίριο, 7 δωμάτια είναι αφιερωμένα στη Δυτική Ευρώπη με έργα ιταλικά, γαλλικά, ολλανδικά/φλαμανδικά, γερμανικά και πολωνικά, 10 δωμάτια είναι αφιερωμένα στη ρωσική τέχνη, ενώ το δεύτερο κτήριο είναι αφιερωμένο στην ανατολική τέχνη που αντιπροσωπεύει τουρκικά, κινέζικα, ιαπωνικά και Ιρανική τέχνη.

Μπακού Τηλεοπτικός Πύργος, Μπακού

Ο Πύργος της Αζέρικης Τηλεόρασης, που διαθέτει ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο στον 62ο όροφο, μερικές φορές φωτίζεται για ορισμένες δραστηριότητες. Η παρακολούθηση του ειδικά φωτισμένου πύργου από έξω μετατρέπεται σε οπτική πανδαισία.

Τα εναλλακτικά μέρη του πύργου, που προσφέρει μια ταραχή χρωμάτων με διάφορους φωτισμούς κάθε νέο χρόνο από το 2004, είναι βαμμένα στα χρώματα της σημαίας του Αζερμπαϊτζάν μπλε, κόκκινο και πράσινο.

Γνωστός ως η ψηλότερη κατασκευή στο Αζερμπαϊτζάν και το ψηλότερο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα στον Καύκασο, με 310 μέτρα, ο Τηλεοπτικός Πύργος χρησιμοποιείται συχνά στα γυρίσματα ταινιών που γυρίστηκαν στο Μπακού και είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα του Μπακού.

Οδός Targovi, Μπακού

Αυτός ο όμορφος δρόμος Targovi, που είναι σχεδόν ίδιος με τον Istiklal, είναι κλειστός στην κυκλοφορία και γεμάτος κτίρια με όμορφη αρχιτεκτονική.

Υπάρχουν πολλά μέρη για φαγητό, ποτό και ψώνια στο δρόμο, τα οποία οι Αζέροι χρησιμοποιούν το όνομα “Targovu” και δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα με τη διακόσμησή του.

Κατά τη βόλτα σας, μπορεί να συναντήσετε μικρές διακοσμήσεις πισίνας και γλυπτά που δίνουν την αίσθηση της μοντέρνας τέχνης, οπότε να είστε προετοιμασμένοι.

Φυσικά, θα δείτε δημοφιλή τουρκικά εστιατόρια ανάμεσα σε καφέ και εστιατόρια, ας το πούμε ήδη.

Η σύστασή μας είναι να δείτε την οδό Targovi με νυχτερινό φωτισμό. Βλέποντας τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα, η πολυτέλεια, η κομψότητα, ο μοντερνισμός, η καλλιτεχνία και η σεμνότητα ξεχωρίζουν μαζί και ο κόσμος μένει πραγματικά έκπληκτος!

Μουσείο Λογοτεχνίας του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού

Έχουμε ήδη αναφέρει τον Nizami Ganjavi και τη σημασία του για τους Αζέρους. Τώρα θα μιλήσουμε για το Μουσείο Λογοτεχνίας που άνοιξε στο όνομα του Γκάντζαβι.

Περισσότερα από 3.000 πορτρέτα, γλυπτά, μινιατούρες, βιβλία, χειρόγραφα, πίνακες, αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα εκτίθενται στις 30 κύριες και 10 επιπλέον αίθουσες του μουσείου, το σημαντικότερο αντικείμενο των οποίων είναι η Αλεξανδρέττα του Νιζάμι.

Μουσείο Μινιατούρα Βιβλίου, Μπακού

Μουσείο Μινιατούρας Βιβλίου στο Μπακού, το πρώτο και μοναδικό μουσείο μινιατούρας στον κόσμο! Και επειδή είναι η μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων σε μινιατούρες, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Βιβλία μικρότερα από 7,5 εκατοστά θεωρούνται μινιατούρες στο μουσείο και συνολικά 5.600 βιβλία περιμένουν τους επισκέπτες τους!

Εκτός από βιβλία μινιατούρες, υπάρχουν και μικροβιβλία που διαβάζονται μόνο με μεγεθυντικό φακό.

Στο μουσείο υπάρχει ακόμη και Κοράνι του 17ου αιώνα, όπου βρίσκεται η Ομιλία του Ατατούρκ!

Όλες οι άλλες λεπτομέρειες για το Μπακού βρίσκονται στον Ταξιδιωτικό Οδηγό του Μπακού!

Εθνικό πάρκο Kobustan, Kobustan

Έχει αποδειχθεί ότι τα κεραμικά προϊόντα, τα όπλα και τα στολίδια που βρέθηκαν μαζί με τις μελέτες ανήκουν στην Εποχή του Χαλκού.

Η πόλη Kobustan (Gobustan), η οποία είναι επίσης πολύ γνωστή για τα λασποηφαίστεια και τις βραχώδεις βραχογραφίες της, θεωρείται το εθνικό πάρκο του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτό που κάνει την περιοχή ελκυστική από τουριστική άποψη είναι ότι εκθέτει αντικείμενα από πολλούς πολιτισμούς μέχρι σήμερα. Αυτό θα έχει παρατηρηθεί πολύ ότι το Εθνικό Πάρκο, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ανακηρύχθηκε επίσης ως εθνικό και ιστορικό σύμβολο του Αζερμπαϊτζάν το 1966 για να προστατεύσει τις πέτρες, τις παλιές κοιλότητες, τα ηφαίστεια λάσπης και το φυσικό αέριο. πόρους στην περιοχή.

Το Εθνικό Πάρκο Kobustan, το οποίο έχει περισσότερες από 600.000 βραχογραφίες που απεικονίζουν πρωτόγονους ανθρώπους, ζώα, πολεμικά κομμάτια, τελετουργικούς χορούς, ταυρομαχίες, πολεμιστές με λόγχες και καμήλες, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται κατά μέσο όρο πριν από 5.000-20.000 χρόνια, χρησιμεύει επίσης ως αρχαιολογικός θησαυρός. Μην φύγετε χωρίς να δείτε τους βράχους Kobustan!

Παλάτι Sheki Khans, Sheki

Το παλάτι Sheki Khans, ένα από τα παγκόσμια μνημεία, μαγεύει όσους το βλέπουν με την εξωτερική του εμφάνιση από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Το παλάτι, η πρώην κατοικία των Sheki Khans, αποτελεί μέρος του Κρατικού Ιστορικού-Αρχιτεκτονικού Αποθεματικού «High Head».

Το παλάτι, το οποίο χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Hüseyin Han, εγγονού του Hacı Çelebi Han, ο οποίος αγωνίστηκε για το πρώτο ανεξάρτητο χανάτο στη χώρα γύρω στο 1762 και έθεσε τα θεμέλιά του, είναι επίσης γνωστό ως “Müştag Palace” λόγω του Hüseyin Han. , ο οποίος είναι γνωστός ως «Müştag».

Το διώροφο ανάκτορο, που περιβάλλεται από τείχη του κάστρου, διαφέρει από τα άλλα ανάκτορα επειδή δεν χρησιμοποιήθηκαν καρφιά κατά την κατασκευή του και χάρη στα χαρακτικά στους τοίχους.

Αμπελώνας Han, Ganja

Ο αμπελώνας Χαν, ένα από τα παλαιότερα πάρκα όχι μόνο του Αζερμπαϊτζάν αλλά και ολόκληρου του Καυκάσου, βρίσκεται στην πόλη Γκάντζα.

Το πάρκο που χτίστηκε στη μνήμη του Cevad Han, το τελευταίο πανδοχείο της Ganja, ονομάστηκε “Han Vineyard”.

Σε μια έκταση 7 στρεμμάτων με αποκαταστάσεις τα επόμενα χρόνια, το πάρκο έχει δημιουργήσει έναν βιότοπο όπου φυτρώνουν τόσο ντόπια όσο και ξένα φυτά.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο πάρκο, από διακοσμητικά δέντρα μέχρι σιντριβάνια και ακόμη και ένα θέατρο 350 θέσεων.

Εκτός αυτού, υπάρχουν μνημεία του ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Israfil Mammadov και της διάσημης γυναίκας ποιήτριας του Αζερμπαϊτζάν, Nigar Rafibeyli.

Ήρθες στη Γκάντζα, δεν θα σε αφήσουμε! Υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφτείτε έξω από τον αμπελώνα Han!

Στο δρόμο προς αυτά τα μέρη, για τα οποία θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω, ρίξτε μια καλή ματιά γύρω σας και ένα έργο τέχνης θα αναδυθεί από παντού. Εκτός από τα κτίρια με υπέροχη αρχιτεκτονική, θα λατρέψετε τα γλυπτά στην άκρη του δρόμου.

Συγκρότημα Τζαμί της Παρασκευής, Γκάντζα

Καθώς περπατάτε στη Ganja, θα δείτε συχνά ροζ και κόκκινους τόνους, αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει την πόλη χαριτωμένη!

Το Τζαμί της Παρασκευής, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν κόκκινα τούβλα στην κατασκευή του, πρέπει να επισκεφθείτε με την αρχιτεκτονική και τα ενδιαφέροντα κεντήματα του.

Σε κάθε γωνία του τζαμιού υπάρχει ένα διοικητικό δωμάτιο και ο τάφος Cevat Han βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.

Στο συγκρότημα υπάρχει ένα λουτρό που ονομάζεται Çökek Hamam, το χρώμα των τούβλων είναι φυσικά το ίδιο.

Θεωρούμενο ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της πόλης, αυτό το συγκρότημα σας περιμένει, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς!

Bottle House, Ganja

Η αρχιτεκτονική του «Butulka House», όπως το αποκαλούν οι Αζέροι, θα είναι ίσως η πρώτη λεπτομέρεια που θα θυμάστε από το ταξίδι σας στη Ganja!

Αν ρωτήσετε από πού προέρχεται το όνομα «Bottle House», στην κατασκευή του κτιρίου χρησιμοποιήθηκαν γυάλινα μπουκάλια, εκτός από τούβλα. Στην πραγματικότητα, ο μικρός πάγος δεν είναι αριθμός, χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς 48.000 γυάλινα μπουκάλια! Μπορείτε να πιστέψετε;

Ένας πολίτης που ζει στη Ganja (İbrahim Jafarov) έχτισε αυτό το σπίτι το 1966 και το 1967 χρησιμοποιώντας γυάλινα μπουκάλια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

Όχι μόνο αυτό, φυσικά, ο Τζαφάροφ χρησιμοποίησε και πολύχρωμες πέτρες που έφεραν από το Σότσι.

Αυτό το σπίτι, που από έξω μοιάζει με παραμύθι, είναι στην πραγματικότητα γεμάτο εκπλήξεις. Όχι μόνο το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού είναι το ίδιο ενδιαφέρον με το εξωτερικό!

Μαυσωλείο του Nizami Ganjavi, Ganja

Όλοι γνωρίζουμε τον θρύλο της Leyla και του Majnun, γνωρίζουμε όμως τον συγγραφέα του; Nizami Ganjavi! Ναι, ένας ποιητής από τη Γκάντζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, έγραψε αυτή την ιστορία αγάπης.

Το να αποκαλούμε τον Nizami Ganjavi «ποιητή» θα ήταν προσβολή, γιατί είναι και φιλόσοφος. Και εργάστηκε στους τομείς της φιλοσοφίας, της ιατρικής, της αστρονομίας, της γεωμετρίας και της λογοτεχνίας.

Ο Ganjavi, ο οποίος έγραψε τα περισσότερα από τα έργα του στα περσικά, θεωρείται ο ιδρυτής του είδους hamse στην περσική λογοτεχνία και ο μεγαλύτερος δεξιοτέχνης των ερωτικών ιστοριών στίχου.

Όχι μόνο άφησε σημάδι στη δική του περίοδο, αλλά επηρέασε και τους στοχαστές και τους ποιητές μετά από αυτόν. Στο Masnavi του Mevlana Celaleddin Rumi, στο Ferhadname του Arif Erdebili, στον κήπο του Sadi-i Şirazi, στο Hamsals του Ali Şir Nevai και του Abdurrahman Mosque και στο Leyla and Majnun του Fuzuli, υπάρχει ένα ίχνος.

Ο Γκαντζάβι, που ξεκίνησε τη λογοτεχνική του ζωή με λυρικά ποιήματα, έγραψε αργότερα ωδές, γαζάλες και ρουμπέ με κοινωνικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο.

Στα έργα του εξήγησε την ομορφιά της ανθρώπινης και ανθρώπινης φύσης, το νόημα της ζωής και την ανάγκη σεβασμού της ανθρωπότητας και συζήτησε την αγάπη από διαφορετικές διαστάσεις.

Συγκρότημα πάρκου Heydar Aliyev, Ganja

650 εκτάρια, εύκολο να το πεις! Υπάρχει μια αψίδα θριάμβου 38 μέτρων στην είσοδο του συγκροτήματος πάρκου Heydar Aliyev που έχετε δει.

Επιλέχθηκε ως το μεγαλύτερο πάρκο στο Αζερμπαϊτζάν και τον Καύκασο και ως το 5ο μεγαλύτερο πάρκο στον κόσμο. Ενώ έχετε φτάσει μέχρι το Eee Ganja, δεν μπορείτε να επιστρέψετε χωρίς να δείτε αυτό το μέρος!

Από καφετέριες μέχρι χώρους αναψυχής, από χώρους ενοικίασης ποδηλάτων μέχρι χώρους συναυλιών, από χώρους διασκέδασης για παιδιά μέχρι κέντρα διασκέδασης, υπάρχει κάτι για όλους από 7 έως 77!

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται συχνά στο αμφιθέατρο μέσα, ενώ υπάρχει επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο Heydar Aliyev. Υπάρχουν ακόμη και παγωτά όπου μπορείτε να φάτε παγωτό Maraş σε αυτό το συγκρότημα, όπου μπορείτε να πάτε εύκολα με μίνι λεωφορείο!

Εθνικό Πάρκο Goygol, Goygol

Το Εθνικό Πάρκο Goygol, το οποίο έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο κοντά στη Ganja, έχει τοπία που μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες ξανά και ξανά και να μην τα βαρεθείτε ποτέ.

Η λίμνη Goygol, που βρίσκεται σε αυτό το πάρκο, που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι το πρώτο εθνικό πάρκο του Αζερμπαϊτζάν, είναι η πιο καθαρή ορεινή λίμνη του Καυκάσου.

Οι όχθες της λίμνης καλύπτονται από δάση με γαύρο και βελανιδιές και συναντάς οπωροφόρα δέντρα όπως μηλιά, βυσσινιά, αχλαδιά και δαμασκηνιά.

Όταν βρέχει, μπορείτε να μαζέψετε μανιτάρια και φρούτα του δάσους δίπλα στη λίμνη και μπορείτε να συναντήσετε αγριογούρουνα, ελάφια, λύκους, αρκούδες και λύγκες στο δάσος.

Khachmaz

Είδαμε τους φοίνικες, μυρίσαμε τον αέρα των γιορτών! Θεωρείται ότι το όνομα Khachmaz (Khacmaz), που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Κασπία Θάλασσα, προήλθε από τη φυλή Khachmataki από την αυτοκρατορία των Ούννων.

Αυτή η πόλη, που ζει από τη γεωργία και τον τουρισμό οικονομικά, προσελκύει τουρίστες ιδιαίτερα στην περιοχή Nabran με το κατάλληλο καλοκαιρινό κλίμα.

Πάρτε τα μαγιό σας και πηγαίνετε στο Khachmaz, που έχει μεγάλο πολιτιστικό πλούτο με τα μουσεία, τα μνημεία, τα τζαμιά και τις αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Με δάση παρατεταγμένα κατά μήκος της παραλίας και καθαρές χρυσαφένιες αμμουδιές, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε μια ρομαντική δραματική σκηνή!

Καμπάλα (Καμπάλα)

Τελειώνουμε τη λίστα μας με την πολύχρωμη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, το Kebele, που φημίζεται για τα δάση με φιστίκια και καστανιές και από την οποία εξαρτάται το μεγαλύτερο μέρος της γεωργίας της χώρας.

Υπάρχουν ιστορικά, πολιτισμικά και εθνογραφικά μνημεία στο Kebele, το οποίο είναι επίσης συναρπαστικό με την αγνή φύση του.

Vendam Town σημαίνει «οροφή από ξύλο φλέβας» και είναι το πιο προτιμώμενο μέρος για τους τουρίστες.

Ένα άλλο μέρος που προτείνουμε είναι οι «Επτά Όμορφοι Καταρράκτες» , που έχει γίνει το σύμβολο τόσο του Kebele όσο και του Vendam.

Μοιάζει με 7 ξεχωριστούς καταρράκτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ψηλός καταρράκτης.

Έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά μέρη για τουρίστες σε διαφορετικούς ορόφους, αλλά η μετάβαση μέχρι το τέλος είναι αρκετά δύσκολη λόγω του ύψους. Το βουνό Tufan , που προσφέρει όμορφη θέα το καλοκαίρι και το χειμώνα, είναι ένα άλλο μέρος που πρέπει να πάτε. Αν θέλετε να μείνετε στο βουνό Tufan, που είναι πράσινο το καλοκαίρι και λευκό το χειμώνα, υπάρχουν ξενοδοχεία.

Η λίμνη Nohur προσφέρει μια εντελώς διαφορετική θέα με τον συνδυασμό πράσινου και μπλε, αν επιστρέψετε χωρίς να τη δείτε, θα χάσετε πολλά.

Και τέλος, αν ψάχνετε για διασκέδαση, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο λούνα παρκ Qebeland, να ακολουθήσετε τις ημερομηνίες και να παρακολουθήσετε το Kebele Music Festival.

Ναφθαλάνη

Τα ξενοδοχεία που ονομάζονται «σανατόριο» που βρίσκονται στο Naftalan, το κέντρο τουρισμού υγείας του Αζερμπαϊτζάν, παρέχουν υπηρεσίες σπα με λάδι για όσους πηγαίνουν για χαλάρωση ή θεραπεία.

Το Naftalan είναι μια παχύρρευστη και σκουρόχρωμη ουσία που είναι παράγωγο πετρελαίου και είναι αποτελεσματική στη θεραπεία παθήσεων των νεύρων και των αγγείων από τα οστά, της στειρότητας από την ουρολογία και των δερματικών παθήσεων.

Επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *