Αυτό το εκπληκτικό νησί της Καραϊβικής έχει παραλίες με λευκή άμμο, ένα εθνικό πάρκο και ένα επικό υποβρύχιο μονοπάτι για αναπνευστήρες

By | 13 Μαρτίου, 2023

Αυτό το εκπληκτικό νησί της Καραϊβικής έχει παραλίες με λευκή άμμο, ένα εθνικό πάρκο και ένα επικό υποβρύχιο μονοπάτι για αναπνευστήρες

Το νησί μερικές φορές αποκαλείται «Μπέβερλι Χιλς της Καραϊβικής».

Όλα τα νησιά της Καραϊβικής δεν δημιουργούνται ίσα. Ορισμένα ενσαρκώνουν τις βασικές παραμυθένιες όψεις του τροπικού παραδείσου, με παραλίες με άμμο ζάχαρης και φυσικά θαύματα που προκαλούν δέος. Ο Σεντ Τζον, μια από τις τρεις κύριες Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, ταιριάζει σε αυτό το νομοσχέδιο.

Το νησί είναι προσβάσιμο κυρίως με πλοίο, αν και η υπηρεσία οχηματαγωγών και επιβατηγών φέρι μποτ λειτουργεί όλη μέρα από τον κοντινό και πολύ πιο κοσμοπολίτικο Άγιο Θωμά. Πολλοί επισκέπτες φτάνουν επίσης με ιδιωτικό γιοτ. Όποιος θέλει να έρθει με αεροπλάνο, όμως, δεν έχει τύχη καθώς δεν υπάρχει αεροδρόμιο εδώ.

Εκτός από το ότι είναι το πιο απομακρυσμένο από τα κύρια Παρθένα Νησιά των ΗΠΑ, το St. John είναι επίσης το μικρότερο, με έκταση μόλις 20 τετραγωνικά μίλια. Αλλά αυτό το μικροσκοπικό πακέτο είναι φορτωμένο με μερικά από τα καλύτερα που έχουν να προσφέρουν οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ.

Πολλά από αυτά τα καλύτερα επικεντρώνονται σε οικολογικά ταξίδια, καθώς τα δύο τρίτα του νησιού καλύπτονται από το Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων, που ιδρύθηκε το 1956. Το Εθνικό Μνημείο Coral Reef των Παρθένων Νήσων, που ιδρύθηκε το 2001, επεκτείνει περαιτέρω την προστασία του περιβάλλοντος σε τον υποθαλάσσιο κόσμο που περιβάλλει το νησί.

Το αποτέλεσμα είναι ένας παρθένος παράδεισος —δεν απαιτείται διαβατήριο— που προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον από ξηρά και θάλασσα.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το St. John

Η καλύτερη ερώτηση είναι: Ποια ώρα είναι καλή για εσάς; Ο Άγιος Ιωάννης είναι ευλογημένος με έναν μαγικό συνδυασμό ζεστού καιρού και επίμονων δροσερών ανέμων όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο μέσος όρος των υψηλών είναι από τα χαμηλά έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ενώ οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας κυμαίνονται γενικά εντός των χαμηλών 70s.

Βροχή? Φωλιασμένος, όπως είναι, στην καρδιά των τροπικών περιοχών, ο Άγιος Ιωάννης βλέπει πράγματι το μερίδιο βροχής του. Οι κατάφυτοι λόφοι του νησιού δεν θα ήταν τόσο όμορφα πράσινοι χωρίς αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένη περίοδος βροχών. Ταυτόχρονα, σίγουρα δεν θα θεωρούσατε τον Άγιο Ιωάννη έρημο νησί. Αντίθετα, η βροχή συνήθως έρχεται και φεύγει, σπάνια ξεπλένει ολόκληρες μέρες, πολύ λιγότερο πολλές συνεχόμενες ημέρες. Μήνες με τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος.

Πλήθη; Εάν δεν σας αρέσουν, τότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τη χειμερινή περίοδο αιχμής, η οποία διαρκεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο. Με μια έκπληξη, όμως, τα πλήθη είναι πάντα μεγάλα στα μέσα του καλοκαιριού για τις 4 Ιουλίου. Ο λόγος: Καρναβάλι του Αγίου Ιωάννη, που ξεκινά στις αρχές Ιουνίου με μια σειρά χαμηλών τόνων διαγωνισμών και συναυλιών. Ο ενθουσιασμός αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με αποκορύφωμα την Ημέρα της Χειραφέτησης (3 Ιουλίου) και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου) με παρέλαση, πυροτεχνήματα και ασταμάτητα διασκέδαση και συναυλίες στο Καρναβαλικό Χωριό.

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος διασκέδασης είναι η εποχή των τυφώνων, που εκτείνεται από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου τείνει να αποτελεί την περίοδο αιχμής για τις καταιγίδες, με τους μεγάλους τυφώνες να είναι σπάνιοι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο St. John

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε το St. John, θα βρείτε πάντα μια πληθώρα από διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε. Κορυφαία στη λίστα για πολλούς είναι η απόλαυση των πολλών παρθένων παραλίες του νησιού.

Το Trunk Bay, το Cinnamon Bay και το Maho Bay είναι τα πιο διάσημα — και για καλό λόγο. Τα εκπληκτικά θαλασσινά τοπία κατά μήκος αυτών των ακτών είναι το υλικό των φαντασιώσεων για τις παραλίες της Καραϊβικής. Ταυτόχρονα, ωστόσο, λιγότερο γνωστές ακτές, όπως αυτές που περιβάλλουν την παραλία Honeymoon, τον κόλπο του Λέινστερ, τον κόλπο Jumbie, τον κόλπο Francis και τον κόλπο Salomon, δεν πρέπει να παραβλεφθούν.

Πολλές από τις καλύτερες παραλίες του Αγίου Ιωάννη είναι προσβάσιμες μόνο από μια δεύτερη αγαπημένη δραστηριότητα εδώ: πεζοπορία.

Τα 20 τετραγωνικά μίλια St. John’s διασταυρώνονται με ένα δίκτυο με περισσότερα από 20 μονοπάτια πεζοπορίας. Πολλά είναι της ποικιλίας χαμηλής έως μεσαίας πρόσκρουσης, με μερικά να έχουν μέγεθος μικρότερο από τρία μίλια. Όλα αυτά, όμως, οδηγούν σε εκπληκτικά φυσικά θαύματα ή ιστορικά αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε.

Ένα τέτοιο ιστορικό αξιοθέατο, γνωστό απλώς ως τα βραχογραφήματα, ανοίγει ένα σπάνιο παράθυρο σε έναν από τους αυτόχθονες κατοίκους της Καραϊβικής: τους Ινδιάνους Taino.

Αρχαία φυλετικά γλυπτά που έμειναν εδώ πριν από αιώνες βρίσκονται σε έναν βραχότοιχο στη βάση ενός καταρράκτη που βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλάδα του κόλπου Reef. Εάν είναι δυνατόν, σχεδιάστε να κάνετε πεζοπορία εδώ μετά από μια υγιή βροχή για να έχετε το πλήρες αποτέλεσμα αυτού του μυστικιστικού μέρους. Όταν κάνουν πεζοπορία στα βραχογραφήματα κατά μήκος του μονοπατιού Reef Bay Trail, οι πεζοπόροι περνούν επίσης τα ερείπια τεσσάρων κτημάτων ζάχαρης της αποικιακής εποχής. Αυτό προσφέρει μοναδική πρόσβαση σε μια άλλη εποχή της ιστορίας του St. John’s.

Ωστόσο, δεν τρέχουν όλα τα μονοπάτια του St. John πάνω σε ξερό έδαφος. Το Coral Reef Underwater Park Trail στο Trunk Bay, για παράδειγμα, εισάγει τους αναπνευστήρες στον πολύχρωμο υποθαλάσσιο κόσμο του νησιού. Μια σειρά από πινακίδες κατά μήκος του μονοπατιού λένε για τα διάφορα είδη κοραλλιών και ψαριών που μπορεί να συναντήσουν οι ψαροντούφες.

Υπάρχει ένα πλωτό Taco Bar στην Καραϊβική — και μπορείτε να φτάσετε εκεί μόνο με σκάφος

Όταν δεν κάνουν πεζοπορία στους θάμνους ή δεν βουτούν υποβρύχια για να αναζητήσουν τους φυσικούς θησαυρούς του Αγίου Ιωάννη, οι επισκέπτες απολαμβάνουν να περιηγηθούν στα περίφημα εκλεκτά καταστήματα και μπουτίκ στο Cruz Bay, την κύρια πόλη του St. John. Το Mongoose Junction, ειδικότερα, είναι δημοφιλές για χειροποίητα τοπικά κοσμήματα και έργα τέχνης, καθώς και για νησιώτικη μόδα, δώρα και πολλά άλλα.

Πού να μείνετε στο St. John

Όπως θα περίμενε κανείς σε έναν προορισμό τόσο δυναμικό και οικολογικό όσο ο St. John, οι επιλογές διαμονής είναι τεράστιες και ποικίλες. Ένα πράγμα που δεν θα βρείτε εδώ, όμως, είναι τα all-inclusive θέρετρα. Αλλά αυτό που του λείπει από τις all-inclusive ανέσεις, αναπληρώνει με χαρακτηριστικά που σας φέρνουν πιο κοντά στην καρδιά αυτού που κάνει αυτό το μικρό νησί τόσο ξεχωριστό.

Οι βίλες Westin St. John Resort

Το Westin St. John Resort εκτείνεται κατά μήκος 1.200 ποδιών παρθένας παραλίας με λευκή άμμο, που καλύπτει συνολικά 47 στρέμματα με στούντιο, καταλύματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να επιλέξουν ένα αρχοντικό (2.850 τετραγωνικά πόδια) με χώρο για έως και οκτώ ενήλικες.

Cinnamon Bay Beach amp; Campground

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το St. John για να συνδεθούν με τη φύση, το Cinnamon Bay Beach amp; Campground είναι μια σταθερή επιλογή. Διατίθενται εξοχικές κατοικίες, οικολογικές σκηνές και γυμνές τοποθεσίες, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιλέξουν πόσο πολύ θέλουν να το δουν. Εδώ, τα κύματα σκάνε κατά μήκος του Κόλπου της Κανέλας, να κοιμάσαι. Τα πρωινά ξεκινούν με μια βουτιά σε μια όμορφη παραλία. Και τα άγρια ​​γαϊδούρια συναγωνίζονται για τα καλύτερα σκιερά σημεία στην άμμο. Για τους αληθινούς λάτρεις της φύσης, δεν είναι πολύ καλύτερο από αυτό.

Κτήμα Λίντχολμ

Αρχικά ιδρύθηκε ως φυτεία από Ολλανδούς αποίκους τη δεκαετία του 1720, το Estate Lindholm προσφέρει σήμερα εκπληκτική θέα από την κούρνια του λόφου ψηλά πάνω από τον κόλπο Cruz. Το κατάλυμα διαθέτει 17 δωμάτια, το καθένα διακοσμημένο με κομψή επίπλωση και διακόσμηση που απηχεί 300 χρόνια ιστορίας του Αγίου Ιωάννη.

St. John Villa Rentals

Αναμφίβολα η πιο δημοφιλής μορφή καταλυμάτων στο St. John είναι οι ενοικιάσεις βίλας. Για τις καλύτερες τιμές στη μεγαλύτερη ποικιλία ακινήτων, το St. John Villa Rentals είναι εξαιρετική επιλογή. Η κράτηση μέσω αυτής της κοινότητας τοπικών ιδιοκτητών και διαχειριστών ακινήτων διασφαλίζει ότι οι ταξιδιώτες αποφεύγουν πρόσθετες χρεώσεις υπηρεσιών.

Οι Top 10 Ocean Cruise Lines Mega-ship το 2018

Σίγουρα, μπορείτε να ταξιδέψετε μεταξύ Νέας Υόρκης και Ηνωμένου Βασιλείου σε μόλις επτά ώρες με αεροπλάνο. Αλλά γιατί να μην κάνετε τα πράγματα αργά σε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα με το Queen Mary 2, το λαμπερό σκάφος του Cunard σε στιλ Art Deco; Οι αναγνώστες μας είναι τόσο ερωτευμένοι με αυτό το υπερωκεάνιο με 2.691 επιβάτες – και αυτό το στυλ ταξιδιού – που έχουν ψηφίσει την εταιρεία ως την Καλύτερη γραμμή κρουαζιέρας στον ωκεανό μεγα-πλοία για τρία συνεχόμενα χρόνια. «Υπάρχει μόνο μία βασίλισσα και δεν υπάρχει σύγκριση», έγραψε ένας πιστός. Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards, το T L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν μεμονωμένα κρουαζιερόπλοια στις καμπίνες και τις εγκαταστάσεις τους, τα τρόφιμα, τις υπηρεσίες, τα δρομολόγια και τους προορισμούς, τις εκδρομές και τις δραστηριότητες, και αξία. Αυτές οι αξιολογήσεις συνδυάστηκαν για να παράγουν αποτελέσματα για τις γραμμές κρουαζιέρας σε πέντε κατηγορίες. Οι ωκεάνιες γραμμές κρουαζιέρας μεγάλων πλοίων διαθέτουν πλοία που μπορούν να μεταφέρουν 2.200 επιβάτες ή περισσότερους.Σχετίζεται με: Τα καλύτερα βραβεία του κόσμου 2018 Το QM2 έχει επίσης πολλά κουδούνια και σφυρίχτρες — μια αίθουσα χορού, ρείθρα για σκύλους για όσους δεν μπορούν να αφήσουν πίσω τα πουγκί τους και το μοναδικό πλανητάριο στη θάλασσα — για να διασκεδάζει τους ανθρώπους. Πράγματι, οι επωνυμίες που απήχησαν περισσότερο στους αναγνώστες μας ξεπερνούν τις ανέσεις του πλοίου. Η Princess Cruises, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση, έχει συνεργασία με την Discovery Communications και ανανεώνει τα κέντρα νεολαίας και εφήβων του στόλου της σε κυλιόμενη βάση. (Για παράδειγμα, το Beach House, το οποίο απευθύνεται σε ηλικίες 13-17 ετών, διαθέτει τώρα ένα σαλόνι με θέμα το σερφ.) Μιλώντας για οικογένειες, η Disney Cruise Line συνεχίζει να κερδίζει υψηλούς βαθμούς με τα τέσσερα γεμάτα δράση πλοία της. Ορισμένοι αναγνώστες παρατήρησαν ότι ο στόλος έδειξε την ηλικία του (η Disney έχει νέες προσθήκες στον ορίζοντα), αλλά αυτό δεν τους πτόησε. «Το Magic είναι ένα παλαιότερο σκάφος, αλλά μπράβο σε όλη τη διαδρομή», είπε ένας. Και η Disney, αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, τονίζει επίσης την αίσθηση του τόπου: «Έκανα μια κρουαζιέρα στη Νορβηγία και μου άρεσε το πώς έφεραν την τοπική κουλτούρα στο φαγητό, τα κοστούμια του πληρώματος, ακόμη και τη μουσική στους διαδρόμους». Διαβάστε παρακάτω για την πλήρη λίστα των φετινών νικητών και δείτε πώς σημείωσαν αυτές οι γραμμές.

10. Costa Cruises

Βαθμολογία: 71,48

9. MSC Cruises

Βαθμολογία: 75,23

8. Carnival Cruise Line

Βαθμολογία: 76,16

7. Νορβηγική Γραμμή Κρουαζιέρας

Βαθμολογία: 76,50

6. Royal Caribbean International

Βαθμολογία: 78,90

5. Κρουαζιέρες διασημοτήτων

Βαθμολογία: 82,70

4. Holland America Line

Βαθμολογία: 83,91

3. Princess Cruises

Βαθμολογία: 85,42

2. Disney Cruise Line

Βαθμολογία: 87,22

1. Κούναρντ

Βαθμολογία: 87,48

Για περισσότερα από 100 χρόνια, αυτή η φημισμένη βρετανική μάρκα, που τώρα ανήκει στην Carnival Corporation, μεταφέρει τους επιβάτες σε όλο τον Ατλαντικό στο ύψος της άνεσης. Αλλά συμβαδίζει επίσης με την εποχή, προσφέροντας θεματικές εκδρομές στη διατλαντική ναυαρχίδα της, το QM2, με επίκεντρο τη μόδα, τη γενεαλογία και τους προσκεκλημένους ομιλητές. «Το να ταξιδέψεις στο QM2 είναι μια υπέροχη πολιτιστική, εκπαιδευτική εμπειρία για ενήλικες», είπε ένας αναγνώστης.

Δείτε όλα τα αγαπημένα ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιέρες και άλλα των αναγνωστών μας στα καλύτερα βραβεία του κόσμου για το 2018.

Αυτό το εκπληκτικό νησί της Καραϊβικής έχει παραλίες με λευκή άμμο, ένα εθνικό πάρκο και ένα επικό υποβρύχιο μονοπάτι για αναπνευστήρες, κρουαζιέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *