Αυτή η ορεινή πόλη του Κολοράντο επεκτείνει τις ιαματικές πηγές της — με 10 πισίνες μόνο για ενήλικες, μια κρύα βουτιά και μια πισίνα καταρράκτη

By | 13 Μαρτίου, 2023

Αυτή η ορεινή πόλη του Κολοράντο επεκτείνει τις ιαματικές πηγές της — με 10 πισίνες μόνο για ενήλικες, μια κρύα βουτιά και μια πισίνα καταρράκτη

Οι θερμές πηγές στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο είναι ακριβώς όπως αυτές που θα βρείτε στην Ισλανδία ή την Ιαπωνία.

Ορισμένες πόλεις φαίνεται να τα έχουν όλα — καλά εστιατόρια, περπάτημα, εκπληκτικά τοπία και εύκολη πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις. Το Glenwood Springs του Κολοράντο είναι ένα τέτοιο μέρος. Η πόλη με λίγο περισσότερους από 10.000 κατοίκους απέχει μία ώρα από το Άσπεν και το Βέιλ και λιγότερο από τρεις ώρες από το Ντένβερ. Περιβάλλεται από βουνά και ένα εθνικό δάσος, με τα εμβληματικά γαλάζια νερά της λίμνης Hanging και μια σειρά από υπόγεια σπήλαια όλα σε κοντινή απόσταση. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πόλης είναι οι τρεις ιαματικές πηγές της.

Το νεότερο από τα τρία, το Iron Mountain Hot Springs, έχει 16 πισίνες δίπλα στο ποτάμι που συνδέονται με θερμαινόμενους διαδρόμους, μια μεγάλη οικογενειακή πισίνα και μια «πισίνα εμπειρίας», όπου αναπαράγονται τα μεταλλικά στοιχεία των θερμών πηγών σε όλο τον κόσμο – από την Ισλανδία μέχρι την Ιαπωνία. .

Το Iron Mountain βρίσκεται στη μέση της επέκτασης, με 10 νέες πισίνες ιαματικών πηγών μόνο για ενήλικες, μια κρύα βουτιά και μια μεγάλη πισίνα γλυκού νερού με καταρράκτη που πρόκειται να ανοίξει αυτή την άνοιξη.

Η επέκταση, που ονομάζεται Upriver, θα διπλασιάσει σχεδόν το μέγεθος των ιαματικών πηγών και πρόκειται να ανοίξει σταδιακά στις αρχές του 2023. Και οι 10 νέες πισίνες θα έχουν βότσαλο, παρέχοντας φυσικό μασάζ στα πόδια και οκτώ από τις 10 θα να τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού. Εκτός από μια κρύα βουτιά και μια πισίνα με καταρράκτη, η επέκταση Upriver θα φέρει σε ένα νέο καφέ.

Το ζεστό νερό της πηγής στο Iron Mountain θερμαίνεται γεωθερμικά και έχει περισσότερα από 14 διαφορετικά μέταλλα, όπως σίδηρο, θειικό άλας, χλώριο, νάτριο και ασβέστιο. Για να παραμείνει φρέσκο, το νερό ανανεώνεται πλήρως κάθε δύο ώρες με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 98 και 108 βαθμών Φαρενάιτ.

Η νέα επέκταση Upriver προορίζεται για άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών, ενώ οι υπάρχουσες 16 πισίνες ιαματικών πηγών και η πισίνα εμπειρίας είναι για επισκέπτες ηλικίας 5 ετών και άνω. Τα παιδιά κάτω των 5 ετών μπορούν να παίξουν στην πισίνα γλυκού νερού. Δύο από τις τρέχουσες πισίνες στο Iron Mountain είναι συμβατές με το ADA και σχεδόν όλες προσφέρουν υπέροχη θέα στο τοπίο του Glenwood Springs — συμπεριλαμβανομένων των Iron Mountain, Red Mountain και των δίδυμων κορυφών του όρους Sopris στα νότια.

Εκτός από το νέο καφέ Upriver, το Iron Mountain λειτουργεί το Sopris Café δίπλα στην πισίνα, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από πίτσα και αλλαντικά μέχρι φαγητά. Το καφέ έχει επίσης μπύρα, κρασί και κοκτέιλ σε κονσέρβα. Στο υπάρχον λουτρό του Iron Mountain, θα βρείτε σταθμό ανεφοδιασμού νερού, κατάστημα δώρων και αποδυτήρια.

Το Iron Mountain είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για τρίωρη περίοδο εμποτισμού online, εκ των προτέρων, με τιμές από 36 $ έως 48 $ (ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ημέρα της εβδομάδας). Η τελευταία τρίωρη περίοδος μουλιάσματος ξεκινά στις 7 μ.μ

Όσοι αναζητούν περισσότερα μπορούν να αγοράσουν ένα ολοήμερο πάσο, το οποίο περιλαμβάνει ντουλάπι, απεριόριστες πετσέτες και εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Ένα ολοήμερο πάσο είναι 100 $ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και 125 $ το Σαββατοκύριακο. Μάθετε περισσότερα στο ironmountainhotsprings.com.

Το Υπουργείο Μεταφορών έκανε τα αεροπορικά ταξίδια πιο προσιτά για επιβάτες με ειδικές ανάγκες — Δείτε πώς

«Οι σημερινές ανακοινώσεις είναι τα τελευταία βήματα προς τη διασφάλιση ενός συστήματος αεροπορικών ταξιδιών που θα λειτουργεί για όλους».

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ δημοσίευσε την Παρασκευή το πρώτο νομοσχέδιο δικαιωμάτων για τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών με αναπηρία, περιγράφοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Η Διακήρυξη Δικαιωμάτων Αεροπορικών Επιβατών με Αναπηρία συνοψίζει τα δικαιώματα των αεροπορικών ταξιδιωτών με αναπηρία και ισχύει για ταξιδιώτες με «σωματική ή πνευματική αναπηρία που επηρεάζει μόνιμα ή προσωρινά μια σημαντική δραστηριότητα της ζωής, όπως το περπάτημα, η ακοή ή η αναπνοή», σύμφωνα με το DOT. . Το έγγραφο, το οποίο περιλαμβάνει βασικά δικαιώματα όπως οι αεροπορικές εταιρείες να μην αρνούνται τη μεταφορά λόγω αναπηρίας, ισχύει για όλες τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ καθώς και για πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ από ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Το κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει 10 συγκεκριμένα δικαιώματα, αναπτύχθηκε με τη συμβολή πολλών ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων επιβατών με αναπηρία, εθνικών οργανώσεων αναπηρίας, αερομεταφορέων, χειριστών αεροδρομίων, κατασκευαστών αναπηρικών αμαξιδίων και μιας εθνικής οργάνωσης βετεράνων που εκπροσωπεί βετεράνους με αναπηρία.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις είναι τα πιο πρόσφατα βήματα προς τη διασφάλιση ενός συστήματος αεροπορικών ταξιδιών που θα λειτουργεί για όλους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπάτιτζιγκ σε δήλωση. «Είτε είστε γονιός που περιμένει να καθίσετε μαζί με τα μικρά παιδιά σας σε μια πτήση, ταξιδιώτης με αναπηρία που ταξιδεύει αεροπορικά, είτε καταναλωτής που ταξιδεύει αεροπορικώς για πρώτη φορά εδώ και λίγο καιρό, αξίζετε ασφαλή, προσβάσιμο, οικονομικά προσιτό, και αξιόπιστη αεροπορική υπηρεσία.”

Τα 10 προστατευόμενα δικαιώματα περιλαμβάνουν: το δικαίωμα της μεταχείρισης με αξιοπρέπεια και σεβασμό, το δικαίωμα λήψης πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες και περιορισμούς του αεροσκάφους, το δικαίωμα λήψης πληροφοριών σε προσβάσιμη μορφή, το δικαίωμα σε προσβάσιμες εγκαταστάσεις αεροδρομίου, το δικαίωμα σε βοήθεια στα αεροδρόμια, το δικαίωμα βοήθειας στο αεροσκάφος, το δικαίωμα να ταξιδεύεις με βοηθητική συσκευή ή ζώο εξυπηρέτησης, το δικαίωμα να λαμβάνεις καταλύματα για θέσεις, το δικαίωμα σε προσβάσιμα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους και το δικαίωμα επίλυσης ενός ζητήματος που σχετίζεται με αναπηρία.

Το ταξίδι με αναπηρία μπορεί μερικές φορές να απαιτεί μερικές επιπλέον σκέψεις, αλλά το Minneapolis-St. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Paul στοχεύει να το καταστήσει ευκολότερο, εγκαθιστώντας μια εικονική καμπίνα νωρίτερα φέτος για να επιτρέπει σε ταξιδιώτες με αισθητηριακές, σωματικές ή γνωστικές αναπηρίες να βιώσουν ένα αεροσκάφος πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους.

Η Alison Fox είναι συγγραφέας για το Travel Leisure. Όταν δεν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, της αρέσει να περνά το χρόνο της στην παραλία ή να εξερευνά νέους προορισμούς και ελπίζει να επισκεφτεί κάθε χώρα στον κόσμο. Ακολουθήστε τις περιπέτειές της στο Instagram.

8 εκπληκτικά οδικά ταξίδια στην Καλιφόρνια που σας μεταφέρουν από το Big Sur στις Sierras

Είτε αναζητάτε παραλίες ή βουνά, ερήμους ή μικρές πόλεις, αυτά τα οδικά ταξίδια στην Καλιφόρνια προσφέρουν.

Όταν πρόκειται για οδικά ταξίδια, η Καλιφόρνια είναι δύσκολο να φτάσει στην κορυφή. Η χώρα του καλού καιρού φαίνεται πάντα να προσφέρει αυτή την ξέγνοιαστη, από πάνω προς τα κάτω εμπειρία οδικού ταξιδιού. Και λόγω του μεγέθους της – η Καλιφόρνια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ – υπάρχει άφθονο έδαφος για εξερεύνηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τον ωκεανό και να καταλήξετε στα βουνά ή να περάσετε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο εξερευνώντας την έρημο της Καλιφόρνια.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σταθερή λίστα αναπαραγωγής, μερικά σνακ φιλικά για ταξίδια και λίγος προγραμματισμός για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας και να βγείτε στο δρόμο. Για να ξεκινήσετε, περιγράψαμε μερικά από τα καλύτερα οδικά ταξίδια της Καλιφόρνια — από πολυήμερες έως πολυήμερες περιπέτειες που διασχίζουν σχεδόν κάθε μέρος της πολιτείας (και ξεκινούν από μεγάλες πόλεις με εύκολη πρόσβαση).

Αυτοκινητόδρομος 1

Έναρξη: Σαν Φρανσίσκο

Τέλος: Λος Άντζελες

Απόσταση: Περίπου 440 μίλια

Ο αυτοκινητόδρομος 1, γνωστός και ως Pacific Coast Highway (ή PCH), φίδια κατά μήκος της ακτογραμμής της Καλιφόρνια προσφέρουν σχεδόν 656 μίλια θέα στον ωκεανό μαζί με άφθονη φύση (γεια σας, φώκιες ελέφαντες) και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες της πολιτείας.

Τεχνικά, η διαδρομή εκτείνεται από την πόλη Leggett έως το Dana Point, νότια του Λος Άντζελες, αλλά πολλοί άνθρωποι κόβουν τα 656 μίλια με το αυτοκίνητο ξεκινώντας από το Σαν Φρανσίσκο. Αν φεύγετε από τη Χρυσή Πόλη, εφοδιαστείτε με ένα ετοιμόρροπο καφέ από το Snowbird Coffee προτού μεταβείτε στον αυτοκινητόδρομο 1. Από εκεί, ακολουθήστε αργά το νότο, σταματώντας στη Σάντα Κρουζ για να παρακολουθήσετε (ή να προλάβετε) το σερφ.

Το επόμενο τμήμα του δρόμου — που συνδέει το Carmel-by-the-Sea με το Big Sur — είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, οπότε θα θέλετε να αφιερώσετε χρόνο. Κάντε κράτηση για διαμονή στο μεγάλο Carmel Valley Ranch ή στο Alila Ventana Big Sur που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Όταν επιστρέψετε στο δρόμο, περάστε ένα απόγευμα στο κρατικό πάρκο Julia Pfeiffer Burns ή συνεχίστε για το San Simeon, όπου θα θέλετε να περάσετε μερικές ώρες στο rookery της φώκιας των ελεφάντων. Πριν φτάσετε στο Λος Άντζελες, περάστε μια ή δύο μέρες χαλαρώνοντας στις παραλίες της Santa Barbara ή εξερευνώντας τους αμπελώνες της περιοχής.

Αυτοκινητόδρομος 395

Έναρξη: Λος Άντζελες

Τέλος: Λίμνες Μαμούθ

Απόσταση: Περίπου 430 μίλια

Αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου συνδέει τη Νότια Καλιφόρνια με τα βουνά της Ανατολικής Σιέρα βόρεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν αυτό το εμβληματικό οδικό ταξίδι στο Λος Άντζελες, βγαίνοντας από την πόλη και στον φυσικό κόσμο των λιμνών, των πεζοποριών και των παράξενων αξιοθέατων στην άκρη του δρόμου. Δεν θα θέλετε να χάσετε μια επίσκεψη στο Alabama Hills, έναν σχηματισμό στρογγυλεμένων βράχων στη βάση της Σιέρα Νεβάδα ή τη διάσημη αψίδα Mobius της περιοχής, που πλαισιώνει τέλεια το όρος Whitney. Πριν φύγετε, περάστε από τον Εθνικό Ιστορικό Χώρο Manzanar, ένα μνημείο του αμερικανικού στρατοπέδου συγκέντρωσης όπου περισσότεροι από 110.000 Ιαπωνέζοι Αμερικανοί ήταν φυλακισμένοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιο βόρεια, πάρτε ένα πλούσιο γεύμα στο Copper Top BBQ, το σπίτι με λαχταριστό χοιρινό κρέας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε για να δείτε μερικά από τα γηραιότερα ζωντανά δέντρα στον κόσμο στο Αρχαίο Πευκόδασος Bristlecone. Από εκεί, προσέξτε τις κρυμμένες ιαματικές πηγές — ή σταματήστε στις ελαφρώς πιο καθιερωμένες ιαματικές πηγές Wild Willy’s. Λίγο πιο μακριά με το αυτοκίνητο, θα περάσετε το χιονοδρομικό κέντρο Mammoth Mountain (ιδανικό αν περνάτε από μέσα το χειμώνα) και τη λίμνη Mono, ένα εξαιρετικά αλμυρό σώμα νερού που σχηματίστηκε πριν από τουλάχιστον 760.000 χρόνια. Εάν επιθυμείτε περισσότερη δράση με τις ιαματικές πηγές, συνεχίστε στις λίμνες Mammoth και κάντε μια τελευταία στάση στο Travertine Hot Springs στο Bridgeport.

Ο Κάρλσμπαντ στη Χαμένη Σιέρα

Έναρξη: Carlsbad

Τέλος: Κλειώ

Απόσταση: Περίπου 888 μίλια

Αυτό το οδικό ταξίδι στην Καλιφόρνια θα σας μεταφέρει σε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πολιτείας, με άφθονο φαγητό και διασκέδαση στη διαδρομή. Από τις αμμώδεις παραλίες του Carlsbad, κατευθυνθείτε βόρεια κατά μήκος της ακτής προς το Malibu και περάστε μια νύχτα στο Malibu Beach Inn. Την επόμενη μέρα, πιείτε άφθονο νερό στο δρόμο σας προς το Solvang, ένα χωριό της Δανίας που είναι πλούσιο σε οινοποιεία και δύσκολα φαγητά από φάρμα σε τραπέζι.

Από το Solvang, συνεχίστε βόρεια προς την παραλιακή πόλη Monterey, όπου μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια σας για λίγες μέρες στο Monterey Plaza Hotel amp; Spa ενώ κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε εμβληματικούς προορισμούς της Καλιφόρνια όπως το Big Sur, το Carmel-by-the-Sea, και Pebble Beach. Μετά το Μοντερέι, περάστε από την κοιλάδα της Νάπα για περισσότερο κρασί ή περάστε την ημέρα κάνοντας πεζοπορία και ποδηλασία στο πάρκο Alston της κοιλάδας.

Τέλος, περάστε από το Σακραμέντο, πριν φτάσετε στη Χαμένη Σιέρα, ακριβώς βόρεια του Ταχόε. Εδώ, μπορείτε να κατασκηνώσετε στο Nakoma Resort ενώ περνάτε τις μέρες σας εξερευνώντας τα μονοπάτια και τις λίμνες που βρίσκονται στην περιοχή αναψυχής Lakes Basin του Εθνικού Δρυμού Plumas.

Χώρα κρασιού στη Βόρεια Καλιφόρνια

Έναρξη: Σαν Φρανσίσκο

Τέλος: Ukiah

Απόσταση: Περίπου 180 μίλια

Σίγουρα, μπορείτε να κάνετε ένα μονοήμερο οδικό ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα της Νάπα, αλλά πού είναι η διασκέδαση σε αυτό; Για να γνωρίσετε πραγματικά τη χώρα κρασιού της Βόρειας Καλιφόρνια, θα θέλετε να βρείτε μια εξαιρετική βάση για το σπίτι (συνιστούμε το Fairmont Sonoma Mission Inn amp; Spa όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική μέρα οδήγησης).

Από το Σαν Φρανσίσκο, κατευθυνθείτε βορειοανατολικά, κάνοντας μια γρήγορη στάση στο Domaine Carneros για να πάρετε ένα φλάουτο με αφρώδη καθώς φτάσετε στη Νάπα. Εδώ, προγραμματίστε μια στάση στο κοντινό Οινοποιείο William Hill Estate για γευσιγνωσία και περιήγηση στο αχανές κτήμα. Όταν χρειάζεστε περισσότερη διατροφή από κρασί και τσιμπήματα, περάστε από τη Δημόσια Αγορά Oxbow για ένα πλούσιο γεύμα.

Μετά από μια νύχτα ξεκούρασης, κατευθυνθείτε προς το Castello di Amorosa, ένα κάστρο σε στιλ του 13ου αιώνα που χτίστηκε με μεσαιωνικές μεθόδους και αντίκες τούβλα. Εδώ, μπορείτε να κάνετε κράτηση για να δοκιμάσετε κρασί και να εξερευνήσετε τους χώρους του κάστρου. Για να ολοκληρώσετε το ταξίδι, κάντε κράτηση για ένα γεύμα και γευσιγνωσία στο Sequoia Grove, ένα οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται σε —τι άλλο— ένα άλσος με δέντρα σεκόγια.

Πριν επιστρέψετε στην πόλη, ρίξτε μια ματιά στα φυσικά ανθρακούχα ζεστά νερά του Vichy Springs Resort, ενός ιστορικού θέρετρου με ιαματικές πηγές που ιδρύθηκε το 1854 ή κάντε πεζοπορία στα 700 ιδιωτικά στρέμματα του θέρετρου.

Rim of the World Scenic Byway

Έναρξη: Λος Άντζελες

Τέλος: Big Bear Lake

Απόσταση: Περίπου 120 μίλια

Αυτό το οδικό ταξίδι στην Καλιφόρνια μπορεί να είναι λίγο πιο σύντομο από μερικά από τα άλλα σε αυτήν τη λίστα, αλλά αναπληρώνει το μέγεθός του με ομορφιά. Το Rim of the World Scenic Byway ταξιδεύει στην ενδοχώρα από την ακτή της Νότιας Καλιφόρνια στην πόλη Big Bear Lake, όπου υπάρχουν θέρετρα σκι και ατελείωτη διασκέδαση με βάση τη λίμνη.

Αυτό το οδικό ταξίδι ξεκινά στο Λος Άντζελες, όπου θα θελήσετε να οδηγήσετε ανατολικά, μετά βόρεια ανάμεσα στα βουνά San Bernardino και San Gabriel για να φτάσετε στο πέρασμα Cajon στην State Route 138. Κάντε μια στάση στην παράκαμψη του Silverwood Lake Overlook εκτός δρόμου στην κοινότητα Lake Arrowhead. Εδώ, περάστε μερικές νύχτες κάνοντας κλωτσιές στο Lake Arrowhead Resort and Spa — μπορείτε να περάσετε τις μέρες σας πεζοπορώντας σε μέρος του Pacific Crest Trail, κάνοντας καγιάκ στη λίμνη και παρακολουθώντας την ακτή από την κούρνια σας στο ατμόπλοιο Lake Arrowhead Queen.

Μόλις φτάσετε στη λίμνη Big Bear, τσιμπήστε κάτι στο Tropicali, το οποίο σερβίρει έναν συνδυασμό καλιφορνέζικης και χαβανέζικης κουζίνας. Στη συνέχεια, αντιμετωπίστε το Castle Rock Trail για να απολαύσετε απαράμιλλη θέα στη λίμνη Big Bear.

Οδικό ταξίδι στις παραλίες της Νότιας Καλιφόρνια

Έναρξη: Σαν Ντιέγκο

Τέλος: Μαλιμπού

Απόσταση: Περίπου 175 μίλια

Αν λαχταράτε διακοπές στην παραλία, κατευθυνθείτε στη Νότια Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες αμμώδεις ακτές της χώρας και ο ασυναγώνιστος γαλήνιος καιρός. Στο Σαν Ντιέγκο, περάστε το πρωί διαβάζοντας και παρακολουθώντας κόσμο στο La Jolla Cove προτού κατευθυνθείτε προς το κοντινό φυσικό καταφύγιο Torrey Pines State, ένα παράκτιο πάρκο που έχει καταφέρει να διατηρήσει την άγρια ​​αίσθηση του. Από τη La Jolla, συνεχίστε βόρεια για να γεμίσετε τις παραλιακές πόλεις της κομητείας Orange – Newport Beach, Laguna Beach και Huntington Beach. (Εμπιστευτείτε μας, θα θέλετε να περάσετε μερικές μέρες εδώ.) Πάρτε μια σανίδα του σερφ και οδηγήστε τα κύματα ή περπατήστε στην προβλήτα και παρακολουθήστε τη θαλάσσια ζωή από ψηλά.

Για την τελευταία σας απόδραση στην παραλία, κάντε κράτηση για μερικές νύχτες στο Μαλιμπού, ώστε να έχετε άφθονο χρόνο για να εξερευνήσετε την παραλία Zuma, το κρατικό πάρκο Leo Carrillo και τα βράχια του Point Dume. Όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τις παραλίες, τροφοδοτήστε τη λαχτάρα σας για θαλασσινά στο Neptune’s Net πριν ξεκινήσετε μια πεζοπορία στο Corral Canyon.

Καλιφόρνια State Park Road Trip

Έναρξη: Σακραμέντο

Τέλος: Κρατικό πάρκο Ahjumawi Lava Springs

Απόσταση: Περίπου 800 μίλια

Τα εθνικά πάρκα της Καλιφόρνια τραβούν όλη την προσοχή – κυρίως το Yosemite και το Joshua Tree – αλλά πολλά παραβλέπουν τα μικρότερα, λιγότερο επισκέψιμα κρατικά πάρκα. Αυτό δεν συμβαίνει σε αυτό το οδικό ταξίδι στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου τα κρατικά πάρκα παίρνουν το επίκεντρο.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο Σακραμέντο και κατευθυνθείτε ανατολικά προς το πρώτο πάρκο σε αυτό το οδικό ταξίδι: Emerald Bay State Park. Επισκεφτείτε το Eagle Falls, απολαύστε τη θέα στη λίμνη Tahoe και, αν βρίσκεστε εκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, επισκεφθείτε το Vikingsholm, ένα αρχοντικό 38 δωματίων, εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία. Κατευθυνθείτε ανατολικά (και μετά βόρεια) προς το Πολιτειακό Πάρκο Plumas-Eureka, όπου θα μάθετε όλα όσα θέλατε να μάθετε (και μετά μερικά) σχετικά με την Καλιφόρνια Gold Rush. Μετά από λίγες μέρες εξερεύνησης της περιοχής, ταξιδέψτε πίσω δυτικά προς την ακτή — πεντέμισι ώρες με το αυτοκίνητο που θα χρειαστεί να ανεβάσετε καύσιμα στο From the Hearth Kitchen amp; Pie Shop στο Red Bluff.

Όταν βρίσκεστε κοντά στον ωκεανό, θα συναντήσετε το κρατικό πάρκο Grizzly Creek Redwoods, μια όαση 400 στρεμμάτων που φιλοξενεί ελαιώνες με παλαιωμένα δέντρα κόκκινου ξύλου. Μετά από μια ή δύο νύχτες κάτω από τα κόκκινα ξύλα και δίπλα στο ποτάμι, κατευθυνθείτε βόρεια προς το κρατικό πάρκο Humboldt Lagoons στην ακτή. Εδώ, θα βρείτε παράκτιες λιμνοθάλασσες, υγροτόπους και εκβολές ποταμών, προτού κατευθυνθείτε ανατολικά προς το Ρέντινγκ.

Συνεχίστε βόρεια προς το Κρατικό Πάρκο του Castle Crags, όπου υπάρχουν εντυπωσιακοί και κουρελιασμένοι βραχώδεις σχηματισμοί (και υπέροχο κάμπινγκ και πεζοπορία). Η τελευταία σας στάση σε αυτήν την εκδρομή αξίζει την τελευταία ώθηση: το Ahjumawi Lava Springs State Park, μια μικροσκοπική περιοχή (κυρίως νερό) που έχει μήκος μόλις τέσσερα μίλια και πλάτος όχι περισσότερο από ένα μίλι. Το πάρκο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα και έχει περιοχές που καλύπτονται από τα υπολείμματα ροών λάβας και εκπληκτική θέα στο όρος Shasta.

Εθνικό Πάρκο Σαν Ντιέγκο προς Joshua Tree

Έναρξη: Σαν Ντιέγκο

Τέλος: Εθνικό Πάρκο Joshua Tree

Απόσταση: Περίπου 387 μίλια

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται την Καλιφόρνια, φαντάζονται παραλίες, αλλά στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος της πολιτείας καλύπτεται από μια έρημο που προκαλεί δέος. Για να γεμίσετε το εκτεταμένο, ξηρό τοπίο, ξεκινήστε από το Σαν Ντιέγκο και κατευθυνθείτε βορειοανατολικά προς την State Route 78. Κατευθυνθείτε προς το Anza-Borrego Desert State Park — το σπίτι του διάσημου ανοιξιάτικου superbloom — και εξερευνήστε τα φαράγγια και τους εκτεταμένους κάκτους του πάρκου δάση. Από εκεί, ταξιδέψτε στο Εθνικό Μνημείο των Βουνών Santa Rosa και San Jacinto, όπου μπορείτε να δείτε και να ζήσετε εκτεταμένα μονοπάτια, χιονισμένα βουνά και μίλια κενού.

Μόλις αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να διασκεδάσετε σε κάποιο από τον ανοιχτό χώρο της Καλιφόρνια, κάντε μια παράκαμψη νότια προς το Salton Sea, μια από τις μεγαλύτερες εσωτερικές θάλασσες του κόσμου, που βρίσκεται 227 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατευθυνθείτε προς την ανατολική πλευρά του νερού για θέα στο εμβληματικό βουνό της Σωτηρίας, ένα έργο τέχνης ζωγραφισμένο στο χέρι, εμπνευσμένο από την αγάπη που αξίζει να το επισκεφτείτε (και μερικές φωτογραφίες). Από εκεί, στρίψτε και πηγαίνετε βόρεια προς το Παλμ Σπρινγκς (ή, αν έχετε χρόνο, οδηγήστε γύρω από τη θάλασσα πριν ταξιδέψετε βόρεια). Μόλις φτάσετε στο Παλμ Σπρινγκς, κλείστε μια διαμονή στο Kimpton Rowan Palm Springs και ξεκουραστείτε για μια ή δύο μέρες πριν ξεκινήσετε το τεράστιο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree.

Αυτή η ορεινή πόλη του Κολοράντο επεκτείνει τις ιαματικές πηγές της — με 10 πισίνες μόνο για ενήλικες, μια κρύα βουτιά και μια πισίνα καταρράκτη, ειδήσεις, οδικές εκδρομές, ιδέες για ταξίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *